چطور اتاق کودکان تبدیل به انبار اسباب بازی‌ نشود؟ | ۴ توصیه برای خرید اسباب بازی‌

تبلیغات بنری


تینو – لیلا شریف: اغلب کودکانی را می بینیم که اتاقشان به انبار اسباب بازی تبدیل شده است. عروسک ها، ماشین ها، پازل ها، خانه سازی، لگو و … که والدین، اقوام و دوستان در مناسبت های مختلف می خرند و کودک یکی دو بار با آنها بازی می کند و بعد می گذارد کنار. این نشان می دهد که اکثر مردم نمی دانند که چه نوع اسباب بازی برای کودک بخرند، در چه سنی و در چه موقعیتی برای او جذاب خواهد بود و به رشد او کمک می کند.

انبار ماشین و اسباب بازی

اگرچه بازار اسباب‌بازی گران شده و خانواده‌های زیادی در این زمینه رنج می‌برند، اما خانواده‌هایی هستند که در پاسخ به درخواست فرزندشان تصمیم به خرید سریع می‌گیرند. محبوبه که یک فرزند 5 ساله دارد، از همین گروه والدین است و به قول خودش نمی تواند به پسرش «نه» بگوید: «آخرین اسباب بازی که برای پسرم خریدم ماشین شارژی بود» که هزینه دارد. نزدیک به 10 میلیون تومان. من نمی‌خواهم پسرم آرزویی داشته باشد، می‌خواهم بر خلاف زمانی که من بچه بودم، هرچه می‌خواهد داشته باشد تا چیزی را برای او از دست ندهم.» این مادر در مورد عرضه اسباب بازی های فرزندش می گوید: «هر سال باید از شر دسته ای از این اسباب بازی هایی که انباشته شده اند خلاص شوم، زیرا اگر می خواستم آنها را نگه دارم، جایی برای اسباب بازی های جدید باقی نمی ماند.

چند توصیه برای خانواده ها

بازی ها جزء لاینفک زندگی کودکان محسوب می شوند علاوه بر تاثیرات فیزیکی که بازی های مختلف بر روی کودکان می گذارد، این ابزار را می توان منبع تغذیه روح و روان کودک دانست. زهرا گان، روانشناس و روان درمانگر کودک توصیه های مهمی را در این زمینه به خانواده ارائه کرد:

1- نسبت سنی: برچسب سن روی اسباب‌بازی‌ها مهم‌ترین راهنما برای خانواده‌ها است و والدین نباید اسباب‌بازی بزرگ‌تر از سن کودک خود را با این فرض که فرزندشان از سن آنها باهوش‌تر است بخرند.

2- علاقه به بازی های گروهی و موبایلی: بهتر است والدین بازی هایی را انتخاب کنند که علاوه بر ایجاد حرکت بدنی برای کودک، تا حدودی در دسته بازی های چندنفره قرار گیرند و به این ترتیب ارتباط کودک با والدین و همبازی های خود افزایش یابد.

3- محدودیت در تعداد: ذهن کودکان نباید با اسباب بازی های مختلف شلوغ شود. از آنجایی که تغییر اسباب بازی ها می تواند تمرکز کودک را روی آن اسباب بازی کاهش دهد، تعداد اسباب بازی ها باید مدیریت شود.

4- بازی های فکری: در حالی که زمان زیادی صرف خرید اسباب‌بازی‌هایی می‌شود که دارای ویژگی‌های فعالیت بدنی هستند، نباید از اسباب‌بازی‌های فکری مناسب برای سن کودکان غافل شد.

تبلیغات بنری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *