در این منطقه لاکچری تهران خانه نخرید چون دچار کمبود مدرسه است | مهاجرت روزانه ۵۰ هزار دانش آموز به منطقه مجاور!

تبلیغات بنری


همشهری – فهیمه طباطبایی: ایران یکی از کشورهایی است که از نظر فضای آموزشی و برخورداری از مدارس از جایگاه مطلوبی در جهان برخوردار است. با وجود اینکه در استان های مختلف جمعیت زیادی داریم و به دلیل خشکسالی مهاجرت بالایی داریم، اما پوشش آموزشی برای کودکان و نوجوانان قابل قبول است و حتی کلاس های یک تا پنج نفره برای دانش آموزان مناطق صعب العبور عشایری تشکیل می شود تا هیچ کس از مدرسه خارج نمی شود. مشکل اصلی کمبود مدرسه بر خلاف تصور در روستاها نیست بلکه در شهرها به خصوص شهرهای بزرگ است و تهران در راس آن قرار دارد. اما چرا تهران پایتخت دچار این مشکل شد؟ مسئولان سازمان نوسازی مدارس یکی از دلایل این مشکل را تشدید شهرک سازی و برج سازی می گویند. تعداد زیادی واحد مسکونی و هیچ مدرسه ای در مقابل آن ساخته نشده بود.

50000 سفر آموزشی از ناحیه 22 به منطقه 5

نمونه بارز و شناخته شده این مشکل، اتفاقی است که در منطقه 22 تهران رخ داد. در اوایل دهه 1990 قسمت زیادی از آن مسکونی شد و ده ها برج در آن مجتمع تجاری بزرگ و ده ها مغازه در کنار آن ساخته شد، اما در کنار این برج ها حتی یک مدرسه هم ساخته نشد. علی اصغر الدی، منشی شورای این ولسوالی می گوید: «کارگران ساختمانی در این زمینه هیچ تعهدی نداشتند. جمعیت این منطقه 200 هزار نفر است اما با توجه به برج های در حال ساخت ظرفیت جمعیت به 500 هزار نفر می رسد. سرانه آموزش در منطقه 22 به حدی پایین است که روزانه 50 هزار سفر آموزشی از این منطقه به منطقه 5 انجام می شود.

منطقه 22 به 130 مدرسه نیاز دارد

عباس زری، مدیرعامل سازمان احیا، توسعه و تجهیز مدارس استان تهران گفت: البته مشکل کمبود مدرسه تنها به منطقه 22 تهران و 7 استان دیگر مانند خوزستان، سیستان و سیستان محدود نمی شود. بلوچستان و خراسان رضوی. تهران، قم، البرز و آذربایجان غربی با این مشکل مواجه هستند.

8 شهر بزرگ دیگر فاقد مدرسه هستند

حمیدرضا خان محمدی، رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور گفت: سالانه یک میلیون جابجایی انجام می‌شود. دوستانه ترین شهرها برای مهاجران در کشور هستند که با کمبود مدارس مواجه هستند.

جبران بخش زیادی از کمبود مدارس در دو سال اخیر

البته دولت هم برای حل این مشکل دست به کار نمی شود و مدرسه را تامین می کند. به گفته خان محمدی، از نیمه اول 1401 تا ششم 1403، 277 مدرسه و حدود 3000 کلاس درس ساخته و تحویل داده شد. وی ادامه داد: سال گذشته بیشترین تعداد مدارس تحویل شده در کشور مربوط به استان تهران بود که 111 مدرسه با 1276 کلاس درس در 167 هزار مترمربع زیربنا در برنامه امسال قرار دارند. تحویل، ما هر روز شاهد استفاده از مدارس هستیم.»

معیار نهایی تعلیم و تربیت

  • شکایت از ساخت و ساز دسته جمعی طبق قانون و پیگیری قضایی
  • از شهرداری تهران خواسته شد که برای این شهرک ها پروژه نهایی صادر نکند، مثلاً اخیراً در منطقه 2 یکی از کارگران ساختمانی جمعی که مدرسه نساخت، نتوانست پروژه نهایی بگیرد و مجبور شد هزینه ساخت یک ساختمان را بپردازد. مدرسه مدرسه

تبلیغات بنری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *