سرنوشت یک اسکناس هزار تومانی در فیلمی که ۲۴ سال در پستو مانده

تبلیغات بنری


به گزارش سایت تینو، کیانوش عیاری بعد از تولید و اکران فیلم «ویلای ساحلی» این روزها کلاس کارگردانی برگزار می کند و به دیدن نمایش ها می رود و البته یکی دو فیلم او به صورت خصوصی در یک کافه نمایش داده شد و آنجا بود و با حضور ایشان نیز برگزار شد. از جمله این فیلم ها می توان به فیلم «سفره ایرانی» اشاره کرد که در سال 1358 و قبل از سریال روزقریب به کارگردانی عیاری ساخته شد و پس از یک بار نمایش در جشنواره، دیگر نمایش داده نشد. حالا او اعلام کرد که برای اکران این فیلم آماده می شود تا پس از 24 سال روی اکران بیاید.

ماجرای اکران نشدن فیلم چیست؟

یکی از مهم ترین دلایل اکران نشدن این فیلم سکانس پایانی است که عیاری گفت باید فیلمبرداری شود و به فیلم اضافه شود اما این اتفاق نیفتاد. وی در گفت وگو با خبرنگار ایسنا، گفت: کارگردانی فیلم را از سال 79 شروع کردم و تا سال 80 ادامه داشت و بعد از آن سریال رزگار قریب را اجرا کردم و فکر می کردم دو سه سال دیگر تمام شود اما در نهایت بیش از 6 سال به طول انجامید «سفره ایرانی» در همان سال در جشنواره فجر به نمایش درآمد، اما به نظر من با اضافه شدن این سکانس که در همان زمان فیلمبرداری شد، به طور کامل مونتاژ نشد سوره ایرانی به عنوان سریال اکران نشده 87 متر همان طور که گفته شد اکران ویژه ای داشت و همانطور که عیاری در این گفت و گو اشاره کرد، بازخورد خوبی دریافت کرده، تصور می کند این فیلم باید محتوا و قالب جذابی برای مخاطبانش داشته باشد.

وی با بیان اینکه در تدوین مجدد صوفیرا ایرانی حدود 25 دقیقه از صوفیره ایرانی کات شد، گفت: از آنجایی که بنیاد سینمایی فارابی نیز در این فیلم حضور داشت، بنا داریم برای اکران فیلم درخواست مجوز کنیم تا می تواند غربالگری شود. “می توان آن را بررسی کرد.”

استاد فیلم های اکران نشده!

قبل از ویلای ساحلی آخرین باری که فیلم کیانوش عیاری اکران شد در سال 1356 بود. «بودن یا نبودن» فیلمی درباره دختری بود که ناراحتی قلبی دارد و برای پیوند قلب و زندگی تلاش می کند. پس از آن، هر فیلمی که او ساخته بود، اکران نشد. سفره ایرانی در سال 1979 ساخته شد و پرده آن هرگز دیده نشد. سپس با زلزله بم، سریال رزگار قریب را نیمه کاره رها کرد و به بم رفت و آهنگ «آرزو را بیدار کن» را درباره این بلا اجرا کرد. این فیلم تنها 13 سال بعد در مجموعه هنر و تجربه منتشر شد. فیلمی بسیار تلخ و کشنده که العیاری درباره آن گفت: فیلم را فقط برای مسئولان ساختم.

فیلم بعدی او خانی بیداری بود که در سال 1368 ساخته شد و تنها در سال 1372 برای یک روز اکران شد. این فیلم حول محور قتل ناموسی یک دختر جوان توسط پدرش در سال 1308 می باشد و داستان های این خانه و این قتل تا سال 1358 ادامه یافت. به دلیل خشونت صحنه جرم، این فیلم در سال 2013 به مدت یک روز نمایش داده شد و پس از آن تا 1 نوامبر 2018 نمایش داده شد. این بار اما تنها به مدت 5 روز در تاریخ 23 نوامبر این فیلم در نهایت با تغییراتی در مدت زمان محدود اکران شد.

سرنوشت اسکناس 1000 تومانی در فیلمی که 24 سال است در پستو است.

عیاری بعد از خانه پدری مبل را ساخت. فیلمی با عوارض فراوان که در نهایت اکران نشد. در این فیلم بازیگران زن موهای خود را تراشیدند و از کلاه گیس در صحنه های داخلی استفاده کردند. با وجود اینکه عکسی از بازیگران زن با سرهای تراشیده منتشر شد و در عنوان فیلم هم قید شده بود که خانم ها کلاه گیس می زنند، اما همین موضوع باعث شد که فیلم هرگز نمایش داده نشود.

علاوه بر این، ماموریت زنجیره 87 متری در سال 2009 به پایان رسید، اما موضوع همچنان نامشخص است. این سریال قرار بود از تلویزیون پخش شود اما به دلایل مختلف پخش نشد. بعداً قرار شد به یک پلتفرم فروخته شود که نشد. در صحبت های اخیر گفته شده بود که 87 متر از تلویزیون پخش می شود اما تا امروز خبری از آن نیست.

تبلیغات بنری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *