به گزارش تینو، شهرام حقیقت دوست این روزها در فیلم باغ کیانوش در نقش کیانوش روی اکران کشور ظاهر می شود. فیلمی با محوریت نوجوانان در دهه 1960 و در زمان حمله عراق به ایران. کیانوش، مردی جدی و بداخلاق، باغ میوهای دارد که نوجوانان روستا را وسوسه میکند تا با ورود به باغش وارد ماجرای عجیبی از کشف درخت موز شوند و همین ورود باعث میشود که کیانوش را بیش از پیش بشناسند.
این فیلم بر اساس کتابی به همین نام توسط باشگاه فیلم سورت و کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به کارگردانی رضا کشاورز حداد و به تهیه کنندگی محمد جواد موحد ساخته شده است. اولین تجربه کارگردانی این فیلم در جشنواره فیلم فجر و جشنواره فیلم کودک و نوجوان بازی کرد و جوایز بسیاری را از آن خود کرد.
علاوه بر بازنمایی نوجوانان در فیلم، از بازی شگفت انگیز شهرام حکایت دوست نیز نمی توان به راحتی گذشت. بازیگری که در این سال ها در تولیدات مختلف حضور داشته است. اما درست تماشا نشد و حقش را از سینما نگرفت.
مرحله اول: تجربه، تجربه، تجربه
او از شاگردان حمید ساریجیان در دانشگاه بود. ورود حرفه ای او به تئاتر در اواسط دهه 70 ابتدا با حضور در نمایش های خیابانی و سپس حضور در نمایش «چیزی شبیه زندگی» کارگردان فقید حسین پناهی در سالن اصلی تئاتر شهر صورت گرفت. پس از آن در نمایش های زیادی روی صحنه رفت و در تئاترهای مختلف با کارگردانی متفاوت بازی کرد.
در واقع حقدوست با حضور در عرصه بازیگری بر تجربیات خود افزود و پس از شناخته شدن به عنوان بازیگر تئاتر وارد عرصه تصویر شد تا توانایی های خود را در عرصه بازیگری نشان دهد. اولین حضور او در عرصه بصری جدی گرفته نشد و به همین دلیل با حضور در مجموعه تلویزیونی «مهر خبر» وارد جعبه جادویی تلویزیون شد درخت گلابی.” فروخته شد
مرحله 2: گزیده ها. اما جدی
پس از این حضور، حق دوست دوباره به سریال بازگشت و در نهایت این اصغر فرهادی بود که از او برای حضور در سریال «داستان یک شهر» به بازیگرانش دعوت کرد. فرهادی که خودش از تئاتر وارد فضای بصری شده و هنوز نام و جایگاه رسمی در بین اهالی سینما پیدا نکرده است. بلکه با برداشتن اولین گام هایش در کسب تجربه در زمینه کارگردانی سریال های نمایشی، به عنوان فیلمنامه نویس شهرت بیشتری پیدا کرد. از این رو در آن زمان از بازیگران جوان و آینده بسیاری برای ایفای نقش های متفاوت در این سریال دعوت شد.
بعد از حضور در «ماجرای یک شهر» اتفاقی که باید در کارنامه حقیت دوست می افتاد رخ نداد تا اینکه در سال ۱۳۸۰ قاسم الجعفری حق دوست را برای گروه بازیگران سریال خط قرمز انتخاب کرد. او پیش از این همکاری با حقیت دوست را در سریال همسفر تجربه کرده بود و درک نسبی از توانایی های او برای بازی در نقش «ناصر» داشت و این همکاری تا زمانی که ناصر ستاره شد، پیش رفت. برگ زرین کارنامه او عاشق حقیقت شد.
بدمن که در زمان خودش ستاره شد. سریال مفصلی که در زمان خود بسیاری از تابوها را شکست و از بسیاری از خطوط قرمز عبور کرد و در بین نسل جوان، «خط قرمز» به یک سریال درام موفق تبدیل شد و هر یک از بازیگران آن به ستاره تبدیل شدند. هر چند بازی عاشق حقیقت ناصر با ورود جدی او به عرصه سینما، تلویزیون و به طور کلی عکاسی همراه بود. اما دیگر خاطرات خوشی برای او به ارمغان نمی آورد و باعث شد که معشوق واقعی به دلیل فشارهایی که پس از شهرت به آن وارد شده بود، از حاشیه دور شود و بر انزوای او افزوده شود.
مرحله سوم: انتخاب وسواسی
اما این انزوا نشانه رویگردانی از کار نبود. بلکه از او هنرمندی التقاطی ساخته بود که با وسواس خاصی نقش هایش را انتخاب می کرد. پس از آن عاشق واقعی در سریال های آفتابی شب، ثارالله، تعویذ ایفای نقش کرد تا اینکه به نقش «مختارنامه» داود میرباقری رسید. نقش «بن هور» که بار دیگر توانایی های صمیمانه اش را در عرصه بازیگری به نمایش گذاشت و برگ زرینی در کارنامه اش شد.
مرحله چهارم: از نقش های جدی دوری کنید
از طرفی عاشق حقیقت تجربیات متفاوتی در عرصه سینما داشت. او مدت ها نقش های جدی ایفا کرد و تا آخر بیشتر نقش های فرعی و بد سینما بود، با حضور در سریال های «شاه گوش» به کارگردانی داوود میرباقری و «قدیمی جدید» به کارگردانی بهرام بهرامیان. در جایگاه دوم قرار گرفت. نگاه شخصیتی که روی او تاثیر گذاشته بود و گریم متفاوتی که روی او گذاشته شد. او یک بار دیگر نشان داد که از عهده هر نقشی چه جدی و چه کمدی برمی آید. البته او این توانایی را قبلا در زمین نمایش نشان داده است. او با حضور در هشت نمایش حسین کیانی و ایفای نقش های مختلف طنز و جدی این موضوع را ثابت کرد.
اما دهه نود برای عاشقان حقیقت، دهه سینما بود، سپس با «کلاشینکف»، «هلنا»، «زرد»، «لابی»، «زیر سقف دودی»، «شبشیرا»، «عطر داغ» شروع شد. «سرو زیر آب»، «معکوس»، «آنجا در همان ساعت»، «قاتل وحشی» در کارنامه کاریاش بود که برخی از آنها رنگ نقرهای را ندیدند، هرچند عاشق حقیقت در آن نقشهای متفاوتی داشت، هر کدام. آنها می توانند جوایز را ببرند.
مرحله پنجم: از تئاتر و تلویزیون دوری کنید
سرانجام قرن 400 به گونه ای دیگر آغاز شد. حضور او در سه سریال «آمستردام»، «خونسرد» و «مرداب» در شبکه بیت شو و «قلب الرقه» و «باغ کیانوش» در سینما حاصل همکاری چند سال اخیر اوست. سال هایی که حقیقت جو در تلویزیون و تئاتر غایب بود. اما در شبکه سینما و تلویزیون خانگی می درخشد و نقش های متفاوتی را ایفا می کند.
گام ششم: باغ کیانوش
این روزها فیلم باغ کیانوش در حال اکران است که فیلمی متفاوت درباره نوجوانان است که عاشق حقیقت در آن نقشی متفاوت دارد. او در این فیلم نقش مردی منزوی را بازی می کند که دلایل خاص خود را دارد اما مردم روستا به شدت او را می پذیرند و به نوعی به او وابسته هستند. او با باغی پربار در مسیر تبدیل شدن به یک قهرمان محبوب است. زیرا نوجوانان قهرمانان اصلی داستان هستند.
عاشق حقیقت اکنون در دهه ششم زندگی خود به سر می برد، در این سال ها، آثارش به شهرت رسید و گاه مورد بررسی و سانسور و توقیف قرار گرفت. اما آهسته و پیوسته راه خود را ادامه داد و تقریباً در تمامی ژانرهای فیلم از درام و اجتماعی گرفته تا اکشن و دفاع مقدس ظاهر شد، هر چند با تمام توانایی هایش همچنان آنطور که باید در صحنه است و بازی دیده نمی شود.