به گزارش پایگاه اینترنتی تینو. ترش، شیرین، آبدار، سنگین، کوچک، پوست آن صاف، شفاف، نازک و بدون ترک است… اینها همه ویژگی هایی است که از مرغوبیت انار ایرانی خبر می دهد. انار ساوا طعم شیرین، پوست نازک و ماندگاری طولانی دارد. انار قم نظر درشت دانه، دیررس و طعم شیرینی دارد. انار بهشت خراسان نسبت به سایر انواع انار دارای قند مفیدتری است و در درمان مسمومیت های کبدی مفید است. انار شیرین یزد با دانه های سفید و صورتی آن شیرین تر از انار بهشتی است. انار خفر شیراز دانه های سفید و شیرین دارد و در ایران ارزان است چون قرمز رنگ نیست اما در کشورهای اروپایی طرفداران زیادی دارد و با قیمت بالاتری به فروش می رسد. انارهای فیروزکوه درشت، آبدار، با طعمی شیرین و پوست کلفت و بهترین انتخاب برای آبلیمو هستند.
گذشتگان همواره به انار به عنوان یک غذای حیاتی و دارویی برای مردم در فرهنگ های مختلف اهمیت خاصی می دادند و این میوه نماد زندگی، تولد، باروری، ازدواج و ثروت بود.
برخی می گویند درخت انار بومی یونان است، در حالی که بیشتر بر این باورند که از ایران آمده و از زمان های قدیم کشت می شده است.
انار در ادیان جهان باستان جایگاه ویژه ای داشت. در آیین زرتشتی از دانه های انار در جشن شب یلدا استفاده می شد. زیرا ایرانیان معتقدند که فرشته نور و حقیقت در آن متولد شده است. در اساطیر ایرانی اشارات دیگری به انار وجود دارد که می گویند قهرمان افسانه ای «اسفندیار» با خوردن یکی از این میوه ها شکست ناپذیر شد. این میوه در اسلام به عنوان یکی از برکات و شاهد قدرت و عظمت خداوند در قرآن کریم ذکر شده است.
انار در هنر ایران
در حدود ۲۰۰۰ سال قبل از میلاد لرهای ساکن در غرب ایران آثار شگفت انگیزی ساختند که امروزه به مفرغ های لرستان معروف است و بر روی برخی از مفرغ های لرستان الهه مادر را می توان در دست داشتن درخت انار شناسایی کرد. در برخی از نقاط تخت جمشید، پایتخت تشریفاتی پادشاهان هخامنشی، می توان نقش برجسته های اناری را نیز مشاهده کرد که بر روی سایبان بالای سر خشایارشا نصب شده است. در کتیبه های ساسانی، انار بین دو شاخه خرما شبیه بال قرار گرفته است که نمادی از باروری است. در برخی نقاط ایران نقشهای قالی را با انار تزئین میکنند و درخت انار را روی فرش نقش میبندند.
انار در آشپزی ایرانی
انار علاوه بر اینکه یک میوه محبوب است، در آشپزی ایرانی نیز بسیار مورد استفاده قرار می گیرد. از انار در بسیاری از غذاهای شمال ایران استفاده می شود، مانند خورش انار که با گوشت چرخ کرده، گردو، آب انار ترش، سبزی و ادویه تهیه می شود یا خورش انار (خورش انار) که با مرغ، دانه انار تفت داده شده و ادویه پخته می شود. . خورش فسنجان یکی دیگر از غذاهای ایرانی است که با ملاس انار ترش درست می شود و در منوی بسیاری از رستوران های ایرانی قرار دارد. ایرانی ها حتی از انار دسر و نوشیدنی خنک درست می کنند.