به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران از تینو، اسماعیل بقایی، سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در اولین نشست خبری خود به سوالات خبرنگاران داخلی و خارجی پاسخ داد.
در این نشست تعدادی از دیپلمات های وزارت امور خارجه از جمله سید عباس موسوی سخنگوی سابق وزارت امور خارجه، بهزاد صابری از دیپلمات های ارشد وزارت امور خارجه و … حضور دارند. .
نشست خبری چهاردهمین سخنگوی رسمی وزارت امور خارجه و تجلیل از شهدای دیپلمات وزارت امور خارجه
وی همچنین با تشکر و قدردانی از زحمات ناصر کنعانی، سخنگوی سابق وزارت امور خارجه، ابراز امیدواری کرد که آقای کنعانی در سمت جدید مشاور وزیر امور خارجه موفق و سربلند باشد.
عراقچی برای توقف تجاوزات رژیم صهیونیستی رایزنی های منطقه ای انجام داد
البقایی با اشاره به سفرهای چهارگانه سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه ایران به منطقه برای گفتگو درباره آخرین تحولات منطقه و تلاش برای جلوگیری از جنایات رژیم صهیونیستی گفت: سفر وزیر امور خارجه به منطقه آغاز شد قلب میدان که بیروت و دمشق است و از کشورها دیدن کرد و ادامه داد. این رایزنی ها ادامه خواهد داشت. وزیر امور خارجه علاوه بر این سفرها، با مقامات مختلف از جمله دبیرکل سازمان ملل متحد و وزرای امور خارجه مصر و فرانسه گفتگو کرد.
سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران تاکید کرد: تداوم تلاش برای بهبود روابط با همسایگان حتی در شرایطی که منطقه با چالش مواجه است، یکی از اولویت های اصلی سیاست خارجی ایران است.
سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به این سوال که آیا در سفر منطقه ای وزیر امور خارجه ایران به مصر رایزنی هایی در خصوص روابط دوجانبه صورت گرفته است یا خیر، گفت: اولویت در این رایزنی ها بر تحولات منطقه و جلوگیری از افزایش آن است. در تنش ها و کمک به حفظ ثبات در منطقه و البته طبیعی است که از این فرصت ها برای بحث در مورد روابط دوجانبه نیز استفاده شود.
البیکائی همچنین اعلام کرد که وزیر امور خارجه در چارچوب سفرهای منطقه ای خود امروز به کویت و بحرین سفر خواهد کرد.
ما از هر ابتکاری برای جلوگیری از تشدید تنش استقبال می کنیم
سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در پاسخ به سوالی مبنی بر پیشنهاد روسیه برای میانجیگری ایران و رژیم صهیونیستی گفت: صحبت از میانجیگری از نظر حقوقی معنایی ندارد. ما از تلاش های خوب برای توقف جنگ و جنایات رژیم صهیونیستی استقبال می کنیم.
البیکائی ادامه داد: ما در واقع از هر ابتکار و تلاشی برای جلوگیری از تشدید تنش و توقف جنایات رژیم صهیونیستی استقبال می کنیم و این را یک وظیفه قانونی می دانیم.
حماس زنده و قابل احترام است
سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین در پاسخ به سوالی درباره سفر وزیر امور خارجه ایران به ترکیه و دیدار عراقچی با تعدادی از اعضای حماس در این سفر گفت: رابطه ما با ترکیه ویژه است و در مذاکرات شرکت می کنیم. اجلاس 3+3 در استانبول فرصتی برای دیدار با مقامات ترکیه از جمله وزیر امور خارجه و رئیس جمهور این کشور برای رایزنی و گفتگو درباره تحولات منطقه بود.
وی همچنین با بیان اینکه حماس زنده و قابل احترام است، گفت: دو کشور ایران و ترکیه بر ضرورت حمایت از فلسطین و استفاده از همه ظرفیتهای دیپلماتیک دوجانبه و چندجانبه از جمله سازمان همکاری اسلامی تاکید دارند.
همانطور که سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در بخشی دیگر از سخنان خود در پاسخ به سوالی گفت: به نظر می رسد رژیم صهیونیستی هیچ ابایی از گسترش جنگ ندارد و این حرف ثابت شده ای است که رژیم تنها موجودی در منطقه و جهان است که به دنبال گسترش جنگ و ناامنی است.
کشورهای منطقه اجازه نمی دهند از فضای آنها برای حمله به یک کشور اسلامی سوء استفاده شود
البیکائی درباره واکنش ایران به هرگونه گسست جدید از سوی رژیم صهیونیستی گفت: پیام ما روشن، شفاف و علنی است. مقامات کشورمان اعلام کرده اند که هرگونه آسیبی از سوی رژیم صهیونیستی با پاسخ قاطع، قاطع و موثر ایران مواجه خواهد شد. نحوه پاسخگویی به ایران بستگی دارد.
وی درباره استقرار سامانه تاد در سرزمینهای اشغالی گفت: استقرار سامانههای دفاع موشکی در سرزمینهای اشغالی ادامه حمایتهای غرب از رژیم صهیونیستی طی یک سال گذشته و هشت دهه گذشته است. این حمایت باعث شد رژیم صهیونیستی به حملات و جنایات خود در منطقه ادامه دهد.
سخنگوی وزارت امور خارجه افزود: وزیر امور خارجه ایران اعلام کرد که به صراحت اعلام کرده است که میدانم رژیم صهیونیستی چه زمانی و چگونه میتواند علیه ایران شرارت کند. مسئولیت کشورهایی که به هر نحوی در هر تجاوزی شرکت می کنند یا از آن حمایت می کنند روشن است.
البیکائی گفت: خوشحالیم که همه ما و کشورهای منطقه به این مرحله از بلوغ رسیدهایم، جایی که این عقیده مشترک تبدیل شده است که حفظ صلح و امنیت در منطقه مسئولیتی است که بر دوش همه ما و همگان است. اثرات هر گونه ناامنی همه کشورها را تحت تاثیر قرار خواهد داد. ما اطمینان داریم که کشورهای منطقه که از حساسیت منطقه و شرایط آن آگاه هستند، اجازه نخواهند داد از فضای آنها برای حمله به یک کشور اسلامی استفاده شود.
ایران هرگز قصد دخالت در امور داخلی لبنان را نداشت
سخنگوی وزارت امور خارجه ایران در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران مبنی بر آمادگی ایران برای مذاکره با فرانسه درباره اجزای قطعنامه 1701 و واکنش نخست وزیر لبنان گفت: با هر کشوری که ابتکار داشته باشد، هستیم. و پیشنهاد توقف جنایات و تجاوزات علیه ایران. لبنان و نسل کشی غزه، برنامه های آنها را مورد بحث و بررسی قرار خواهیم داد.
البیکائی تصریح کرد: موضوع مذکور ممکن است ناشی از سوء تفاهم باشد، زیرا موضع ایران در قبال لبنان و مقاومت روشن است. ایران هرگز قصد یا اقدامی را نداشته است که مشکوک به دخالت در امور داخلی لبنان یا هر کشور دیگری باشد. ما بیان کردیم که انتخاب رئیس جمهور شأن مردم لبنان و گروه های فعال در عرصه سیاسی لبنان است و قطعاً مقاومت و حزب الله از گروه های فعال و تأثیرگذار در این روند هستند. بهترین راه گفتگوی لبنان و لبنان برای دستیابی به اجماع در مورد وضعیت سیاسی لبنان است.
اروپایی ها در موقعیتی نیستند که به دیدگاه ایران پاسخ مثبت بدهند
سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه با توجه به اینکه یکی از مواردی که در سیاست خارجی دولت چهاردهم مطرح شد، آیا دولت چهاردهم نقشه راه تعامل با اروپا دارد؟ گسترش تعاملات با اتحادیه اروپا در حالی که به نظر می رسد این روابط در دو ماه اخیر به دلیل تحولات بدتر شده است و اگر سه کشور اروپایی پیشنهادی برای دیدار با ایران ارائه دهند، آیا ایران آن را می پذیرد یا پیش شرطی را تعیین می کند؟ وی گفت: فکر میکنم شما خودتان به سؤالتان پاسخ دادید و به نظر میرسد دلیل افزایش تنشها عدم تمایل آنها به پاسخ مثبت به رویکرد ایران است.
با اشاره به قطعنامه اخیر نشست مشترک سران شورای همکاری خلیج فارس و اتحادیه اروپا و اتهامات وارده به جزایر سه گانه ایران و بیان اینکه این یکی از مصادیق اخیر عدم آمادگی آنهاست. وی در این خصوص گفت: به نظر می رسد اروپایی ها در موقعیتی نیستند که باید به دیدگاه ایران پاسخ مثبت بدهند و امیدوارم در رویکرد خود تجدید نظر کنند.
بقایی با اشاره به رایزنیهای ایران با سه کشور اروپایی در سفر عراقچی به نیویورک، گفت: در این دیدار درباره مسائل هستهای و سایر موضوعات بحث کردیم. جمهوری اسلامی ایران همواره آغازگر گفتوگو بوده و هیچ پیششرطی نداشتهایم و معتقدم موضع ما همچنان این است که بر اساس احترام متقابل و حفظ منافع، با کشورها رایزنی و گفتگو کنیم.
سلاح های کشتار جمعی جایی در دکترین دفاعی ما ندارند
سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در پاسخ به سوالی درباره اظهارات برخی رسانه ها مبنی بر تغییر دکترین هسته ای کشور و درخواست برخی نمایندگان شورای اسلامی، گفت: در کشور وجود دارد. اختلاف نظرهای مختلفی در رسانه ها مطرح شد و بعداً از سوی چهره های سرشناس این امکان وجود دارد، اما ما باید سیاست نهایی و رسمی کشور را در نظر بگیریم.
البیکائی ادامه داد: سلاح های کشتار جمعی در دکترین دفاعی ما جایی ندارد و این سیاست ما بر اساس فتوای مقام معظم رهبری است و معتقدم این بحث های رسانه ای هیچ تاثیری بر سیاست ما در قبال موضوع سلاح ندارد. کشتار جمعی .
وی تاکید کرد: موضع رسمی ما در مورد سلاح های کشتار جمعی روشن و ثابت است.