با این علائم به متخصص آلرژی مراجعه کنید | ۱۱ توصیه طلایی برای مبتلایان آلرژی پاییزی

تبلیغات بنری


تینو – عطر بندابی: فصل پاییز به همان اندازه که به دلیل هوای خنک، ریزش برگ‌ها و بارندگی‌های گاه به گاه برای بسیاری از افراد احساس آرامش و آرامش می‌کند، برای افراد مبتلا به آلرژی پاییزی نیز آزاردهنده است. زیرا می تواند کیفیت زندگی بسیاری از آنها را کاهش دهد.

واکنش سیستم ایمنی بدن به مواد حساسیت زا که در زمان های خاصی از سال رخ می دهد، آلرژی فصلی یا آلرژی نامیده می شود. آلرژن ها معمولاً شامل گرده گیاهان، ذرات گرد و غبار، قارچ ها، ذرات کپک، شوره حیوانات خانگی و غیره هستند. این مواد بسته به فصول سال کمی متفاوت است. به عنوان مثال، گرده گیاهی که در پاییز باعث ایجاد حساسیت می شود با گرده ای که در فصل بهار باعث ایجاد حساسیت می شود، متفاوت است. در پاییز نیز آلاینده های هوا باعث افزایش علت و تشدید حساسیت فصلی در افراد مبتلا می شود.

تفاوت آلرژی پاییزی با سایر آلرژی های فصلی

آلرژی پاییزی یکی از شایع ترین آلرژی های فصلی است که در گروه های سنی مختلف پخش می شود. با تغییر فصل، تغییراتی در آب و هوا و میزان گرده ها ایجاد می شود. در پاییز نیز این اتفاق می افتد. در پاییز گرده افشانی گیاهان و قارچ ها در هوا افزایش می یابد و در این صورت حساسیت های پاییزی ظاهر می شود. گیاهان در هر فصل گرده و مواد حساسیت زا را در هوا آزاد می کنند. با شروع فصل پاییز، آلرژن های مرتبط با این فصل در محیط پخش می شوند.

دکتر محمدحسن بامامانیان متخصص آلرژی و ایمونولوژیست بالینی و دبیر انجمن آسم و آلرژی ایران همشهریآنلاین در خصوص تفاوت آلرژی پاییزی با سایر آلرژی های فصلی می گوید: آلرژی پاییزی و سایر آلرژی های فصلی از نظر علائم بالینی و ظاهر بسیار شبیه به هم هستند، اما از نظر آلرژی زاهای ایجاد کننده آلرژی با هم تفاوت دارند. مثلاً گرده ای که در پاییز باعث ایجاد حساسیت می شود با گرده ای که در فصل بهار این مشکل را ایجاد می کند متفاوت است. اما علائم همه آلرژی های فصلی یکسان است. عطسه، آبریزش بینی، گرفتگی بینی، خارش گلو، خارش چشم و غیره.

به گفته دکتر بامانیان، یکی دیگر از تفاوت های آلرژی فصلی، نوع درمان آن است. به عنوان مثال، افرادی که آلرژی فصلی شدید دارند و نیاز به تزریق واکسن آلرژی دارند، نوع متفاوتی از واکسن خواهند داشت. این بدان معناست که واکسن آلرژی پاییزی با واکسن آلرژی بهاره متفاوت است.

برخی افراد فقط آلرژی پاییزی دارند

این متخصص آلرژی در پاسخ به این سوال که آیا ممکن است در فصل پاییز حساسیت شدید داشته باشید نه در فصول دیگر، توضیح می دهد: بله، آلرژی شما می تواند فقط مختص فصل پاییز باشد و در فصول دیگر علائمی نداشته باشید. . فصل ها یا ممکن است فقط در تابستان یا فقط در بهار دچار آلرژی شوید. برخی از افراد در تمام فصول آلرژی دارند، اما در یک فصل خاص – به عنوان مثال، پاییز یا بهار – آلرژی آنها بدتر و شدیدتر می شود.

آیا آلودگی هوا آلرژی پاییزی را تشدید می کند؟

به گفته کارشناسان، تاثیر آلودگی هوا بر ایجاد آلرژی پاییزی هنوز تایید نشده است، اما این شرایط می تواند آلرژی پاییزی را تشدید کند. دبیر انجمن آسم و آلرژی ایران به همشهری گفت: آلرژی های پاییزی به دلیل وجود آلاینده های هوا می تواند شدیدتر شود.

دکتر بامانیان همچنین توضیح می دهد: آلاینده ها و ذرات معلق در هوا مانند ذرات سرب، اکسید گوگرد و سایر فلزات سنگین موجود در هوا می توانند با مواد حساسیت زا مانند گرده گیاهان متصل شوند یا در تماس باشند و همراهی آنها باعث افزایش پتانسیل حساسیتی آنها می شود.

به گفته این متخصص آلرژی، علاوه بر آلودگی هوا، تغییرات هوای پاییزی، هوای سرد و عفونت های ویروسی آلرژی پاییزی را بدتر و شدیدتر می کند.

ادامه مطلب؛

آیا در سنین بالا دچار آلرژی می شویم؟

بسیاری از افراد در سنین 40 و 50 سالگی از علائم آلرژی شکایت دارند و از ابتلا به این بیماری در این سن که معمولا در بین کودکان شایع تر است، شگفت زده می شوند. دکتر بامانیان در این باره توضیح می دهد: انتظار می رود که ظهور و بروز آلرژی در دوران کودکی یا قبل از چهل سالگی اتفاق بیفتد. وی می گوید: آلرژی در سنین بالا (بالای 40 سال) اتفاق می افتد اما شیوع آن کمتر است. این بدان معناست که افراد کمتری بعد از 40 سالگی به آلرژی مبتلا می شوند.

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کنیم؟

آلرژی در بسیاری از افراد پایدار نیست. به طوری که در یک فصل علائمی از خود نشان نمی دهند و در فصل بعد بیماری تشدید می شود. این افراد نمی دانند در چه شرایطی و چه زمانی باید به پزشک مراجعه کنند. دکتر بامانیان به نکته بسیار کاربردی و مفیدی در این زمینه اشاره می کند و می گوید: آلرژی های فصلی پیش درآمدی برای آسم است و به تدریج می تواند به آسم تبدیل شود. آلرژی فصلی می تواند به فصول دیگر نیز سرایت کند. به عنوان مثال، فردی که فقط در پاییز علائم آلرژی را نشان می دهد، ممکن است به تدریج علائم این بیماری را در فصول دیگر نیز بروز دهد.

این متخصص آلرژی می افزاید: از سوی دیگر آلرژی عوارض زیادی دارد که کیفیت زندگی فرد را تحت تاثیر قرار می دهد. مثلاً تمرکز را مختل می کند، به اختلال خواب منجر می شود، فرد همیشه احساس خستگی می کند و ممکن است حس بویایی و چشایی مختل شود. در این شرایط معمولاً کیفیت زندگی و شایستگی فرد کاهش می یابد. بنابراین، اگر آلرژی بر کیفیت زندگی روزمره فرد تأثیر می گذارد، وقت آن رسیده است که به متخصص آلرژی مراجعه کنید.

دبیر انجمن آسم و آلرژی ایران ادامه می دهد: اگر آلرژی فصلی فرد شدید نباشد، پزشک متخصص با یک سری توصیه های پیشگیرانه از جمله اینکه چه باید کرد و چه نباید کرد، چگونه محیط زندگی را کنترل کرد، آن را برطرف می کند. و کمی دارو اگر آلرژی شدید باشد، ممکن است نیاز به کار بیشتری داشته باشد.

ادامه مطلب؛

۱۱ نکته طلایی برای مبتلایان به آلرژی پاییزی

دکتر بامانیان ایمونولوژیست و متخصص آلرژی نیز هست ۱۱ توصیه طلایی و کاربردی برای افراد مبتلا به آلرژی پاییزی، او فراهم می کند;

* تا حد امکان در هوای سرد یا هوای آلوده از خانه خارج نشوید.

* در آب و هوای سرد و آلوده حتما از ماسک استفاده کنید.

*وقتی در ماشین هستید شیشه را پایین نیاورید.

* از بخاری های چوب سوز در منزل استفاده نکنید.

* سیگار، قلیان و سایر محصولات تنباکو آلرژی را تشدید می کند. پس از آن استفاده نکنید.

* خوشبو کننده های استفاده شده در داخل ساختمان، ماشین، توالت و غیره می توانند آزاردهنده باشند. سعی کنید از اینها استفاده نکنید.

* آشپزخانه های اوپن باید تهویه مناسبی داشته باشند تا بوی غذا در خانه نفوذ نکند.

*غذاهای سالم بخورید. تا حد امکان از فست فودها خودداری کنید.

* مایعات بیشتری بنوشید.

* بینی خود را بشویید. ابزارهای ساده ای برای شستن سینوس ها و بینی وجود دارد. اگر ترشحات و گرفتگی بینی بسیار آزاردهنده است، بینی خود را با دستگاه شستشو دهید.

*در صورت تجویز دارو حتما به موقع مصرف کنید.

تبلیغات بنری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *