تینو – بهاری خسروی: در همین راستا مهرشاد کاظمی محقق تهرانی درباره ماجرای مهاجرت حاج علی اکبر یا «علی ف» و حاج مهدی ابراهیمی داریانی ابتدا به روسیه و سپس به تهران می گوید: «حاج علی اکبر و برادرش مهدی ارومیه. در حدود سال 1320 عازم تهران شد. اما قبل از آن کافه ای در تفلیس داشت که پس از انقلاب روسیه آن را برچید و از آنجایی که تاجر بود، بانکی در ارومیه افتتاح کرد و به خرید و فروش چای و قهوه پرداخت .
ادامه مطلب را اینجا بخوانید
در اوایل دهه بیست که حاج علی اکبر برای نیازهای بانکی خود به تهران آمد، به خیابان لاله زار رفت و وارد قهوه خانه ای شد و غذای پنج ریالی سفارش داد و آن روز به فکر تجارت چای در تهران افتاد. اما برای مهدی برادر ماجرا کمی متفاوت است. او نسبت به برادر بزرگترش خجالتی و ترسو بود و چندین بار دست به کار شد و شکست خورد. مهدی برای جبران ناکامی هایش ارومیه را به مقصد تهران ترک می کند. دوچرخه او تنها راه مهدی برای شروع کارش بود. او هر روز با این دوچرخه از لالهزارها به خانهاش میرفت و چای خوشرنگ و خوشمزه را به مردم میفروخت تا سرانجام به شغلش رسید.
داستان وجود این دو برادر و تأسیس خواربارفروشی دریانی تقریباً از همین جا شکل می گیرد، اما تمام فعالیت این دو برادر به خواربار فروشی و تشکیل محله های پاتریس لومومبا، دریانی نو و شهرری محدود نمی شود. در تهران در واقع حاصل تلاش این دو برادر است. الکاظمی در این باره می گوید: «مهدی و علی اکبر در دهه بیست به روستای ترشتی رفتند و از صاحبان اصلی خود عباس اسکندری، نظام مافی و دیگر ترشی ها به مبلغ 6 هزار تومان زمین خریدند برای ساختن این زمین ها نیز وارد میدان شدند که پس از ساختن خانه در میان ملوانان فروخته می شود.
به گفته حسین دریانی فرزند زنده یاد مهدی دریانی مهندس طراح آن همان مهندس طراح شهرک اکباتان است و تایید می کند که این خانواده دریانی بودند که برای اولین بار آب را از فرحزاد به این منطقه آوردند و شروع کردند. شرکت تولید برق و برای اولین بار مجلس قانون ساختمانهای مسکونی را تصویب کرد.
الکاظمی در بخشی دیگر از سخنان خود به ساخت بیمارستان هاشمی نژاد، ساختمان حسینیه دریاها در خیابان پاتریس لومومبا، فروشگاه های زنجیره ای یاران دریا و … در تهران اشاره می کند.