تینو – یوکتفرهانی: زمین دوم در جایی در کهکشان راه شیری کشف شده است. این یک کشف هیجان انگیز است. زیرا با سرنوشت زمین مرتبط است. به خصوص زمانی که خورشید می میرد و تبدیل شدن خود را به یک کوتوله سفید کامل می کند.
میکرولنزینگ
اخترشناس Caming Zhang از دانشگاه کالیفرنیا، برکلی، رهبری جستجو برای زمین دوم را بر عهده دارد. پتانسیل تشخیص این پدیده که میکرولنزینگ نامیده می شود، یافتن جهان های مشابه زمین است که یافتن آنها در جای دیگر کهکشان دشوار است.
به گزارش Sciencealert، کوتوله های سفید همان چیزی هستند که ستارگانی مانند خورشید هنگام مرگ به آن تبدیل می شوند. سوخت هیدروژن آنها تمام می شود تا در هسته خود ذوب شوند و پایداری کمتری داشته باشند. مرحله غول سرخ نامیده می شود.
بیشتر بخوانید:
برنامه شماره 2 زمین یابی چین تلسکوپ های قدرتمند آسمان را رصد می کنند
مفاهیم: کوتوله سفید چیست؟
کوتوله سفید
در نهایت، ستاره تمام ماده بیرونی خود را به بیرون پرتاب می کند و هسته ستاره تحت تأثیر گرانش فرو می ریزد و یک جسم متراکم را تشکیل می دهد. نور درخشان آنها از همجوشی ناشی نمی شود، بلکه از گرمای باقی مانده از فرآیند فروپاشی ناشی می شود. اون هسته کوتوله سفید است و تریلیون ها سال طول می کشد تا خنک شود و کاملاً تاریک شود.
عطارد، زهره و زمین غرق شدند
جو بیرونی یک ستاره می تواند تا صدها برابر حجم اولیه اش منبسط شود. برخی از پیشبینیهای آینده خورشید پیشبینی میکنند که میتواند به اندازه مدار مریخ رشد کند و عطارد، زهره و زمین را در این فرآیند غرق کند.
البته ما نمی دانیم که این چه معنایی برای سیاره ما خواهد داشت و آیا امکان نابودی آن وجود دارد؟ اما این کشف جدید از دنیایی شبیه زمین که به دور یک کوتوله سفید می چرخد، نشان می دهد که بقا نیز گزینه ای است که باید در نظر گرفته شود.
بزرگنمایی ناشی از میدان گرانشی
ژانگ به ScienceAlert گفت: «ساده ترین توضیح این است که بگوییم این سیاره توسط ستاره غول سرخ میزبانی می شود. این سیستم به دلیل خاصیت گرانش و موقعیت اجسام در فضا به نام میکرولنز کشف شد.
منظومه کوتوله سفید حدود 4200 سال نوری از ما فاصله دارد. در فاصله 26100 سال نوری از زمین در همان خط دید زمین، یک ستاره بسیار بزرگ و درخشان برای مدت کوتاهی خود را در یک راستا قرار داد.
به گفته اخترشناس، عدسی کوتوله سفید در طول این رویداد تقریباً با ستاره منبع پسزمینه هم راستا بود و آن را بیش از 1000 برابر بزرگنمایی کرد.
وجود یک کوتوله قهوه ای در اطراف یک کوتوله سفید
برای این رویدادهای نادر فوق میکرو بزرگنمایی، یک همراه کوچک مانند یک سیاره زمینی می تواند تا حد زیادی بر الگوی بزرگنمایی تأثیر بگذارد. بنابراین میتوانیم پیکربندی عدسی را در طیف وسیعی از جرمها و جداییهای مداری بهطور دقیق استنباط کنیم.
این به محققان اجازه داد تا نه تنها جرم و جدایی مداری سیاره فراخورشیدی مشابه زمین را تعیین کنند، بلکه وجود یک کوتوله قهوه ای را که به دور کوتوله سفید می چرخد نیز تأیید کنند.
جرم کوتوله سفید تقریباً نصف جرم خورشید است که نشان میدهد در ابتدا به خورشید بسیار نزدیک بوده است و جدایی مداری کنونی بین سیاره فراخورشیدی مانند زمین و کوتوله سفید نشان میدهد که زمانی در همان فاصله بوده است. مثل زمین از خورشید.
زندگی متفاوت روی زمین
تا زمانی که خورشید قرمز غول پیکر به دور خود بچرخد، زندگی روی زمین مدت هاست که از بین رفته یا تفاوت قابل توجهی خواهد داشت. خورشید با گذشت زمان داغ تر و درخشان تر می شود. اما توجه به آن در اینجا و اکنون کافی نیست. البته، در حدود یک میلیارد سال، آنقدر داغ خواهد بود که تمام آب روی زمین تبخیر می شود. بنابراین دنیای باقیمانده برای زندگی آنطور که ما می شناسیم چندان مهمان نواز نخواهد بود.
به گفته ژانگ؛ هنگامی که خورشید به یک غول سرخ تبدیل می شود، منطقه قابل سکونت در اطراف مشتری و مدار زحل حرکت می کند و بسیاری از این قمرها به سیارات اقیانوسی تبدیل می شوند. به این ترتیب به نظر می رسد که شاید بهتر باشد انسان ها به آنجا مهاجرت کنند.