گردش در بزرگ‌ترین باغ گیاه‌شناسی پایتخت

تبلیغات بنری


الهمشهری – سعیده مرادی: باغ گیاه شناسی ملی به عنوان یکی از بزرگترین باغ های گیاه شناسی خاورمیانه شناخته می شود که بیش از 3000 گونه گیاهی از سراسر جهان را در خود جای داده است. رفتن به این پارک موزه ثبت شده در فهرست آثار ملی ایران و بازدید از نقاط مختلف آن با طراحی منحصر به فرد و گیاهان خاصش می تواند خاطره ای فراموش نشدنی از قدم زدن در طبیعت را برای شما رقم بزند.

پرورش گیاهان دارویی

مکان: شمال غربی

ساعت کاری: 9 تا 18

مناسب برای: بزرگسالان

مقدمه: بخش پرورش گیاهان دارویی باغ گیاه شناسی ملی حدود 5 هکتار وسعت دارد و انواع گیاهان دارویی و صنعتی در آن کشت می شود.

داروهای گیاهی

این بخش به عنوان مرکزی برای انجام آزمایش های مختلف گیاه شناسی و پرورش گونه های گیاهی محلی و غیر محلی با استفاده از روش ها و فناوری های نوین عمل می کند. حفظ گیاهان دارویی هدف اولیه از ایجاد این بخش در باغ گیاه شناسی ملی ایران بود. این باغ به گونه ای طراحی شده است که گیاهان دارویی با مصارف خاص در کرت های جداگانه پرورش داده می شوند و ویژگی های آنها شناسایی و توضیح داده می شود. بخشی از این باغ به گیاهان مصارف صنعتی و غذایی اختصاص دارد.

موزه حشرات باغ گیاه شناسی ملی

مکان: شمال شرق کشور

ساعت کاری: 9 تا 17

مناسب برای: کودکان و بزرگسالان

مقدمه: بخش موزه حشرات باغ گیاه شناسی با هدف آشنایی بازدیدکنندگان با ساختار و زندگی انواع مختلف حشرات تاسیس شد.

تماشای پروانه ها

این موزه از دو بخش موزه علمی و موزه تجربی تشکیل شده است. در این موزه بیش از 30 هزار نمونه از انواع حشرات ایران و سایر نقاط جهان نگهداری و به نمایش گذاشته شده است. موزه نمایشگاه شامل 7 راسته و بیش از 60 خانواده مختلف از حشرات است. سفارشات موجود در موزه نمایشگاه شامل راسته‌های پروانه‌ها، لپیدوپترا، همی‌پترا، زنجیر، زنگ‌بلان، پوزور بلان، گونه‌زا، هواپیما مانند و فاسمید است.

سفر به بزرگترین باغ گیاه شناسی پایتخت

باغ سیستماتیک

مکان: جنوب شرقی

ساعت کاری: 9 تا 18

مناسب برای: بزرگسالان

مقدمه:باغ نظامی یکی از بزرگ‌ترین بخش‌های باغ گیاه‌شناسی است که انواع گونه‌های درختی با اشکال هندسی در آن دیده می‌شود.

90 خانواده گیاهی

این پارک معمولی حدود 8.5 هکتار وسعت دارد و به دلیل وسعت زیاد، طیف وسیعی از گونه‌ها را در خود جای داده که بخش‌ها و طبقه‌بندی‌های متفاوتی را به وجود آورده است. این قسمت از باغ ابتدا با هدف ارائه امکانات آموزشی عملی در گیاه شناسی به ویژه گیاه شناسی سیستماتیک برای دانشجویان رشته های علوم گیاهی و کشاورزی و انجام تحقیقات گیاه شناسی تأسیس شد. 90 خانواده گیاهی در این باغ به نمایش گذاشته شده است.

سفر به بزرگترین باغ گیاه شناسی پایتخت

جنگل و پیاده روی شاکای

مکان: ضلع شمالی

ساعت کاری: 9 تا 18

مناسب برای: خانواده

مقدمه: این قسمت از پارک با مساحتی در حدود 24 هکتار برای اسکان بازدیدکنندگان در مکانی مناسب که شامل درختان بلند و سایه دار است ایجاد شده است.

مکانی برای استراحت گردشگران

درختان این بخش شامل چنار، گردو، افرا، کاج، اقاقیا، جربیل، یاس بنفش، دوگاگان، یاس بنفش، انار وحشی، درخت هبیسکوس، اورزو، ساپیدار و انواع درختچه ها از جمله درختان ژاپنی، توری، انار و زرد است. یاس و غیره این بخش به وسعت 10 و 14 هکتار در کنار باغ میوه و دریاچه ذخیره آب به دو بخش جنگلی و پیاده رو تقسیم می شود. آلاچیق، رستوران و سرویس بهداشتی نیز در این مجموعه برای راحتی بازدیدکنندگان قرار داده شده است.

سفر به بزرگترین باغ گیاه شناسی پایتخت

مهد کودک

مکان: ضلع جنوب غربی

ساعت کاری: 10 تا 15

مناسب برای: بزرگسالان

مقدمه:Arboretum بخش تخصصی باغ گیاه شناسی ملی است که به کاشت و رشد انواع مختلف گیاهان چوبی اختصاص دارد.

دریاچه ها را تماشا کنید

این بخش از پارک مرکزی همچنین به دلیل انجام تحقیقات در مورد درختان و گیاهان با هدف دستیابی به اهداف متعدد مانند جنگل کاری، مبارزه با بیابان زایی، ایجاد فضای سبز و کاربردهای صنعتی مشهور است. یکی از جذابیت های این قسمت از پارک وجود دو دریاچه بزرگ است. وجود مجموعه ای از حوض ها، نهرها و چشمه ها نیز بر جذابیت این بخش می افزاید. در این بخش انواع درختان، بوته ها و درختچه ها به نمایش گذاشته شده است که هدف از کاشت آنها معرفی گونه های بومی و غیر بومی است.

سفر به بزرگترین باغ گیاه شناسی پایتخت

باغ صخره ای

مکان: شمال غربی

ساعت کاری: 9 تا 18

مناسب برای: خانواده

مقدمه:این بخش یکی از قدیمی‌ترین مجموعه‌های باغ گیاه‌شناسی است که گیاهان زینتی آن عمدتاً از خارج از کشور آورده شده و شامل 3 بخش صخره‌ای، آبشار و گیاهان نمایشی است.

باغ روی تپه ها

این مجموعه شامل چندین تپه است که توسط صخره ها و سنگ ها از یکدیگر جدا شده اند. از دیگر قسمت های این مجموعه می توان به برکه، آبشار دو متری و گیاهان آبزی مانند نیلوفر آبی، نیلوفر و سنبل اشاره کرد. در این بخش بیش از 70 گونه درخت و درختچه و بیش از 200 گونه گیاهی وجود دارد. این بخش در زمینی شیبدار تپه ای شکل به مساحت حدود 7 هکتار واقع شده است.

سفر به بزرگترین باغ گیاه شناسی پایتخت

تبلیغات بنری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *