نشست وزرای خارجه ایران، چین، پاکستان و روسیه در نیویورک

تبلیغات بنری


به گزارش تارنمای تینو، جمهوری اسلامی ایران تصمیم گرفت سومین نشست چهارجانبه در سطح وزرای امور خارجه را با حضور ایران، چین، پاکستان و روسیه در حاشیه هفتاد و نهمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد برگزار کند. مونتاژ. این را سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل در نشست شورای امنیت درباره وضعیت افغانستان بیان کرد.

وی گفت که این نشست بر روی هماهنگی تلاش های تعاملی با مقامات افغانستان به منظور ارتقای صلح و ثبات در کشور متمرکز خواهد بود.

چالش‌های ناشی از حضور مهاجران غیرقانونی افغانستان در ایران از دیگر موضوعاتی بود که سفیر ایران در این دیدار به آن پرداخت. کشوری که قبلاً مشمول تحریم های یکجانبه و غیرقانونی بود. در حال حاضر بیش از 6 میلیون افغان در ایران زندگی می کنند و هزینه سالانه آن به بیش از 10 میلیارد دلار می رسد، اما جامعه جهانی به این موضوع فوری توجه نکرده است.

هفتاد و نهمین نشست مجمع عمومی روز سه شنبه 20 سپتامبر در مقر سازمان ملل متحد در نیویورک آغاز شد و از 3 تا 9 سپتامبر (24 تا 30 شهریور) سران کشورها و وزرای خارجه حضور داشتند در مجمع عمومی سخنرانی کردند و مواضع خود را توضیح خواهند داد. قرار است رئیس جمهور مسعود پزشکیان برای شرکت در این نشست روز یکشنبه اول مهرماه در راس هیاتی به نیویورک سفر کند. رئیس جمهور در نشست مجمع عمومی در سوم اکتبر سخنرانی خواهد کرد.

دومین نشست چهارجانبه وزرای خارجه ایران، پاکستان، روسیه و چین در مورد افغانستان در 24 فروردین 1402 با حضور شهید حسین امیرعبداللهیان، سرگئی لاوروف، چن گنگ، وزرای امور خارجه ایران، روسیه و چین و حنا ربانی، مشاور امور خارجه پاکستان در حاشیه چهارمین نشست همسایگان افغانستان که در سمرقند ازبکستان برگزار شد.

شهید امیرعبداللهیان طی اظهارات خود در نشست سمرقند، الگوی همکاری های مشترک منطقه ای چهار کشور را مهم توصیف کرد و اظهار داشت که همسایگان افغانستان بیش از هر فعال و بازیگر دیگری به آینده افغانستان علاقه مند هستند.

اولین نشست چهارجانبه در 25 شهریور 1400 در حاشیه بیست و یکمین اجلاس سران شانگهای در دوشنبه پایتخت تاجیکستان با حضور وزرای امور خارجه روسیه، چین، پاکستان و سید سل موسوی دستیار وزیر و مدیرکل برگزار شد. جمهوری تاجیکستان وزارت امور خارجه جنوب آسیا

تبلیغات بنری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *