به گزارش تینو، ماهواره تحقیقاتی «جمران-1» توسط ماهواره عمودی شماره 100 با موفقیت پرتاب و در مدار قرار گرفت.
ماهواره تحقیقاتی جمران-1 توسط گروه صنایع هوافضای ایران (سیران) با همکاری و مشارکت پژوهشگاه هوافضا و شرکت های دانش بنیان خصوصی طراحی و ساخته شد.
این ماهواره حدود 60 کیلوگرم وزن دارد و ماموریت اصلی آن آزمایش سیستم های سخت افزاری و نرم افزاری برای اثبات فناوری مانور مداری از نظر ارتفاع و فاز است.
ارزیابی زیرسیستم پیشران گاز سرد در سامانههای فضایی و عملکرد زیرسیستمهای ناوبری و کنترل نگرش از وظایف فرعی ماهواره جماران-1 است.
ماهواره سوخت جامد قائم 100 که توسط کارشناسان هوانوردی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی طراحی و ساخته شده بود، توانست در دومین عملیات مداری خود، ماهواره جماران-1 را با موفقیت به گردش درآورد.
حسین سالاریه رئیس سازمان فضایی کشور با اعلام اینکه تا پایان سال 1403 6 تا 8 پرتاب ماهواره داخلی و خارجی خواهیم داشت، گفت: ماهواره های طلوع 3 و ظفر 2 با پرتابگرهای خارجی آذرماه به فضا پرتاب می شوند. و دسامبر 1403.
وی همچنین بیان کرد: با فعال سازی پایگاه فضایی چابهار امکان دسترسی به مدارهایی با شیب های مختلف فراهم می شود.
رئیس سازمان فضایی کشور همچنین از ساخت آزمایشگاه یک تنی خبر داد و گفت: زیرساخت های فیزیکی این آزمایشگاه تا پایان سال آماده می شود. وجود چنین آزمایشگاهی منجر به افزایش تولید ماهواره، افزایش کیفیت ماهواره و تولید ماهواره های با شی بالا می شود.
وی همچنین از پرتاب ماهواره محلی کوثر در آبان 1403 هجری قمری خبر داد و گفت: این ماهواره توسط بخش خصوصی ساخته شده است. در دولت سیزدهم بخش خصوصی ما در زمینه تامین تجهیزات و سیستم فعال بود و قراردادهای بزرگی با بخش خصوصی منعقد شد.
hamshahrionline به نقل از تینو