تینو – عطر بندابی: کمبود آمبولانس در سال های اخیر سازمان اورژانس کشور، نیروهای اورژانس و مردم را با مشکلات زیادی مواجه کرده است. نواقصی که مکرراً به درگیری فیزیکی بین مردم و نیروهای اورژانس و جراحات بین نیروهای اورژانس منجر می شد.
جالب است بدانید که اعزام آمبولانس و رسیدن به بیماران در تمام دنیا میانگین زمان مشخصی دارد، اما در ایران کمبودهایی مانند کمبود آمبولانس باعث شده تا اورژانس از برنامه متوسط گاهی عقب بماند و باعث ایجاد مشکل و اختلال شود ماموریت ها
دکتر جعفر میادفر رئیس اورژانس کشور در گفت و گو با خبرنگار تینو وی درباره زمان استاندارد رسیدن آمبولانس به بالین بیمار در مناطق مختلف کشور توضیح می دهد: طبق استانداردهای جهانی، در شهرهای کوچک آمبولانس باید ظرف 8 دقیقه به مقصد یا تخت بیمار برسد و در شهرهای بزرگ این کار طول می کشد. 10 دقیقه. دقیقه در شهرهای بزرگ باید 12 دقیقه طول بکشد. اما به دلیل کمبود آمبولانس، کمبود نیروی انسانی و ترافیک سنگین در شهرهای بزرگ، گاهی اوقات از این برنامه متوسط عقب می مانیم.
دکتر میادفر می گوید البته ورود خودروهای خودکار به ناوگان اورژانس تا حدودی مشکل ما را حل کرده و کاستی ها را پوشانده است. زیرا موتورسیکلت راحت تر و سریعتر از آمبولانس به مقصد می رسد. البته در ابتدای کار مردم مواظب خودروها بودند و وقتی تماس گرفتند تایید کردند که نباید موتوری فرستاده شود و حتما باید آمبولانس اعزام شود. اما اکنون این مشکل برای بسیاری از افراد برطرف شده است.
رئیس اورژانس کشور به موضوع مهمی نیز اشاره می کند و می گوید: خیلی ها وقتی با اورژانس تماس می گیرند فکر می کنند باید برای بیمارشان آمبولانس فرستاده شود اما این امکان وجود ندارد و اصلاً لازم نیست.
به گفته میادفر، روزانه حدود 20 میلیون تماس با اورژانس در سراسر کشور برقرار می شود که 70 درصد از این تماس ها تلفنی و با مشاوره کارشناسان اورژانس برطرف می شود. فقط 30 درصد تماس ها نیاز به اعزام آمبولانس دارند و 20 درصد از این موارد در صحنه حل می شود که به آن «درمان در صحنه» می گوییم. در بسیاری از این موارد یک محور محرک فرستاده می شود که همان کار آمبولانس را انجام می دهد. زیرا کارشناسان ما تمامی تجهیزات لازم برای درمان بیماران را در موتورسیکلت خود در اختیار دارند. تنها 10 درصد موارد نیاز به انتقال بیمار با آمبولانس به مراکز درمانی دارد. پس خوب است عزیزان بدانید برای همه تماس ها نیازی به ارسال آمبولانس نیست.
بیشتر بخوانید؛
hamshahrionline به نقل از تینو