ایده جدید برای حفاظت از حیوانات در خطر انقراض | خسارت کشاورزان و دامداران جبران می‌شود | ایران چند حیوان در معرض انقراض دارد؟ + اینفوگرافیک

تبلیغات بنری


شهروندی آنلاین – مجید الجعبری: چتر حمایت از حیوانات در معرض خطر از طریق بیمه حیات وحش گسترش یافته است. طی سال ها و دهه های گذشته بسیاری از گونه های جانوری در ایران به دلیل شکار، درگیری با کشاورزان و دامداران، تخریب زیستگاه، بیماری های ژنتیکی، شکار غیرمجاز و … در ایران منقرض شده اند و بسیاری از گونه ها در معرض خطر انقراض قرار دارند. اکنون سازمان حفاظت محیط زیست برای حفاظت از این گونه ها از اجرای ایده جدیدی برای حفاظت از حیات وحش خبر می دهد. این ایده ای است که همراه با صندوق ملی محیط زیست و صندوق بیمه محصولات کشاورزی، شرکت های بیمه حیات وحش را وارد تجارت می کند.

جزئیات بیمه حیوانات در خطر انقراض

مدیرعامل صندوق ملی محیط زیست گفت: در فراخوانی از شرکت های بیمه و شرکت های مشمول مجوز بیمه مرکزی دعوت کردیم تا پیشنهادات خود را برای بیمه حیات وحش ارائه کنند.

علی عبدزاده در گفت وگو با تینو افزود: ایده «بیمه حیات وحش» ناشی از حساسیت های سازمان حفاظت محیط زیست نسبت به گونه های در معرض خطر انقراض است. خطر نابودی حیوانات توسط باغداران یا کشاورزان برای حفاظت از محصولات کشاورزی عامل دیگری است که به گونه های در معرض خطر آسیب می رساند. مواردی پیش می آید که باغداران، کشاورزان یا دامداران چاره ای جز برخورد با حیوانات برای جلوگیری از خسارت محصول به وسیله حیوانات ندارند.

وی ادامه داد: سال هاست حفاظت از گونه های در حال انقراض حیات وحش به دلیل عدم منفعت اقتصادی مورد بی توجهی قرار گرفته است. اما سال ها از احساس این دغدغه می گذرد و قدم های خوبی در این راستا برداشته شده است. ما چالش های بیمه حیات وحش را در سه ماه گذشته شمرده ایم. همچنین باید مدیریت ریسک و ریسک صنعت را پیدا کرده و به صورت بسته به شرکت های شرکت کننده در این فراخوان ارائه کنیم تا بهترین پیشنهاد اجرایی شود.

پرداخت 12 میلیارد تومان به مصدومان

رئیس دفتر حفاظت و مدیریت حیات وحش سازمان حفاظت محیط زیست همچنین به بیمه حیات وحش اشاره کرد و گفت: بر اساس اساسنامه صندوق ملی محیط زیست، اگر گونه های جانوری در حال انقراض به مزارع، دام و محصولات باغی خسارت وارد کنند، مشمول حیات وحش می شوند. جریمه های بیمه این اقدام دو سال است که با هدف حفاظت از این گونه اجرا می شود. غلامرضا ابدالی در گفت وگو با تینو افزود: بر اساس آخرین بررسی ها، 87 گونه از حیات وحش ایران در فهرست قرمز اتحادیه بین المللی حفاظت از طبیعت (IUCN) قرار دارد. اما همه این حیوانات مضر نیستند و در دسته حیواناتی قرار نمی گیرند که به مزرعه و دام آسیب می رسانند.

وی گفت: بیمه حیات وحش دو سال اجرا شد و سال گذشته صندوق ملی محیط زیست و صندوق بیمه محصولات کشاورزی 12 میلیارد تومان به آسیب دیدگان جانوران پرداخت کردند. اما در بیمه جدید حیات وحش، به زودی علاوه بر این دو صندوق، شرکت های بیمه نیز در روند حمایت بیشتر از حیوانات با جمعیت های خاص دست به کار خواهند شد.

تبلیغات بنری

hamshahrionline به نقل از تینو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *