جنجال معلولیت قهرمان پارالمپیک ایرانی با واکسن | ادعای خبرساز صحت دارد؟

تبلیغات بنری


تینو – مریم سرخوش: هاشمیه متاجیان دونده ایرانی پارالمپیک در پرتاب نیزه پارالمپیک در پاریس (23 شهریور) به مصاف رقبای خود می رود و گفتگوی تصویری درباره او در فضای مجازی پخش می شود. او در این عکس مدعی شده است که در یک سالگی به دلیل تزریق واکسن فلج اطفال از کار افتاده است. ادعایی که با استقبال مخالفان واکسن مواجه شد و با انتشار این قسمت از سخنان وی به تبلیغات منفی علیه واکسن پرداختند. به نوعی، آنها تلاش گسترده ای را برای مبارزه با فوبیای واکسن آغاز کرده اند، چیزی که قبلا در مورد واکسن های کرونا اتفاق افتاده است.

به همین دلیل کارشناسان تاکید دارند که برنامه ریزی برای امور و مسائل موثر بر سلامت مردم باید با دقت بیشتری توسط افراد و نهادهای مختلف انجام شود.

دکتر محمد میرخانی از اعضای هیات مدیره نظام پزشکی در این باره می گوید: برنامه اصلی و ملی ریشه کنی فلج اطفال در ایران به عنوان یکی از پدیده های منحصر به فرد نظام سلامت بر اساس برنامه جهانی آغاز شد. در سال 1967. در سال 1973 این امر منجر به ریشه کنی فلج اطفال در ایران شد. البته مجوز تولید این واکسن خوراکی چند سال پیش از سوی سازمان بهداشت جهانی به ایران اعطا شد و شرکت سرم سازی الرازی سالانه بین 40 تا 50 هزار واکسن تولید می کند. اما برنامه اصلی واکسیناسیون فلج اطفال مربوط به سال های پایانی دهه 60 است و این واقعیت است که این ورزشکار خوب کشورمان در 65 سالگی متولد شده است.

وی تایید می کند: واکسن مصرفی در کشور OPV خوراکی است و واکسن تزریقی IPV استفاده نشده است. طبق پروتکل های وزارت بهداشت، مصرف این واکسن در موارد تب بالا ممنوع است.

میرخانی با اشاره به اینکه قهرمان پارالمپیک کشورمان در سن یک سالگی این واکسن را دریافت کرد و میرخانی می گوید: دوزهای واکسن خوراکی فلج اطفال در بدو تولد به ترتیب 2، 4، 6، 18 ماه و 6 سال است که در سن 6 سالگی به مدت 1 سال هیچ واکسن تزریقی فلج اطفال داده نشد. اگر واکسن باعث ایجاد مشکلاتی شود، آنی نیست و چندین هفته طول می کشد تا علائم ظاهر شوند.

تاثیر قابل توجه واکسن فلج اطفال بر سلامتی

کیانوش جهانپور، پزشک و سخنگوی سابق روابط عمومی وزارت بهداشت در واکنش به انتشار این ویدئو به شهری آنلاین گفت: ابتدا برای این ورزشکار ارزنده کشورمان در بازی های پارالمپیک پاریس آرزوی موفقیت داریم اما نکته مهم این است که واکسیناسیون علیه فلج اطفال ده ها سال است که در ایران انجام شده است. این در حالی است که قبل از واکسیناسیون فلج اطفال در ایران، اگر نگوییم در همه کلاس ها، مدرسه ای وجود نداشت که یک یا دو دانش آموز معلول فلج اطفال نداشته باشد. شاید خانواده هایی با بیش از یک فرزند معلول یا معلول فلج اطفال.

وی تاکید می کند: به همین دلیل، اهمیت واکسن فلج اطفال، نقش ضروری آن و تأثیر بسیار زیاد آن بر سلامتی، ممکن است بیش از آنچه تصور می شد ملموس باشد. البته فلج به دلیل تغییر ویروس و ایجاد خاصیت حمله به بافت عصبی است که در افراد دارای نقص در سیستم عصبی بیشتر دیده می شود اما به ندرت مشاهده می شود. موارد نادری نیز در جوامع مختلف گزارش شده است.

به گفته جهانپور، در طول سال‌های اجرای برنامه ریشه‌کنی، نظام سلامت کشور تاکنون موارد بسیار محدود، کم و نادری از فلج‌های ناشی از ویروس فلج اطفال مشتق از واکسن را شناسایی کرده است که اغلب در افراد دارای نقص سیستم ایمنی است.

این پزشک البته تائید می کند که شاید این تعداد حتی به تعداد انگشتان یک دست هم نرسد و می گوید: قطعاً علاوه بر دستاوردهای فراوان این واکسن در مبارزه با بیماری ها و پیشگیری از ناتوانی یا حتی مرگ صدها هزار نفر بر اثر فلج اطفال. . در ایران و میلیون ها نفر در جهان، این واکسیناسیون مطمئناً مقرون به صرفه و سودمند است و فایده ای چشمگیر و غیرقابل انکار دارد.

ادامه مطلب

نگران مورد اول باش فلج شده کودکان در غزه

رفع 6 بیماری و کنترل دو بیماری کشنده در ایران

چرا طب ایرانی در سطح جهانی شناخته شده است؟

هشدار در مورد شیوع ویروس فلج شده کودکان در غزه

همچنین ممنوعیت های استفاده از این واکسن را توضیح می دهد: واکسیناسیون فلج اطفال در افرادی که از نقص یا سرکوب سیستم ایمنی مادرزادی یا اکتسابی رنج می برند، در کودکانی که از درجه حرارت بالا رنج می برند و از هر گونه بیماری تب دار حاد رنج می برند، در کودکانی که تحت درمان هستند. با ترکیبات کورتیکواستروئیدی یا داروها سیستم ایمنی بدن. در موارد آلرژی شناخته شده قبلی به هر یک از اجزای واکسن مانند نئومایسین و غیره، استفاده از مهارکننده ممنوع است و مصرف آن تا دو هفته پس از پایان درمان محدود است.

جهانپور همچنین درباره ادعای هاشمیه متجیان مبنی بر اینکه معلولیت پس از واکسیناسیون اتفاق افتاده است، می گوید: البته من به طور قطع نمی دانم که آیا خانم هاشمیه متجیان عوارض نادری داشته است یا خیر، اما آنچه ذکر کردند غیرممکن نیست، یعنی واکسنی با تمام فوایدش. و مزایا یک عدد غیرقابل شمارش می تواند عوارض نادری داشته باشد که قابل شمارش است. شاید یکی از موارد نادر این دختر خوب و قهرمان سرزمینمان باشد. اما مقصود این است که اولاً به دلیل درجه حرارت بالا از واکسیناسیون جلوگیری می شود و ثانیاً واکسن فلج اطفال در یک سالگی فقط واکسن خوراکی بوده است، بنابراین اگر منظور واکسن تزریقی باشد، تأکید می کنند. پس شاید این واکسن فلج اطفال باشد، زیرا هیچ کودکی وجود نداشت.

وی ادامه می دهد: با این حال با توجه به استفاده قدیمی از واکسن خوراکی فلج اطفال و گستردگی کاربرد آن در سراسر جهان، داده های مربوط به عوارض احتمالی این واکسن دقیق بوده و چندین بار مطالعه و گزارش شده است. OPV مضرترین واکسن خوراکی در جهان باقی مانده است، با این حال، چند مورد فلج شل و به ندرت فلج مرتبط با واکسن در بزرگسالانی که VAP دریافت کرده اند گزارش شده است. .

اما به گفته جهانپور، تعداد موارد فلج ناشی از واکسن خوراکی فلج اطفال در نوبت اول و موارد نارسایی سیستم ایمنی بدن به ازای هر ۷۵۰ هزار تا یک میلیون دوز یک مورد و در دوزهای تقویت کننده، یک مورد به ازای هر ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار دوز است. از واکسن مصرف گزارش شده حاکی از ایمنی و سلامت این واکسن و نقش ضروری آن در بهبود سلامت کودکان است.

تبلیغات بنری

hamshahrionline به نقل از تینو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *