به گزارش سایت تینو، مراسم یادبود شاعر و غزل سرای برجسته محمدعلی بهمنی، یکشنبه یازدهم شهریور ماه از ساعت نه صبح در مقابل تالار الوحده (راهرو رودکی) برگزار شد.
در این مراسم سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، یاسر احمدوند معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سیدمحمود اسلامی معاون توسعه و مدیریت منابع و نیکنام حسینی پور مشاور هنری ، حضور یافت. صندوق امانت رضا اسماعیلی شاعر ابراهیم کریمی رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان محمد هاشمی معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی مهدی رمضانی دبیرکل نهاد کتابخانه های عمومی کشور مهدی قزلی رئیس اداره خانه شعر و ادب، علی رمضانی مدیر اجرایی از خانه کتاب و ادبیات و علی اکبر شیوانی، مدیر اجرایی سوره مهر و بسیاری از هنرمندان و دوستداران این شاعر.
بهمنی هنوز در ذهن تاریخی مردم ایران جای دارد
این دوبازیگر و پیشکسوت سینما و تلویزیون در این مراسم، نیکوکاری و بهمنی بودن را بارزترین ویژگی خود دانست و گفت: این ویژگی را در اشعار بهمنی می توان دید. زندگی بهمنی پر از آدم بود. سپس بهروز رضوی یکی از سخنان بهمنی را خواند.
وی ادامه داد: اشعار بهمنی همیشه مورد توجه نویسندگان بود و بهمنی همیشه در کنار مردم زندگی می کرد و زبان مردم بود. بهمنی همیشه در ذهن تاریخی مردم ایران خواهد ماند زیرا از مردم الهام گرفته است…
استاد بهمنی عزت نفس و غرور داشت
بدرقه محمدعلی بهمنی معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به فعالیت صندوق هنر در سال های اخیر گفت: صندوق هنر در چند سال گذشته تلاش کرده شرایط بهتری را برای مردم فراهم کند. فرهنگ و هنر البته تا جایی که امکان دارد و شرایط صندوق توانایی این کار را دارد. در مجموع می توان گفت که شرایط بهتر شده است اما همچنان می توان شرایط بهتری را برای نویسندگان و هنرمندان فراهم کرد.
یاسر احمدوند درباره رفتار و اخلاق بهمنی توضیح داد: استاد بهمنی متواضع و متواضع بود و نیازی به کمک مالی نداشت. ملاقات و ملاقات مستمر با ایشان داشتیم و از حال ایشان مطلع بودیم. همچنین همیشه در جامعه مورد احترام و توجه بودند. یعنی بهمنی مورد توجه مردم و نهادهای فرهنگی بود.
وی در مورد حمایت وزارت فرهنگ از مردم القلم به ویژه قدیمی ها توضیح داد: سازوکاری در دارالکتاب برای حمایت از مردم القلم وجود دارد و بر این اساس این افراد شناسایی می شوند. تا امروز نزدیک به 30000 نفر به عنوان عضویت اهل قلم ثبت نام کرده اند. تعدادی از شاعران، نویسندگان و افرادی که آثار خود را تألیف و منتشر کرده اند، عضو صندوق هنر هستند و از امکانات آن بهره مند می شوند.
احمدوند با اشاره به اینکه برخی از افراد دارای مدرک فنی مستمری ثابت دریافت می کنند، افزود: تعداد این افراد کم است و پس انداز کافی برای زندگی ندارند. البته خدمات بیمه ای هم برای آنها در نظر گرفته شده است و امیدوارم این تسهیلات توسعه پیدا کند، از نظر کمی پوشش وجود داشته باشد و امیدوارم از نظر کیفی ارتقا پیدا کند.
به گفته وی، صندوق فنی حدود 100 هزار نفر را تحت پوشش دارد اما شاید همه آنها نتوانند از حداکثر امکانات استفاده کنند.
معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با تایید اینکه حتی افرادی که آثار مکتوب ندارند نیز می توانند از تسهیلات صندوق هنری بهره مند شوند، ادامه داد: ممکن است افرادی باشند که تعداد آثار مکتوب را با توجه به شرایط موجود نداشته باشند. کنترل می کنند یا فاصله ای بین انتشار آثارشان وجود دارد بر اساس درخواست خودشان ارزیابی می شوند و در صورت واجد شرایط بودن به لیست اضافه می شوند.
غمگین بودم
در ادامه این کنسرت هومان بختیاری، نوازنده سرشناس کشور، قطعه غزلی «می خواست مسئول باشد، دوستش داشتم» را خواند.
این هنرمند با اشاره به اینکه بهمنی از تمام نیازهای دوران بی بهره بود، گفت: او مانند گل نیلوفر زیبا زندگی می کرد.
محمد السلمانی در بخشی دیگر از کنسرت ایمن با اشاره به اینکه از سال 64 با بهمنی دوست بوده است، گفت: در این سال ها چیزهای زیادی از او یاد گرفتم اما در اجرا ضعیف بودم و نمی توانستم مثل بهمنی باشم. در طول تاریخ ادبیات با دو نوع شاعر مواجهیم. که دور خودش دیوار کشید اما بهمن همه را گرفت.
این شاعر با اشاره به اینکه تمام تلاش بهمنی برای آشتی دادن بین گروه های مختلف شعری بود، گفت: ندیدم با بهمنی قهر کند که بخواهد از او فاصله بگیرد.
اشعار بهمنی از ابتدا قدرتمند و تکان دهنده بود
علی جهاندار خواننده در سخنانی کوتاه با اشاره به دوستی صمیمی خود با بهمنی گفت: محمدعلی بهمنی در بین شاعران زبانزد بود. شعرهای او و حسین منزوی از همان ابتدا پرقدرت و تاثیرگذار بود.
محمدعلی بهمنی در سال 1321 در دزفول به دنیا آمد و شامگاه نهم شهرور در سن 82 سالگی بر اثر عارضه مغزی درگذشت. «کوت باغ»، «در بی وزنی»، «گاهی دلم برای خودم تنگ می شود»، «این خانه حرف های سوزان دارد»، «شاعر شنیده می شود»، «چه چتری، رویایی که خیس نمی شود» و «من» m Still Alive» و غزل «من باور دارم» از دفتر شعر اوست.
مراسم تشییع و یادبود زنده یاد بهمنی روز سه شنبه 13 شهریور ماه در محل فرهنگسرای آوینی بندرعباس برگزار می شود که قرار است محل خاکسپاری استاد شعر و غزل کشورمان نیز در محل فرهنگسرای آوینی بندرعباس باشد. جنوب سمت تالار آونی.
hamshahrionline به نقل از تینو