جزئیاتی جالب درباره جدایی و طلاق در سینمای ایران | وقتی نادر نمی‌خواهد پدرش را با بیماری آلزایمر…

تبلیغات بنری


به گزارش سایت تینو، زندگی مشترک با شیرینی هایش گاه با چالش هایی همراه است که به دلایل مختلف رخ می دهد و از جمله این چالش ها می توان به مواردی چون انتظارات غیرواقعی از یکدیگر، برخوردهای سفت و سخت، عدم تضاد، عدم تمایل به سازش اشاره کرد. ، اعتیاد ، پیش بینی های منفی و عدم عشق ، سپاسگزاری و غیره.

علاوه بر این دلایل، مسائل اقتصادی، سیاسی و مذهبی نیز اضافه می شود، به طوری که عدم همراهی زوجین گاه به بن بست و بروز دعوا و جدایی می انجامد. اگر منصف باشیم، هر کدام از این مسائل زیرمجموعه های خاص خود را دارد که می تواند موضوع یک فیلم باشد. یا حتی می توان آن را به صورت یک سریال چند قسمتی ارائه کرد.

در سینمای ایران موضوع طلاق همیشه برای سینماگران مطرح بوده و آثار مختلفی در قالب طنز و کمدی و همچنین جدی ارائه شده و روانه اکران شده است، اما در این میان آثار معدود بوده است. فیلم هایی که پس از بررسی و تحقیق واقع بینانه به این سمت رفته اند. پرونده به طرز تکان دهنده ای این مشکل را به صورت ریشه ای بررسی کرده و آن را کاملاً برهنه در معرض دید عموم قرار داده و یا حتی عواقب این جدایی را بر کودکان نشان داده است.

این روزها فیلم «در آغوش درخت» ساخته بابک خاچه پاشا روی اکران سینماها رفت. وقایع فیلم حول محور زندگی کیمیا و فرید با بازی مارال بنی دم و جواد قامتی می گذرد که به دلیل اختلاف بین آنها تصمیم به جدایی می گیرند اما در بحبوحه این جدایی دو فرزندشان درگیر حادثه ای می شوند که آنها را به چالش می کشد. . خانواده. در واقع خواجه پاشا سعی کرد عواقب این جدایی و اهمیت خانواده بودن و با هم بودن را به تصویر بکشد.

به همین دلیل نگاهی داریم به مهم ترین فیلم های سینمای ایران که با محوریت خانواده و طلاق تولید شده اند. «هامون» ساخته داریوش مهرجویی در سال 1368; این فیلم داستان یک عشق دیوانه را روایت می کند که در آن هر دو طرف در نوع خود مجذوب و دیوانه هستند و روند جدایی آنها به شدت دیوانه کننده است. فیلمی که در آن خسرو چکیبایی و بتا فرحی این عشق دیوانه را به زیبایی به تصویر می کشند.

جای اشتباه برای جدایی

در دهه 70 که زنان بیشتری وارد صحنه اجتماعی شدند، مهدی فخیم زاده فیلم «همسر» را کارگردانی کرد. او برای فیلمش داستان مرد و زنی را انتخاب کرد که آرزوی ریاست جمهوری را دارند. در نهایت زن رهبر شد و همه به اوج رسیدند. مهدی هاشمی و فاطمه معتمدیه در این فیلم به ایفای نقش پرداختند. اگرچه زبان فیلم کمدی است اما حرف های جدی در آن گفته شد که با استقبال تماشاگران و منتقدان مواجه شد.

اما فیلم قرمز ساخته فریدون الجیرانی بعد دیگری از مسائل این زوج را به تصویر می کشد. در واقع به موضوع خشونت بین همسران می پردازد و وقایع فیلم حول محور زنی به نام هستی می گذرد که از همسر متوفی خود دختری به نام طلا دارد و با جوانی ثروتمند به نام ناصر ملک ازدواج کرده است. همسر جدید او از اختلال شخصیت پارانوئید رنج می برد و مدام او را کتک می زند. هاستی پس از ملاقات با عمویش به درخواست قاضی دادگاه و برای ایجاد آرامش در محیط خانه تصمیم می گیرد از شغل مورد علاقه خود (پرستاری) دست بکشد. اما دوباره مشکلاتشان حل نمی شود… دو نفره هادیه تهرانی و محمدرضا فروتن در فیلم حضور فوق العاده ای دارند.

اما کیومرث پوراحمد در فیلم «خوران قریب» داستانی متفاوت از جدایی زوج ها را فیلمبرداری کرد و این بار بچه ها را وارد وسط ماجرا کرد. دو دختر دبستانی به نام‌های نرگس و نسرین در یک جشن مدرسه با یکدیگر آشنا می‌شوند و متوجه می‌شوند که خواهران دوقلو هستند و پدر آهنگسازشان از مادرشان که در گذشته خیاطی می‌کرده جدا شده است، اما هرگز به آنها چیزی نگفته‌اند. در مورد این. یکی با مادرش و دیگری با پدرش زندگی می کند. آنها تصمیم گرفتند جای خود را عوض کنند و به دلیل شباهت این خواهران دوقلو، پدر و مادرشان مشکل را درک نکردند و… افشانا بایجان و خسرو شکیبایی در این فیلم به ایفای نقش پرداختند.

«آتش بس» ساخته تهمینه میلانی از منظری زنانه و طنز به موضوع جدایی می پردازد. السایه، معمار، برای درخواست طلاق از همسرش، یوسف که به عنوان مهندس راه و ساختمان کار می کند، به وکیلی مراجعه می کند، اما به طور اتفاقی گزارش به مطب یک روانپزشک می رسد و بر اساس پیشنهاد روانپزشک، او را مطلع می کند. دکتر نحوه ملاقات و مسائل مربوط به زندگی او با یوسف. دکتر پس از آشنایی با یوسف به این زوج پیشنهاد می کند که … مهناز افشار و محمدرضا گلزار در این فیلم به ایفای نقش پرداختند.

اما «جدایی نادر از سیمین» ساخته اصغر فرهادی، معروف ترین فیلم جدایی سینمای ایران است که شهرت جهانی پیدا کرده است. داستان نادر و سیمین با بازی فوق العاده لیلا حاتمی و پیمان معادی، داستان تمام دغدغه های معاصر طبقه متوسط ​​جامعه ایران است. سیمین می خواهد به همراه همسرش نادر و دخترش ترمی از ایران برود و همه مقدمات را برای آن فراهم کرده است. اما نادر نمی خواهد پدرش را که از بیماری آلزایمر رنج می برد تنها بگذارد. این اختلافات باعث می شود سیمین از دادگاه تقاضای طلاق کند، اما دادگاه درخواست او را در مورد حضانت فرزندش رد می کند و او مجبور می شود به خانه پدری خود بازگردد…

دیدگاه یک زن از آسیب های طلاق

«نهد» ساخته آیدا بهنده یکی دیگر از فیلم‌های ایرانی است که از منظر زنانه درباره آسیب‌های طلاق ساخته شده است. ناهید با بازی ساره بیات، مادری دلسوز، زنی قوی و دختری شیطان صفت است که از همسر اولش با بازی نوید محمد زاده طلاق گرفته است و به دنبال زندگی بهتر برای خلق زندگی بهتر است. زندگی آینده ای مطمئن برای پسرش و «مردی واقعی» که موجودی شبیه پدرش نیست، با مردی مدرن و نجیب زاده ای با بازی پژمان بازگی آشنا می شود و در دوگانگی زندگی گذشته و آینده اش گم می شود.

فیلم سینمایی «رژیم غذایی طلایی» به کارگردانی رضا سبحانی با بازی مهدی هاشمی و مارلا زارعی از منظر طنز به موضوع مهریه می پردازد. موضوعی مهم در موضوع جدایی که آثار اجتماعی و کمدی زیادی در سینما دارد. با توجه به مهریه ثبت شده در عروسی، شوهر باید به اندازه وزن خود و همسرش طلا بپردازد. حال در صورتی که مرد بسیار چاق شود، زن مهریه خود را ادا می کند. از این به بعد، هر کدام از آنها شروع به تغییر وزن خود می کنند تا کم نشوند. مرد به کاهش وزن خود ادامه می دهد و زن تا جایی که می تواند غذا می خورد.

فیلم سینمایی « چهارشنبه سوری » ساخته اصغر فرهادی کارگردان این بار به موضوع عاطفی طلاق می پردازد. داستان حول محور زنی می گذرد که احساس می کرد شوهرش به او خیانت می کند و همین باعث دور شدن آنها از یکدیگر و نوعی طلاق عاطفی شد. اما مرد سعی می کند این رابطه را پنهان کند، به خصوص که اطرافیانش اغلب حقیقت را به مرتضی می گویند و سخنان مجده را سوء ظن بی دلیل می دانند. هدیه تهرانی، حمید فرخ نژاد و تنه علیدوستی بازیگران این فیلم هستند.

یاسی لیلا حاتمی که در مورد زندگی خود با محسن حامد بهداد تردید دارد، تصمیم می گیرد برای آنها جشن تولد بگیرد و خاطراتی را به یاد بیاورد. او از قبل انتظار دارد که همه چیز برای بهبود حزب پیش برود، غافل از اینکه اوضاع مطابق میل او پیش نمی رود.

موضوع خیانت و جدایی

«برف روی کاج ها» اولین تجربه کارگردانی بیمن معادی در سینماست. این فیلم بار دیگر به موضوع خیانت و جدایی می پردازد. یک پیانیست متوجه می شود که شوهرش با یکی از شاگردانش رابطه پنهانی دارد! او در حالی که به شدت احساس تنهایی می کند، دعوت برای رفتن به کنسرت پسر کوچک همسایه را می پذیرد. این فیلم به خوبی توصیف می‌کند که چگونه یک زن می‌تواند بی‌گناه و ناخواسته با دیروز که در شرایط عاطفی طلاق بود متفاوت شود. مهناز افشار، حسین پاکدیل و صابر ابر بازیگران این فیلم هستند.

فیلم «سادات عباد» ساخته مازیار میری نیز به موضوع طلاق عاطفی بین همسران می پردازد. یاسی لیلا حاتمی که در مورد زندگی خود با محسن حمید بهداد تردید دارد تصمیم می گیرد تولد آنها را جشن بگیرد و خاطراتی را به یاد آورد. او از قبل انتظار دارد که همه چیز برای بهبود حزب پیش برود، غافل از اینکه اوضاع مطابق میل او پیش نمی رود. در صحنه پایانی فیلم به خیانت زناشویی می پردازد. در این فیلم با سه زوج در سنین مختلف و فرهنگ های مختلف مواجه می شویم که همگی در زندگی مشترک ناموفق هستند. یکی به دلیل خیانت، دیگری مخفیانه و زوج دیگری ممکن است طلاق عاطفی را به دلیل ازدواج بدون عشق تجربه کرده باشند. مهناز افشار، هنگامه قاضیانی، امیر آقایی، حسین یاری دیگر بازیگران این فیلم هستند.

فیلم «زیر سقف دودی» ساخته بوران درچسنده نگاهی متفاوت به زندگی مشترک دارد. شیرین که کم کم در زندگی خانوادگی خود با فرزند و همسرش با مشکلاتی روبه رو می شود، به دنبال راهی برای برقراری رابطه با آنهاست اما موفق نمی شود و به بحران می رسد. تلاش مجدد او برای خروج از این بحران او را با چالش جدیدی روبرو می کند. خیانت همسرش نارضایتی این زن را برانگیخت… در این فیلم کارگردانی که همیشه در آثارش به فکر کودکان است به تاثیرات منفی طلاق عاطفی بر کودکان پرداخت. فرهاد اصلانی و ماریلا زارعی بازیگران این فیلم هستند.

قطعاً این آثار تنها آثاری نیستند که به موضوع جدایی و آسیب های آن به زندگی زوج ها در سینمای ایران می پردازند، آثار فوق العاده زیادی وجود دارد، اما کافی نیست. امید است سازندگان فیلم بیشتر به این موضوع مهم اجتماعی بپردازند و مصائب و مشکلات آن را بیشتر به تصویر بکشند.

تبلیغات بنری

hamshahrionline به نقل از تینو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *