به گزارش تینو به نقل از خبرگزاری فارس، بامداد 22 شهریور 2022 وضعیت در شهر ماگلیلی مرکز منطقه تیگری در اتیوپی عادی بود. تلویزیون محلی در حال نمایش اخبار جنگ بین جبهه آزادیبخش تیگری و دولت مرکزی در آدیس آبابا بود که ناگهان برنامه ها قطع شد و سپس خبر حمله به مرکز پخش با هواپیماهای بدون سرنشین اعلام شد.
حذف جبهه آزادیبخش تیگری به راحتی از میدان امکان پذیر نبود، زیرا شورشیان تیگری ده ها دولت مرکزی را در آدیس آبابا آزار دادند و تلاش های ابی احمد نه تنها به بن بست رسید، بلکه درگیری ها در اواخر سال 2021 تشدید شد. به طوری که با پیشروی شورشیان تیگری به سمت پایتخت، دولت مرکزی در آدیس آبابا در آستانه فروپاشی قرار گرفت.
اما در کمتر از یک سال، تا زمستان 2022، همه چیز به نفع دولت مرکزی آدیس آبابا تغییر کرد و همه اینها به لطف پهپادهای خریداری شده توسط دولت ابی احمد بود که باعث “هتات جابر” شد. مایکل، رهبر جبهه آزادیبخش تیگری، باید نامه ای به دبیرکل سازمان ملل بفرستد تا خروج نیروهای خود را به مرزهای ایالت اعلام کند و سپس بر سر میز مذاکره با سازمان ملل بنشیند. دولت مرکزی در آدیس آبابا.
استفاده از هواپیماهای بدون سرنشین برای مدت طولانی در اختیار قدرت های بزرگ نظامی بود، اما در سال های اخیر به لطف پیشرفت های تکنولوژی در برخی از کشورها از جمله ایران، استفاده از پهپاد برای بسیاری از کشورها به ویژه در جنگ های آنها راهگشا شده است. با شورشیان و گروه های تروریستی.
با پیشرفت تکنولوژی به ویژه هوش مصنوعی، استفاده از پهپادها به مهم ترین سلاح تبدیل شده است، به ویژه پس از ایفای نقش های بسیار مهم این سلاح در لیبی، جنگ آذربایجان و ارمنستان، روسیه و اوکراین و همچنین الاقصی. عملیات طوفان
در این میان، آتش درگیریهای نظامی در آفریقا، بهویژه در منطقه شاخ آفریقا، دولتهای این منطقه را به سمت استفاده از هواپیماهای بدون سرنشین برای سرکوب شورشیان خود سوق داده است تا موقعیت دولتهای خود را در یکی از مهمترین چالشهای ژئوپلیتیکی تقویت کنند. امتیازهای جهانی
شاخ آفریقا نمایانگر شرقی ترین نقطه قاره سیاه است که مشرف به دریای سرخ، تنگه استراتژیک باب المندب و خلیج عدن است. این منطقه شامل 4 کشور سومالی، جیبوتی، اریتره و اتیوپی است.
اتیوپی با 1.8 هزار کیلومتر مربع مساحت بزرگترین کشور شاخ آفریقا است. جمعیت منطقه شاخ آفریقا 150 میلیون نفر است که دو سوم آنها در اتیوپی، کشور هزار نژاد، فرقه و مذاهب زندگی می کنند که باعث شده این کشور چندین دهه نه تنها شاهد درگیری های قبیله ای باشد، بلکه در حال گسترش باشد. دامنه این درگیری ها به منطقه شاخ آفریقا می رسد.
هر کدام از طرفین بتوانند سرنوشت درگیریهای قبیلهای را تعیین کنند، تأثیر عمدهای بر شکل منطقه شاخ آفریقا و ساختار سیاسی آن خواهد داشت، به همین دلیل، کشورهای قدرتمند این منطقه را به عرصه رقابت برای تأمین منافع خود تبدیل کردهاند . علایق و اهداف
اکنون، دولتهای منطقه، از جمله آدیس آبابا، پهپادها، از جمله پهپادهای ایرانی را سلاحی مناسب برای سرکوب شورشها و اجتناب از رقابت قدرتهای بزرگ یافتهاند.
این در حالی است که قیمت ارزان پهپادهای ایرانی به این کشورهایی که دچار بحران و بحران اقتصادی هستند، این امکان را می دهد که به راحتی از این پهپادها استفاده کنند تا از این طریق بتوانند شکل درگیری های نظامی را در یکی از استراتژیک ترین مناطق جهان تغییر دهند.
اتیوپی: پهپادهای ایرانی سرنوشت جنگ های داخلی را تعیین می کنند
نوامبر 2023 شورشیان تیگری در حال آماده شدن برای تصرف شهر دبر برهان در 130 کیلومتری پایتخت اتیوپی با همکاری شورشیان اورومو بودند، اما برای اولین بار جریان درگیری ها به نفع شورشیان و نیروهای مسلح پیش نرفت. نیروهای دولتی شورشیان را به شهرهای استراتژیک خود در منطقه برگرداندند، همه اینها به لطف عاملی تعیین کننده در نبرد “پهپادها” بود.
تصاویر ماهواره ای یکی از پایگاه های نظامی ارتش اتیوپی در شهر بهیردار در شمال غرب این کشور، مسلح شدن ارتش اتیوپی به تعداد زیادی پهپاد ایرانی «مهاجر 6» را نشان می دهد.
پس از این پیروزی، شورشیان تیگری با دولت مرکزی در آدیس آبابا توافقنامه آتش بس امضا کردند تا پس از چندین دهه درگیری، کشته شدن 600 هزار نفر و آواره شدن یک میلیون نفر، این منطقه آرامش را تجربه کند و این اتفاق نمی افتد. این تنها به لطف پهپادهای ایرانی محقق می شود.
در پایان دسامبر 2022، رسانه های محلی اتیوپی تصاویری منتشر کردند که نشان می داد ارتش اتیوپی اولین محموله پهپاد ایرانی مهاجر 6 را دریافت کرده است و همانطور که گفته شد این محموله برای دولت مربوطه اتیوپی ارزش زیادی داشته است. به ویژه در بحران اقتصادی، کارایی خود را در پایان دادن به درگیری های داخلی در اتیوپی نشان داد.
جنگ سودان: سفر مهاجران 6 تا نیل
پایگاه هوایی وادی سعیدنا در خارطوم، پایتخت سودان، اوایل سال جاری مشتاقانه منتظر مهاجر 6 بود. بلومبرگ گفت: تصاویر ماهواره ای نشان می دهد سودان چندین محموله از این پهپاد ایرانی دریافت کرده است.
تولید مهاجر 6 در سال 2018 در ایران آغاز شد. این پهپاد کارایی خود را در زمینه های مختلف ثابت کرده است. مهاجر 6 قادر به انجام حملات هوا به زمین، جنگ سایبری و هدف قرار دادن اهداف ثابت و متحرک است. همچنین می توان از آن برای ماموریت های شناسایی و عکاسی استفاده کرد.
وزن این پهپاد 600 کیلوگرم است و می تواند 12 ساعت پرواز کند. مجهز به دوربین های حرارتی و نوری است و می تواند 4 موشک هدایت شونده لیرزی را با برد تا 2000 کیلومتر حمل کند.
پهپادهای ایرانی کارایی بالایی دارند و این هواپیماها قبلاً توانایی خود را در حمله به اهداف مختلف ثابت کرده اند. در سال 2019 گروه انصارالله یمن از این پهپاد برای مقابله با ائتلاف عربی به رهبری عربستان سعودی استفاده کرد. پهپادهای ایرانی در سوریه و عراق نیز مورد استفاده قرار می گیرند.
اکنون پهپادهای ایرانی وارد سودان شده اند که حدود ده ماه است شاهد درگیری ارتش سودان و نیروهای پشتیبانی سریع تحت حمایت آمریکا به رهبری همدی هستند.
در ماههای اول جنگ، دولت سودان شکستهای زیادی از همدی بهویژه در منطقه دارفور متحمل شد، اما پهپادهای ایرانی معادلات میدانی سودان را به نفع ارتش این کشور تغییر دادند.
ورود “مهاجر 6” به جبهه های نبرد در سودان یک تحول عملیاتی مهم تلقی شد که قدرت نظامی ارتش سودان را تقویت می کند. عبدالفتاح البرهان تنها دو هفته پس از پیوستن پهپادهای ایرانی به نیروی هوایی سودان، از تغییر استراتژی نظامی ارتش این کشور از دفاعی به تهاجمی در همه جبهههای درگیری خبر داد.
دیپلماسی هواپیماهای بدون سرنشین ایران در آفریقا
تهران از زمان پیروزی انقلاب اسلامی همواره به دنبال گسترش نفوذ خود در آفریقا بوده و دیدگاه ژئوپلیتیکی و هدفی راهبردی نسبت به این قاره داشته است. به همین دلیل تهران در بسیاری از کشورهای آفریقایی نمایندگی های زیادی دارد.
طی سال های 2005 تا 2013 روابط ایران با کشورهای آفریقایی رشد بسیار چشمگیری داشته است. در این دوره، ایران علاوه بر صادرات نفت، در زیرساختهای این قاره سرمایهگذاری کرد و شرکتهایی در آنجا تأسیس کرد که به گسترش نفوذ خود در آفریقا کمک زیادی کرد.
در دوران ریاست جمهوری آقای ابراهیم رئیسی، روابط ایران با کشورهای آفریقایی شاهد توسعه و گسترش بود. مهمترین راهبرد دیپلماتیک تهران در این دوره از سرگیری روابط با سودان بود.
در این میان، «دیپلماسی هواپیماهای بدون سرنشین» ایران نقش اصلی را در تعیین سرنوشت چندین دهه درگیری در قاره آفریقا به ویژه شاخ آفریقا ایفا کرد و منجر به دستیابی به بسیاری از اهداف ژئوپلیتیک و استراتژیک برای تهران از جمله افزایش حضور ایران شد. در سواحل دریای سرخ و خلیج عدن و اقیانوس هند.
این منطقه علاوه بر اهمیت اقتصادی، از اهمیت نظامی و امنیتی زیادی برای ایران برخوردار است، زیرا ناوگان دریایی ایران شامل شش ناو جنگی از سال 2009 برای مقابله با دزدی دریایی در خلیج عدن و تامین امنیت در این منطقه حضور دارد. کشتی های تجاری ایران در آب های سومالی.
شاخ آفریقا می تواند دروازه خروج ایران از محاصره اقتصادی و تحریم های اعمال شده از سوی آمریکا و غرب علیه این کشور و ورود به دنیای جدید باشد، به ویژه اینکه ایران اشتراکات زیادی با بسیاری از کشورهای آفریقایی دارد که می تواند منجر به افزایش بیشتر تهران شود. نفوذ در آفریقا
hamshahrionline به نقل از تینو