نصب برقی کنتورهای هوشمند؛ هزینه نصب چقدر است؟ | مزایای استفاده از کنتورهای هوشمند را ببینید

تبلیغات بنری


به گزارش تینو، رئیس جمهور در بازدید از ساختمان وزارت نیرو گفت: در صورت اجرای سیاست کنترل هوشمند انرژی، امیدواریم فشار کمتری به شبکه برق کشور وارد شود. اما سوال اصلی این است که نصب کنتورهای برق هوشمند چه عواقبی به دنبال دارد.

بر اساس آخرین آمار رسمی، تعداد کل مشترکان شبکه برق کشوری تا پایان اردیبهشت ماه سال جاری به 40 میلیون و 721 هزار انشعاب شامل 32 میلیون و 406 هزار مشترک خانگی رسید. شرکت توانیر تعداد کنتورهای هوشمند نصب شده در بخش تجاری و صنعتی را 1.1 میلیون متر و در بخش خانگی حدود یک میلیون متر اعلام کرد. با اضافه شدن سایر مشترکین، تعداد کنتورهای هوشمند نصب شده تا پایان تیرماه سال جاری به بیش از 3.8 میلیون متر خواهد رسید.

بر اساس برنامه ریزی وزارت نیرو تا پایان امسال تعداد کنتورهای هوشمند برق به 5 میلیون دستگاه می رسد. اما چرا این رویه به کندی انجام می شود؟ یکی از چالش های جدی پیش روی نصب کنتورهای برق هوشمند، هزینه آن به ویژه برای مشترکان کم درآمد و گروه های آسیب پذیر است.

هزینه کنتورهای هوشمند
بر اساس آخرین برآوردها، هزینه نصب کنتورهای هوشمند تکفاز جدید خانه تا سال گذشته حدود یک میلیون تومان و برای مشترکان 3 فاز 5 میلیون تومان بوده است. البته طبق قانون بودجه هزینه تعویض کنتورهای قدیمی با کنتورهای هوشمند باید به صورت اقساطی از متقاضیان اخذ شود.

حمید آل احمدی مدیرکل دفتر اطلاعات تونر در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار همشهری گفت: بسته به تنوع کنتور که با توجه به نوع مصرف تعیین می شود، قیمت آن متفاوت است. به عنوان مثال هزینه هر کنتور 2 فاز حدود 900 هزار تومان و هر کنتور 3 فاز حدود 5 میلیون و 500 هزار تومان است.

وی می افزاید: برای تغییر کنتورهای قدیمی به هوشمند، در سال 1403 هیچ هزینه ای از مشترکان دریافت نمی شود و تنها متقاضی جدید زیرمجموعه برق باید قیمت کنتور را پرداخت کند بیش از 4000 میلیارد تومان خواهد بود که در زمینه مصرف هوشمند و تعویض کنتورها هزینه می شود

تبلیغات بنری

hamshahrionline به نقل از تینو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *