نمایندگان موافق و مخالف وزیر پیشنهادی ارتباطات چه گفتند؟ | موافقت کمیسیون صنایع و مخالفت کمیسیون فرهنگی

تبلیغات بنری


به گزارش تینو، نمایندگان شورای اسلامی که از صبح امروز – شنبه – 6 مرداد 1403 هجری شمسی، سیاست ها و اصول کلی دولت چهاردهم را بررسی کردند، در جلسه عصر، صلاحیت ها را بررسی کردند. ستار الهاشمی وزیر پیشنهادی دولت ارتباطات و فناوری اطلاعات.

مخالفت با کمیته فرهنگی

احمد راستانا در ابتدای این نشست با اشاره به مخالفت اداره فرهنگ با طرح های پیشنهادی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، گفت: پس از بررسی های متعدد در خصوص طرح ها و صلاحیت های ستار الهاشمی، صلاحیت وی مورد تایید شورای نگهبان قرار نگرفت. اعضای سازمان کمیته.

احمد راستانا نظر معاونت فرهنگی در خصوص ستار الهاشمی پیشنهادی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات را اینگونه قرائت کرد:

در اجرای ماده (202) آیین نامه داخلی شورای اسلامی وزیران، برنامه کاری بررسی صلاحیت وزیران پیشنهادی دولت چهاردهم در کمیته فرهنگی شورای اسلامی وزیران تصویب شد. شورای اسلامی بر اساس جدول زمانی ارائه شده از سوی شورای محترم اسلامی به شورای اسلامی در روزهای دوشنبه 31 مرداد لغایت چهارشنبه 3 مرداد، این پیشنهاد در 36 ساعت کاری و در جلسه با 19 وزیر ناظر نهایی شد. با توجه به مأموریت کمیته فرهنگی بررسی صلاحیت وزرای ذیصلاح، از وزارتخانه های «فرهنگ و ارشاد اسلامی، ورزش و جوانان، میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، ارتباطات و فناوری اطلاعات برای هر یک 3 ساعت و 15 نفر دیگر». وزارتخانه ها.» هر یک به مدت 1.5 ساعت مورد بحث قرار گرفت.

اهم موضوعات و زمینه های مورد علاقه اعضای کمیته فرهنگی به شرح زیر بود.

1- توسعه شبکه ملی اطلاعات از طریق شبکه دسترسی مبتنی بر فیبرهای نوری

۲- تدوین سند راهبردی جمهوری اسلامی ایران در فضای مجازی و سند نظام اقتصاد دیجیتال.

3- شرکت های دیجیتال با حفظ امنیت داده های شخصی می توانند از طریق مرکز ملی تبادل اطلاعات به داده ها و اطلاعات مورد نیاز دسترسی داشته باشند.

4- شایستگی و حرفه ای بودن مدیران در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات

5- افزایش امنیت زیرساخت های رایانه ای (سایبری).

6- ایجاد، تقویت و استقرار دولت هوشمند

7- توسعه عادلانه زیرساخت ها و خدمات ارتباطی برای کل جغرافیای کشور

8-پشتیبانی از پلتفرم های داخلی

9-اقدامات موثر برای رفع مشکل کارکنان شرکت مخابرات ایران

10- حفظ حریم خصوصی و نگرانی های امنیتی

11- ارتقای کیفیت و سرعت اینترنت در کشور

شرح استعلام: (شهادت، تاریخ قربانی)

به منظور احراز صحت صلاحیت علمی جناب آقای سید ستار هاشمی وزیر محترم ارتباطات و فناوری اطلاعات به استناد نامه شماره ۲۸۱۶۴ مورخ ۲۲/۵/۱۳۰۳ استعلام از وزارت علوم تحقیقات صورت گرفت. و فناوری در پاسخ و طی نامه وزارت ذیصلاح مذکور در نامه شماره 4/366476 مورخ 23/5/1403 هجری شمسی تأییدیه گواهی فراغت از تحصیل ایشان در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری.

شرح توضیحات و تعهدات شفاهی وزیر پیشنهادی در کمیته

– اجرای کامل قانون برنامه هفتم توسعه در خصوص شبکه ملی اطلاعات

1- حمایت از توسعه و تولید محتوا در فضای مجازی

2- حمایت و حمایت از کودکان و خانواده ها در فضای مجازی

3- ابزارهای ابداعی که محیط امنی را برای کودکان در فضای مجازی فراهم می کند

4- ارائه پیش نویس قانون حفاظت از داده های شخصی

5- بررسی سامانه Content Palash جهت احراز مصوبات شورای عالی فضای مجازی

6- ارتقای امنیت فضای مجازی با مساعدت مراجع ذیربط در ماده 103 قانون برنامه

معیارهای کلی برنامه پیشنهادی وزیر را مطالعه کنید

معیارهای کلی ارزیابی به شرح زیر است:

1. مناسب بودن: برنامه ها باید متناسب با مسائل، مشکلات و واقعیت های موجود بوده و برای حل آنها طراحی شوند.

2. واقع گرایی: برنامه ها باید با توجه به شرایط و امکانات موجود قابل اجرا باشند.

3. وضوح: برنامه ها با وضوح، سادگی، دقت و سهولت درک برای کاربرانشان مشخص می شوند.

4. شفافیت: منابع و روش های مورد نیاز برای تامین آنها مشخص بوده و احتمال تضاد منافع کم است.

5. انسجام: اجزای مختلف برنامه با هماهنگی و سازگاری مشخص می شوند و یک کل یکپارچه را تشکیل می دهند.

6. جامعیت: برنامه ها باید شامل ابعاد فنی، اقتصادی، اجتماعی و زیست محیطی به طور همزمان باشد.

7. آینده نگری: پیامدهای احتمالی برنامه ها و سناریوهای بالقوه پیش بینی می شود.

8. قابل اندازه گیری: تعیین اهداف عملیاتی و کمی برای برنامه ها. به گونه ای که آنها را قادر می سازد تا به طور مستمر میزان موفقیت خود را بررسی و ارزیابی کنند.

9. زمان بندی: برنامه ها برای یک افق زمانی چهار ساله طراحی می شوند و باید تعداد دفعات، تاخیر منطقی احتمالی و سطح مطلوب پیشرفت سالانه تعیین شود.

انطباق برنامه های ارائه شده با مستندات اولیه

مقایسه برنامه پیشنهادی وزیر با اسناد بالاتر حاکی از آن است که 51 درصد از برنامه های پیشنهادی با مفاد فوق «انطباق» و 42 درصد موارد «تطابق» است. همچنین هیچ تناقضی بین برنامه ها و اسناد اولیه وجود نداشت. از سوی دیگر 7 درصد از احکام در برنامه پیشنهادی وزیر لحاظ نشده است.

نتیجه گیری (نظر نهایی کمیته)

پس از بررسی های گسترده در مورد سوابق، عملکرد، برنامه ها و اظهارات آقای سید ستار هاشمی، صلاحیت وی برای تصدی پست وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات تایید نشد.

با توافق سازمان صنایع و معادن

از سوی دیگر، زهرا سعیدی با قرائت نظر سازمان صنایع و معادن در خصوص وزیر پیشنهادی ارتباطات و فناوری اطلاعات، از موافقت این نهاد با برنامه‌های ستار الهاشمی خبر داد.

زهرا سعیدی اظهارنظر سازمان صنایع و معادن در خصوص ستار الهاشمی وزیر پیشنهادی ارتباطات و فناوری اطلاعات را به شرح زیر قرائت کرد:

وزیر ضمن ارائه پیشنهاد و بیان صورتجلسه ماهوی و اجرایی آن، موضوعات زیر را به عنوان برنامه ارائه کرد.

شرح چالش های پیش رو:

استراتژی کلی، جهت‌گیری‌های سیاسی، قوانین و مقررات مربوط به اسناد و برنامه‌های اولیه از جمله توسعه ارتباطات، شبکه ملی اطلاعات، توسعه دولت هوشمند و بکارگیری فناوری‌های نوین مانند هوش مصنوعی که پیامدهای مرتبطی در این زمینه دارد. و از علمای این رشته هستند. در صنایع مختلف، توسعه اقتصاد دیجیتال، حمایت از توسعه محتوا و خدمات محتوا در فضای مجازی، توسعه صنعت مجازی و توسعه پست هوشمند.

استراتژی کلان و جهت‌گیری‌های سیاسی وی تحت عنوان توسعه اقتصاد دیجیتال و هوشمندی با استفاده از دانش و فناوری‌های روز دنیا بود که از طریق جهت‌گیری‌ها، برنامه‌ها و اقدامات اجرایی خاص محقق خواهد شد. توسعه فناوری برای اقتصاد دیجیتال با تنظیم خود و در عین حال افزایش کیفیت خدمات مرتبط، کشور را از هوش مصنوعی، رایانش ابری، اینترنت اشیا و سایر موارد مرتبط در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات بهره مند خواهد کرد. . زیرساخت ها و خدمات در حوزه حکمرانی هوشمند با استفاده از ابزارهای متنوع و پیشرفته در نهادهای دولتی.

بررسی برنامه ها: در این راستا برنامه های ارائه شده با قوانین و اسناد بالادستی از جمله برنامه هفتم پیشرفت، مصوبات شورای راهبردی انقلاب فرهنگی و برخی سیاست های ابلاغی مقام معظم رهبری از جمله سیاست های کلی است. سیاست های اصل 44 قانون اساسی، دفاع سلبی و مصوبات شورای عالی فضای مجازی ارائه شد و در مجموع برنامه های ارائه شده توسط وزیر قابل قبول و مثبت ارزیابی شد.

به منظور رفع چالش های حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات و تسهیل همکاری مجلس و دولت در تدوین قوانین مورد نیاز، باید برخی از ابعاد برنامه به تفصیل تبیین شود.

سوابق علمی و تجربی و آزمایشات مرتبط با موضوعات ICT.

نظر نهایی کمیسیون: با سوابق عملکردی، برنامه ها و اظهارات دکتر ستار الهاشمی مبنی بر صلاحیت ایشان برای تصدی پست وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، رای به عمل آمد و وی احراز صلاحیت برای تصدی پست وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات شد. وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات این وزارتخانه با اکثریت نمایندگان تصویب شد.

مخالفان پیشنهاد وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات

وزیر پیشنهادی ارتباطات باید درباره امکان رفع فیلترینگ شفاف سازی کند

مسلم صالحی نماینده مردم اقلیدس در شورای اسلامی در جلسه عصر روز شنبه 6 مرداد 1403 هجری شمسی ضمن بررسی برنامه و صلاحیت وزیر پیشنهادی ارتباطات و فناوری اطلاعات ستار الهاشمی در اپوزیسیون: امروز به درستی عصر ارتباطات و شبکه ها نامیده می شود و تشکیل شورای عالی فضای مجازی به دستور مقام معظم رهبری نشان دهنده اهمیت و علاقه حضرتعالی است. وی بارها بر لزوم برنامه ریزی، تبدیل تهدیدها به فرصت و رها نکردن این عرصه تاکید کرد.

وی با اشاره به اینکه فضای مجازی، فناوری های مرتبط و نرم افزارهای مدرن می تواند امیدوارکننده، ایجاد خوش بینی و موجب رشد و شکوفایی اقتصادی، صنعتی و فرهنگی کشور شود، گفت: یکی از وعده های انتخاباتی رئیس جمهور جلب اعتماد مردم است. در رفع فیلتر سوالات و انتقاداتی به پیشنهاد وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات وارد شد. آیا این وعده رئیس جمهور و ایجاد این مطالبه در میان جامعه رای دهندگان قابل تحقق و تحقق است؟ با توجه به پیچیدگی مسائل فنی و ادغام آنها با مسائل قانونی و زیرساخت های عمومی، این مقدمات و سیستم ها چگونه، از چه طریق، در چه بازه زمانی و با چه مرجعی ارائه می شود؟ چگونه می توانیم این فضا را در حالی که محتوای روزانه در امنیت سایبری تولید می شود، ایمن کنیم؟ برنامه های شما برای حمایت از کارآفرینی، تجارت الکترونیک و شبکه های اجتماعی چیست؟ چه برنامه ای برای فروشنده انواع فیلترشکن دارید؟ از جمله این سوالات

این نماینده مجلس گفت: آقای هاشمی در حال حاضر جوانترین عضو دولت پیشنهادی است که 45 سال سن دارد، هرچند این سن جوان نیست، بلکه میانسال است، اما لطفاً توضیح دهید که آیا تجربه و تحصیلات کافی دارند یا خیر , و اشراف هنری اولین وزارتخانه ? آقای الهاشمی که در آخرین سمت معاونت اسناد و مقررات املاک در قوه قضائیه به عنوان مدیر عالی شناخته می شد، می گوید موثرترین کارشان در زمینه اسناد و مدارک و ثبت املاک چیست؟

با تاکید بر اینکه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در کشور ما وزارت زیرساخت، شریان تبادل اطلاعات در داخل و خارج از کشور، موتور پیشرفت، شاخص توسعه کشور و معیار سنجش رقابت با جهان است. صالحی گفت: سوال من از وزیر پیشنهادی این است که در این چهار سال به چه هدفی در طبقه بندی جهانی خواهیم رسید و تا چه اندازه بر آن تسلط خواهید داشت: چالش های جهانی که امنیت ملی را در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات تهدید می کند مشکلات آنها؟ طرح پوشش اینترنت پرسرعت فیبر نوری در روستاها و مناطق شهر و تکمیل شبکه ملی اطلاعات چیست؟

وی ادامه داد: بر اساس برنامه ابلاغی وزیر پیشنهادی به کمیسیون های اقتصادی مجلس، قرار است سهم اقتصاد دیجیتال به 10 درصد از تولید ناخالص داخلی برسد. این موضوع چگونه محقق خواهد شد؟ آیا با انحلال می توان به این هدف دست یافت؟ موضوع فضای مجازی امروز بسته به برنامه ای که وزیر پیشنهادی در این زمینه دارد می تواند یک فرصت یا تهدید باشد. امروزه با وجود فیلترشکن‌هایی که به راحتی در اختیار کودکان و نوجوانان قرار دارد، خانواده‌های ما فضای مجازی را بزرگ‌ترین خطر می‌دانند، در حالی که این فضای مجازی دنیا فرصت بی‌نظیری را برای کارآفرینان ایجاد کرده است تا در اقتصاد کشور نقش آفرینی کنند. او هست

این نماینده گفت: امیدوارم برنامه های پیشنهادی وزیر به این مهم کمک کند تا وظایف خود را به بهترین نحو ممکن انجام دهد. انتظار داریم آقای هاشمی شبهات منتقدان و نمایندگان مخالف را برطرف کند و ابهام را به صورت غنایی توضیح دهد.

نماینده اپوزیسیون: در مبارزه با مافیای فروش فیلترشکن در کشور مشکل اینترنت داریم

اما داداشی در جلسه علنی عصر امروز (شنبه) مجلس به عنوان مخالف ستار الهاشمی وزیر پیشنهادی ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: آقای الهاشمی فرد محترمی است و مخالفت من از روی شفقت نه خصومت

وی به مشکلات پیش روی حوزه ارتباطات و آنتن دهی تلفن همراه در مناطق مختلف کشور اشاره کرد و گفت: مشکل کمبود آنتن دهی در روستاها و مراکز گردشگری را چه کسانی باید حل کنند؟ آیا وزیر پیشنهادی برنامه ای برای حل این مشکل دارد؟

وی با طرح این سوال که طرح پیشنهادی وزیر برای توزیع عادلانه تسهیلات در کشور چیست، افزود: وزارت ارتباطات از همه وزارتخانه ها در سامانه هایی حمایت می کند که در صورت درست نبودن و بر اساس قانون و عدالت، تسهیلات توزیع نمی شود. درسته و مشکل ایجاد میکنه

وی با بیان اینکه در کشور مشکل اینترنت داریم، گفت: بر اساس قانون برنامه هفتم 100 درصد شبکه ملی اطلاعات و اینترنت پرسرعت تکمیل شده است. علاوه بر این، قطعی سیستم باعث ایجاد مشکلاتی شد.

الداداشی با اشاره به اینکه در سامانه وزارتخانه ها موازی کاری انجام می شود، افزود: طرح پیشنهادی وزیر برای حل قطعی مشکل سامانه چیست؟ ضمن اینکه توزیع فیبر نوری در کشور عادلانه نیست.

نماینده آستارا در مجلس با بیان اینکه اینترنت گرانی در کشور داریم، گفت: علاوه بر این استفاده از فیلترشکن هزینه هنگفتی را به مردم تحمیل می کند. مردم برای پرداخت هزینه تصفیه مرتکب چه گناهی شدند و چه نوع افرادی انحلال را شکستند؟ مبارزه با مافیای فروش فیلترشکن.

وی همچنین بر لزوم کمک گرفتن از جوانان در وزارتخانه های ارتباطات و فناوری اطلاعات تاکید کرد.

پیشنهادات وزیر پیشنهادی ارتباطات و فناوری اطلاعات

این گزارش در حال تکمیل است…

تبلیغات بنری

hamshahrionline به نقل از تینو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *