تینو – بهاری خسروی: برخی معتقدند شعبان جعفری اولین کسی بود که اراذل و اوباش تهران را در روز کودتا جمع کرد و برخی دیگر معتقدند شعبان جعفری معروف به شعبان بی مخ تا ظهر روز 7 مرداد در زندان ماند.
قصه های خواندنی در تهران اینجا او دنبال می کند
اردشیرال عوض، پژوهشگر تهران، درباره حضور اراذل و اوباش در روز کودتای 28 مرداد توضیح می دهد: «حاج خداداد یکی از باباشیمیل های معروف تهران بود که گروهی از اراذل و اوباش را که در دوران حامی شاه بودند متهم مالی کرد. حکومت او.» کودتای 28 مرداد آل طیب هنگام مهاجرت از قزوین به تهران از او حمایت کرد. آل طیب پس از کودتا در خاطرات خود می گوید که در روز کودتا 10 بار هیزم خریدند. بر اساس برآوردها در 7 مرداد ماه بین 1000 تا 3000 نفر با چوب در دست با لباس های متحدالشکل و شعارهای واحد از محلی به نام سرقاب آقا در محله مولوی به سمت چهارراه مولوی و سیروس حرکت می کنند. جلوی منزل آقای محمد بهبهانی که مخالف مصدق بود که عبور کند و به میدان بهارستان برود. این گروه در میدان بهارستان در حمایت از شاه شعار می دهند.
العواد در بخشی دیگر از سخنان خود به اضافه شدن گروه دیگری از اراذل جوادیه اشاره می کند: «شخصی به نام بویوک که سرکرده اراذل جوادیه بود در میدان بهارستان به همسفران خود می پیوندد تا به نمایندگان و مصدق بگوید یا به عبارتی القا کند که مردم حکومت ملی نمی خواهند و رژیم شاه به رهبری فضل الله زاهدی را محاکمه کرد که این اقدامات را مردمی جلوه داد.
این پژوهشگر تهرانی درباره نهضت شعبان جعفری و باند او نیز می گوید: «نیلوفر و بابشمال در برخی سازمان ها نفوذ زیادی داشتند و نفوذ آنها باعث شد شعبان جعفری در روز کودتا از زندان آزاد شود و او و باند او از چهارراه گلوبندک عبور کردند تا برای اراذل و اوباش میدان بهارستان چوب بیاورند.»
hamshahrionline به نقل از تینو