آمار ناباروری در ایران خیلی بالا است؟ | متهم ردیف اولِ نازایی در کشور

تبلیغات بنری


تینو – عطر بندابی: حدود 20 درصد زوج های ایرانی از ناباروری رنج می برند. یعنی از هر 5 زوج ایرانی یک زوج به ناباروری مبتلا هستند. البته نرخ ناباروری در کل دنیا بین 15 تا 20 درصد است و به گفته کارشناسان، این میزان در کشور ما خیلی بالاتر از میانگین جهانی نیست و همین موضوع باعث نگرانی است.

اما با وجود پیشرفت های علمی و پزشکی فراوانی که ایران در زمینه درمان ناباروری به دست آورده و با وجود فعالیت بیش از 100 مرکز درمان ناباروری در کشور، چرا یک پنجم جمعیت باروری کشورمان دچار ناباروری هستند؟

متهم ردیف اول است. ازدواج در سنین بالاتر

دکتر جلیل بکروش، متخصص زنان و زایمان در این خصوص به شهری آنلاین گفت: 20 درصد جمعیت باروری کشور از ناباروری رنج می برند، یعنی حدود 2.5 تا 3 میلیون نفر جمعیت کشور.

بکروش در پاسخ به این سوال که با وجود این همه مراکز ناباروری در کشور و با توجه به پیشرفت ایران در درمان ناباروری، آیا این عدد زیاد نیست، می گوید: اولاً این عدد بسیار کمی بالاتر از میانگین جهانی است و خیلی زیاد محسوب نمی شود. بالا. دوم: در حال حاضر برای درمان این مشکل در مراکز ناباروری تلاش می کنیم. در حالی که برای کاهش ناباروری باید اقداماتی برای پیشگیری انجام داد. به عنوان مثال ازدواج سالمندان که در کشور کم نیست، یکی از مهم ترین عوامل ناباروری است. هر چه سن زن بیشتر باشد احتمال باردار شدن او کمتر می شود. در واقع سبک زندگی و شرایط زندگی عامل اصلی ناباروری در کشور است.

این متخصص ناباروری با اشاره به اینکه آمار ناباروری سال به سال در سراسر جهان در حال افزایش است و محدود به ایران نیست، می گوید: در کنار عوامل ژنتیکی و برخی مشکلات جسمی، عوامل محیطی نیز تاثیر بسزایی بر روی اسپرم و تخمک و در نتیجه دارد. از بارداری استرس، نوع تغذیه مانند فست فود، آلودگی هوا، آلودگی آب و برخی موارد دیگر همگی در احتمال ناباروری تاثیر دارند.

ادامه مطلب؛

20 درصد از بیماران هرگز باردار نمی شوند

آیا نرخ ناباروری در ایران بسیار بالاست؟ | اولین متهم ناباروری در کشوردکتر محمد ابراهیم پارسنژاد، همکار نازایی و رئیس هیئت مدیره انجمن باروری و نازایی ایران در گفتگو با تینو با اشاره به اینکه قبل از هر چیز باید بدانیم ناباروری یعنی چه؟ وی در این خصوص توضیح می دهد: زمانی که زن و شوهری با وجود زندگی مشترک و عدم استفاده از روش های پیشگیری از بارداری بیش از یک سال باردار نمی شوند، به این حالت ناباروری می گوییم.

پارسینگاد می گوید: ناباروری عوامل زیادی دارد، اما نارسایی تخمدان، اختلال در تخمک گذاری، مشکلات رحم و لوله های رحمی و مشکلات مربوط به قشر مغز بیش از عوامل دیگر برجسته و موثر است.

به گفته رئیس انجمن باروری و نازایی ایران، درمان های مختلفی برای درمان ناباروری وجود دارد، اما با وجود همه درمان ها، هنوز 15 تا 20 درصد بیماران بارور نمی شوند. رایج ترین درمان در سال های اخیر در دنیا لقاح مصنوعی است که مخفف عبارت In Vitro Fertilization و به معنای “لقاح تخمک در آزمایشگاه” است. این تکنیک 100 درصد جواب نمی دهد و تنها حدود 37 درصد از زوج ها از این طریق پاسخ می گیرند. یعنی از 100 زوجی که از این روش استفاده می کنند، تنها 37 درصد آنها باردار می شوند. حدود یک سوم.

تبلیغات بنری

hamshahrionline به نقل از تینو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *