تجویز داروهای ترک اعتیاد در کلینیک‌ها اشتباه است | عده‌ای با داد و فریاد می‌خواهند کارشان را پیش ببرند

تبلیغات بنری


تینو – عطر بندابی: بحث توزیع داروهای ضد اعتیاد مانند متادون در داروخانه ها یا مراکز ترک اعتیاد چند سالی است که ادامه دارد و کارشناسان می گویند با این وضعیت منافع بیماران به فراموشی سپرده شده و نیروی انتظامی کاهش یافته است. او نادیده گرفته شد.

در حال حاضر داروهای مخدر توسط پزشکیان شاغل در مراکز ترک اعتیاد تجویز می شود و برخی کارشناسان تایید می کنند که تنها محل مجاز عرضه این داروها داروخانه ها هستند نه مراکز ترک اعتیاد. زیرا توزیع این داروها در مراکز ترک اعتیاد تنها منجر به رشد قارچ در این مراکز شد و خبری از کاهش تعداد بیماران درگیر اعتیاد نیست. علاوه بر این، احتمال سوءمصرف این داروها در برخی از مراکز ترک اعتیاد نیز وجود دارد. نشت داروهای ضد اعتیاد از جمله متادون به بازار آزاد در سال‌های اخیر یکی از این سوءاستفاده‌ها بود که منجر به تعطیلی بسیاری از مراکز شد.

در حال حاضر بیش از 8000 مرکز ترک اعتیاد در کشور وجود دارد که به گفته کارشناسان این حوزه طی 20 سالی که این مراکز فعال هستند، تغییر چشمگیری در کاهش اعتیاد در کشور ایجاد نشده است.

مصرف بی رویه متادون در ایران و مرگ و میر ناشی از سوء مصرف این دارو در کشور، ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور را بر آن داشت تا در سال 1397 مجدداً توزیع این دارو و سایر داروهای آگونیست تریاک را به داروخانه ها واگذار کند، اما به دلیل مقاومت. بلوک بزرگی علیه این تصمیم تشکیل شد و توزیع این داروها در مراکز ترک اعتیاد بازگشته است. موردی که برای هزارمین بار صدای داروسازان و سازمان غذا و دارو را درآورد. آنها می گویند به جای پاک کردن مشکل، قانون باید درست و دقیق اجرا شود.

ادامه مطلب؛

یک کار بی نتیجه!

انتشار مواد مخدر در مراکز ترک اعتیاد باعث شد تعدادی از مسئولان وزارت بهداشت و سندیکای داروسازان کشور با آن تعامل داشته باشند و موضوع را به اطلاع عموم برسانند. سعید کریمی معاون درمان وزارت بهداشت سال گذشته با انتقاد از عملکرد مراکز ترک اعتیاد گفت: به نظر می رسد تنها وظیفه این مراکز تداوم تجویز تنها متادون است. در حالی که رسالت این مراکز فراتر از این است و باید در مسیر ترک تعدادی از معتادان حرکت کنند.

در سال ۱۳۹۸ دکتر سیدعلی فاطمی، نایب رئیس وقت انجمن داروسازان ایران، هشدار داد که بسیاری از مراکزی که تحت عنوان مراکز ترک اعتیاد در کشور فعالیت می‌کنند، اقدام به درمان اعتیاد نمی‌کنند. در عوض، تغییر نوع مواد مخدر از تریاک، هروئین یا سایر مواد مخدر به متادون تنها تا حدودی از رفتارهای پرخطر در معتادان می کاهد.

فاطمی همچنین خاطرنشان کرد: سیاست های حفظ معتادان متادون در ایران چندان موفق نبوده است. بر اساس آمار، تعداد معتادان متجاهر امروز در کشور به 3 برابر رشد جمعیت رسیده است. علاوه بر این، تعداد مراکز ترک اعتیاد به زودی از تعداد داروخانه ها بیشتر خواهد شد.

چند روز پیش دکتر شهرام کلانتری رئیس فعلی انجمن داروسازان ایران در نامه ای به روسای سه قوه در کشور خواستار تعیین تکلیف قانونی برای تجویز و توزیع داروهای مخدر و پایان دادن به انحصار آنها شد. تجویز و توزیع داروهای مخدر.

آنها با فریاد به کار خود ادامه می دهند

دکتر شهرام کلانتری، رئیس انجمن داروسازان ایران تینو می گوید: توزیع داروهای ضد اعتیاد مانند سایر داروها باید از داروخانه ها باشد. بر اساس قانون تنظیم مقررات علوم پزشکی و دارویی، توزیع داروهای ضد اعتیاد در مراکز ترک اعتیاد تخلف است و با واگذاری توزیع این داروها به داروخانه ها، قانون باید به اجرا بازگردد.

به گفته کلانتری، در قانون تنظیم کننده علوم پزشکی و دارویی که قانون مادر محسوب می شود، به صراحت آمده است که وظیفه پزشکیان و داروسازان چیست. طبق این قانون همانطور که داروسازان از طبابت منع شده اند، پزشکیان نیز از توزیع و تجویز داروهای مخدر برای بیماران منع شده اند. علت این است که قانونگذار به ضرورت تفاوت بین تجویزکننده دارو و عرضه کننده دارو توجه کرده است. زیرا در غیر این صورت تضاد منافع به وجود می آید. پزشک نمی تواند همزمان نسخه نویس، فروشنده و ارائه کننده دارو برای بیمار باشد. این همان چیزی است که در قانون آمده و بسیاری از داروهای تخصصی و فوق تخصصی در کشور دنبال می شود.

رئیس انجمن داروسازان ایران می گوید: چند سال پیش وزارت بهداشت و مسئولانی که برای مهار سوء مصرف مواد مخدر تصمیم گرفتند (ستاد مبارزه با مواد مخدر) این دو موضوع را در اختیار درمانگاه های ترک اعتیاد گذاشتند. حال پزشک تجویز کننده دارو و ارائه دهنده دارو به بیمار یک نفر هستند و این از نظر شرعی اشتباه است.

کلانتری ادامه می دهد: سازمان غذا و دارو موضوع را پیگیری می کند تا همه چیز به جای قانونی خود بازگردد. ما باید بر اساس قانون تصمیم گیری کنیم که چه چیزی به نفع بیماران است و چه چیزی به نفع افراد یا گروه های خاص است. آنچه را که قانونگذار به عنوان سیاست تصویب کرده است باید اجرا کنیم. اینکه عده ای برای پیشبرد کارشان جیغ بزنند و سر و صدا کنند کار اشتباهی است.

این درگیری چند ساله باید پایان یابد

رئیس سندیکای داروسازان ایران با اشاره به نامه ای که چند روز پیش خطاب به سران سه قوه در انتقاد از توزیع مواد مخدر نوشت، می گوید: در این نامه از سران سه قوه خواستیم تا گروهی از مواد مخدر تشکیل دهند. شناسایی کارشناسان بدون هیچ گونه تعارض منافع، جناحی و جانبداری به منظور تصمیم گیری واحد با در نظر گرفتن منافع مردم و مبانی قانون، این دعوای چند ساله را اعلام و خاتمه دهید.

کلانتری ادامه می دهد: زمانی که تعارض منافع وجود داشته باشد، احتمال غلبه این تضاد منافع بر منافع مردم وجود دارد. اگر توزیع داروهای مخدر در دست داروخانه ها بود، سازمان غذا و دارو نظارت بهتری داشت. ما به عنوان مسئولین این حرفه می گوییم قانون باید بر آنچه قانون می گوید حاکم باشد و اجرا کند. اینکه می گویند چون این قانون به نفع گروه خاصی است یا به نفع گروه خاصی نیست، باید قانون دیگری تصویب شود، به نظر ما اشتباه است. البته ما به تازگی نامه را نوشته و ارسال کرده ایم و هنوز پاسخی دریافت نکرده ایم.

تبلیغات بنری

hamshahrionline به نقل از تینو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *