اقتصاد ایران در ۳ سال گذشته چقدر رشد کرد؟

تبلیغات بنری


به گزارش تینو، سید احسان خاندوزی وزیر امور اقتصادی و دارایی در گفتگوی ویژه خبری تلویزیونی با تشریح 13 شاخص کلان اقتصادی دولت، گفت: اتفاق شگفت انگیزی در حوزه شاخص های کلان اقتصادی کشور افتاده است. ; البته منکر ضعف هایی در عملکرد دولت ها و سیاست های اقتصادی آنها از جمله دولت سیزدهم نیستم، اما تجربه جدیدی بود که صفحه متفاوتی در روندهای کلان اقتصادی ما چاپ کرد.

وزیر اقتصاد با اشاره به رشد شاخص های اقتصادی بر اساس آمار مراجع داخلی گفت: متوسط ​​رشد اقتصادی کشورمان در 20 سال گذشته 2.7 درصد و میانگین عملکرد 10 ساله کشور 0.5 درصد بوده است. در حالی که رشد اقتصادی بین سالهای 1400 تا 1402 به طور متوسط ​​5/4 درصد بوده که بالاتر از میانگین تجربه 10 و 20 ساله کشور است. هر چند در آن 20 سال، سال ها حصری که از سال 91 به بعد انجام شد را نداشتیم.

ادامه مطلب

سیاست درهای باز در دستور کار ایران + جزئیات

وزرای اقتصادی باید سازگار باشند و روابط اقتصادی ایران با دنیا برقرار شود

خاندوزی در پاسخ به این شبهه که رشد اقتصادی ناشی از فروش نفت بوده است، گفت: رشد اقتصادی بدون نفت در یک دوره 10 ساله به طور متوسط ​​2.1 درصد و در دوره 20 ساله 3.5 درصد بوده است. در حالی که رشد اقتصادی بدون نفت در سال های 1400 تا 1402 به طور متوسط ​​به 4 درصد رسید. همچنین در سرمایه گذاری میانگین 10 ساله منفی 7 درصد و شاخص سرمایه گذاری 20 ساله تقریباً صفر بوده است. در حالی که در دوره 1400 تا 1402 هجری قمری این عدد به مثبت 6.4 درصد رسید.

خاندوزی گفت: رشد همزمان سرمایه گذاری و رشد اقتصادی نشان دهنده چشم انداز بلندمدت بیشتر است.

وزیر اقتصاد تصریح کرد: رشد سرمایه‌گذاری یا در بخش ماشین‌آلات یا ساخت‌وساز است، زیرا سرمایه‌گذاری در ماشین‌آلات در سه سال قبل از دولت سیزدهم منفی ۱۷ درصد بوده است. در حالی که سرمایه گذاری در بخش ساختمان در 3 سال دولت سیزدهم به مثبت 11 درصد رسید، سرمایه گذاری در بخش ساختمان در 3 سال قبل از دولت سیزدهم منفی 8 درصد بود و در 3 سال دولت سیزدهم به 2.3 درصد رسید.

خاندوزی تاکید کرد: این آمار نشان می دهد که برخلاف تجربه سال 1398 تا امروز که تصور می شد کشور بدون لغو تحریم ها در بن بست قرار دارد که دیگر اجازه رشد بخش واقعی، تولید، سرمایه گذاری و صادرات را نمی دهد. ، این امکان پذیر است.

همانطور که وزیر اقتصاد با اشاره به وضعیت صادرات و اینکه نگوییم فقط نفت فروختید، این آمار برای برخی کشورها هم مهم است. در سال 1401 صادرات غیرنفتی ما از نظر تعداد و ارزش ریال رکورد کل تاریخ ایران را شکست نه از نظر ارزی که از نظر حجم و تناژ کالاهای صادراتی و در سال 1402 حتی رکورد سال 1401 از نظر حجم و تناژ شکسته شد.

تبلیغات بنری

hamshahrionline به نقل از تینو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *