چهره جامعه پزشکی را مخدوش نکنید، بیماران آسیب می‌بینند | پزشکیان نقاط صفر مرزی را هم ببینید

تبلیغات بنری


به گزارش تینو، محمد رائی زاده رئیس سازمان نظام پزشکی در مراسم تجلیل از خبرنگاران بر اهمیت ارتباط قوی رسانه و نظام سلامت تاکید کرد و گفت: افزایش فرهنگ سلامت در جامعه امری مهم و ضروری است. حتی شعار سازمان بهداشت جهانی “خودمراقبتی در طول زمان انجام می شود” نیز باید در خودمراقبتی افزایش یابد، مشکل این است که مردم باید آگاه باشند و بدانند که در چه سنی بیماری ها مورد توجه است و باید بررسی شوند .

وی با تاکید بر اینکه مردم باید نسبت به سنجش فشار و قند خون آگاه باشند، افزود: در این سطح از فرهنگ سلامت، رسانه ها به عنوان پل ارتباطی جامعه پزشکی و مردم نقش بسیار مهمی را ایفا می کنند. اگر خبرنگار نخبه از خودمراقبتی و میزان پیچیدگی آن لذت نبرد و اهمیت نقش خود را در میان مردم و جامعه پزشکی درک نکند، ممکن است این نقش را به خوبی انجام ندهد.

بیایید عقب نمانیم

این مسئول معتقد است: حوزه سلامت نباید از نیازهای مردم عقب بماند، زیرا نیازهای مردم در حوزه فرهنگ سلامت پیشرفت کرده است و به همین دلیل در صورت عدم پیشرفت نظام سلامت و ارتباط بین آنها، آنها از نیازهای مردم عقب خواهد ماند. البته سلامت جامعه تنها به حوزه درمان و سلامت مربوط نمی شود و بخش بزرگی از ارتباط حوزه سلامت جامعه پزشکی با رسانه ها این ارتباط را تقویت و آن را تخصصی می کند.

رئیس سازمان نظام پزشکی با بیان اینکه اهمیت ارتباط صحیح میدان جنگ در میدان عقل و مرز است، گفت: خود قدرت یک چیز است و تصویر و تصور از آن چیز دیگری است. آنچه اکنون عرصه جهانی را شکل می دهد، واقعیت قدرت نیست، بلکه ایده قدرت به نام هژمونی است که رژیم صهیونیستی سال هاست آن را ترویج می کند. نقش اخبار و رسانه ها نیز در این موضوع ضروری است زیرا می توانند واقعیت را به گونه ای به تصویر بکشند که در ذهن مردم نقش بسته باشد.

اهمیت تصویر رسانه ای پزشکیان

رئیس زاده با اشاره به اینکه نقش اصلی در فیلمبرداری و طراحی این صحنه ها بر عهده رسانه است، گفت: اندیشمندان این عرصه می گویند که مهمترین عنصر در صلابت هر کشوری میدان عقل و آگاهی از قدرت آن کشور است. مردم چگونه باید طراحی شوند و رسانه ها در آنها نقش دارند در حوزه سلامت فضاسازی و تصاویر رسانه ای حرف اول را می زند.

وی ادامه داد: البته رسالت رسانه ها این است که بفهمند تصویر واقعی در اخبار چیست تا تصویر غالب جامعه پزشکی را به عنوان یک جامعه کوشا، علمی و خدماتی که در همه صحنه ها حضور دارد، از دل مردم نشان دهند. ملت مردم و در خدمت مردم یا هر چیز دیگری. جنگ و کرونا و غیره این را ثابت کرده و شهدای جامعه پزشکی گواه زنده این ادعا هستند. البته نباید منکر مشکلات و ناهنجاری هایی شد که مردم از آن رنج می برند، اما تعداد زیادی از متخصصان علوم پایه بهداشت، درمان و بالینی خدمات ارائه می دهند. تعداد زیادی از جامعه بهداشت و درمان نقاط صفر مرزی را به عنوان طرح ارائه می کنند. تعداد این افراد کم نیست اما کمتر دیدن آنها نشان از توانایی آنها در خدمت به مردم دارد.

به رابطه بیمار و پزشک آسیبی نمی رساند

رای زاده با بیان اینکه بررسی های علمی نشان داده است که رابطه بیمار و پزشک بر میزان بهبودی و بازگشت سلامت تاثیر دارد، اظهار داشت: اگر با سهل انگاری تصویر جامعه پزشکی را مخدوش کنیم، این رابطه آسیب می بیند. جامعه پزشکی سلامت مردم آسیب بیشتری خواهد دید. این در حالی است که جامعه پزشکی هر چقدر هم که تلاش کند یا برتر و علمی در دنیا شود یا به آخرین پیشرفت ها مجهز شود، تثبیت آن در اذهان کمتر از داستان اصلی نیست که باید رسانه ها بیان کنند. و عموم مردم خبرنگاران وضعیت کنونی جامعه پزشکی که در خدمت سلامت، منزلت و منزلت مردم است و بیانگر خدمات و توان علمی کشور به حفظ سلامت و آرامش مردم کمک می کند، همه چیز در اختیار رسانه هاست. رسانه ها می توانند تصمیم بگیرند که چگونه آن را به تصویر بکشند. البته این بدان معنا نیست که شکست جامعه پزشکی دیده نمی شود، بلکه باید به اهمیت ارتباط بیمار و پزشک توجه کرد، زیرا ضریب نفوذ اطلاعات منفی بسیار بیشتر از اخبار مثبت است.

رئیس انجمن پزشکیان تاکید کرد: سلامت کشور و سلامت مردم بدون حضور فعال خبرنگاران و تلاش علمی و عمیق آنان راه به جایی نمی برد. من به کل جامعه پزشکی و نظام سلامت توصیه می‌کنم که رسانه‌ها را جدی بگیرند، چیزی که کمتر از کار واقعی آنها نیست. ارتقای ارتباطات به صورت علمی و روز به روز بسیار مهم می شود.

تبلیغات بنری

hamshahrionline به نقل از تینو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *