تینو – مریم سرخوش: تجربه بسیاری از افراد از داروخانه 13 آبان این است که محیطی شلوغ و شلوغ و البته حدود یک ساعت انتظار است. نه صبح بود و نه شب در هر ساعت مراجعه، کوهی از مردم بی صبرانه منتظر نوبت در ورودی داروخانه و داخل سالن بودند. او نگران یافتن دارو است و نگران از دست دادن زمان زیادی است که دیر می شود. آمارهای رسمی مسئولان داروخانه حاکی از آن است که 13 آبان روزانه خدمات خود را به هزار مشتری ارائه می دهد، یعنی هر ساعت حدود 50 نفر در داروخانه منتظر دریافت دارو هستند.
ساکنان تهران و شهرهای دیگر کشور هم ندارند. بسیاری از مردم ناامید از یافتن داروی مورد نظر خود به تهران و داروخانه 13 آبان رفتند و روی پله های سیاه آن منتظر خرید دارو بودند. اما اکنون همه چیز تغییر کرده است، 10 روز است که منطقه فروش دارو 2.5 برابر شده است. پشت پیشخوان داروخانه ها نه تنها شلوغی وجود ندارد، بلکه حتی صندلی های وسط سالن نیز به قدری خالی است که مشتریان مجبور نیستند همیشه روی پاهای خود منتظر بمانند.
طبقه دوم داروخانه فروش داروهای تخصصی و فوق تخصصی چند روز پیش به بهره برداری رسید و مساحت این مرکز 200 متر افزایش یافت. البته افتتاح رسمی آن امروز 31 مرداد 1403 هجری شمسی با حضور جناب آقای حیدری محمدی معاون وزیر بهداشت و رئیس سازمان غذا و دارو و حسین ذوناتی رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران و با حضور آقایان حیدری محمدی، رئیس سازمان غذا و دارو صورت گرفت. که معتقد بودند چنین خدمات بهداشتی برای همیشه در ذهن مردم باقی می ماند.
انواع خدمات
با افزایش روزافزون مشتریان برای تهیه داروهای تخصصی و فوق تخصصی، دکتر محمود بیگلر رئیس مجتمع داروسازی دانشگاه علوم پزشکی تهران در مراسم توسعه فضای فیزیکی داروخانه 24 ساعته 22 آبان با اشاره به افزایش دسترسی و عدالت در ارائه خدمات در این مرکز ازدحام ایجاد شد و توسعه فضای فیزیکی داروخانه در دستور کار قرار گرفت و طبقه فوقانی داروخانه به مساحتی به مساحت تجهیز شد. 200 متر مربع تا شهروندان بتوانند در کمترین زمان داروهای تجویز شده را تهیه کنند.
وی با اشاره به اینکه 13 آبان منشاء خدمات دارویی موثر است و تنوع خدمات در این مجموعه در هر لحظه در اختیار مشتریان قرار می گیرد، گفت: یکی از مشکلات ما باری بر دوش بیماران بود چرا که داروخانه در ارائه خدمات برای بیماران ایمن است. خدماتی که نمی توان از داروهایی که نیاز خود را در داروخانه های دیگر پیدا می کنند ارائه کرد. به همین دلیل ظرفیت داروخانه تخصصی و فوق تخصصی 2.5 برابر شد و زمان تحویل از 35-40 دقیقه به 8 دقیقه کاهش یافت.
سرگردانی بیمار را کاهش دهید
بیگلر گفت: گذشته از خدمات تحویل دارو، داروخانه یک محیط آموزشی نیز هست، بیگلر گفت: اکنون فضایی کاملا خصوصی با استاندارد داریم که خدمات متنوعی را در حوزه های مختلف توسعه می دهد. این توانایی به آموزش دانش آموزانی که می خواهند وارد حوزه خدمات شوند کمک می کند.
وی با بیان اینکه در سطح ارائه خدمات یکی از مشکلات حضور میدانی است، گفت: بله، ما به صورت تئوری این کار را انجام خواهیم داد.
به گفته این مسئول، توسعه داروخانه 13 آبان از نظر افزایش ایمنی و کاهش سرگردانی بیماران در تهران بسیار موثر است. بر این اساس دو طبقه به مساحت 300 متر مربع که همگی مطب بودند تخلیه شد تا کلیه خدمات به بیماران در یک مکان ارائه شود. اکنون نسخه ها به طور همزمان و در یک مکان تهیه و تایید می شود تا بیماران مجبور به سفر بیشتر نباشند. در 10 روزی که طبقه دوم در دسترس قرار گرفت، رضایت بیماران افزایش یافت.
ارسال خدمات به منازل بیماران
رئیس مجتمع داروسازی دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی تهران به توافق با شرکت های تجهیزات برای افزایش ارائه خدمات اشاره کرد و گفت: قبلاً بیمارانی را که برای دریافت فیلر و اکسیژن مراجعه می کرد به سارا ارجاع می دادیم. بیمارستان جمهوری و نواب، هم اکنون با شرکت های تجهیزات پزشکی توافق کرده ایم که برای تحویل این تجهیزات به منازل بیماران، واحدی نیز برای ارائه خدمات در منزل برای بیماران ترمینال در دست اقدام است خدمات از دوران کرونا شروع شده است، اما تجهیزات پزشکی نیز نصب می شود و خدمات رایگان به بیمارانی که منابع مالی کمتری دارند، ارائه می شود، امیدوارم طی یکی دو ماه آینده، کار از پاییز شروع شود.
به گفته این مسئول یکی از کارهای برجسته ارسال خدمات دارویی به جانبازان 70 درصد است که تاکنون 100 بیمار این خدمات را دریافت کرده اند. این خدمت برای پدران و مادران شهدا آغاز خواهد شد. علاوه بر این برنامه های کامپیوتری برای مراجعه بیماران برای مراجعه به داروخانه طراحی شده است و زمان آماده سازی دارو را به آنها اطلاع می دهیم که باعث کاهش زمان خرید می شود.
بیگلر همچنین از بهره برداری از انبار یخشیا آباد خبر داد و گفت: این انبار با مساحت حدود 4 هزار متر مربع استانداردهای لازم را دارد و ذخایر استراتژیک استان و کشور در آن ساخته می شود.
13 نوامبر، مدل سیستم دارویی
حسین زناتی رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز با بیان اینکه توسعه داروخانه 13 آبان امتداد عدالت و دسترسی به دارو است، گفت: با اقدامات انجام شده داروخانه 13 آبان می تواند به الگویی از داروسازی دارویی تبدیل شود. این سامانه در کشور به دلیل اینکه هدف افزایش ارائه خدمات است و با توسعه این داروخانه توانایی تحویل دارو 2.5 برابر و زمان به 8 دقیقه کاهش یافت.
وی با اشاره به اینکه ارائه خدمات به بیماران با نیازهای ویژه در منزل کار بسیار خوبی است، گفت: درخواست ما گسترش این خدمت است. علاوه بر این باید مدل های خدماتی در دنیا را مشاهده کرد. نرم افزار و گسترش خدمات نرم افزاری نیز می تواند تضمین کننده انصاف در خدمات، مدیریت بهتر، کیفیت بالاتر و غیره باشد.
همه داروخانه های دولتی باید گسترش یابد
سید حیدر محمدی رئیس سازمان غذا و دارو نیز در این مراسم با تاکید بر اینکه باید از مجتمع 13 آبان تجربه کسب کنیم زیرا مجموعه موفقی در ارائه خدمات دارویی در کشور است، گفت: این خدمات از مهمترین طبیعت سلامتی است و همیشه در ذهن مردم باقی خواهد ماند. دلیل موفقیت این مجموعه همکاری همه جانبه حوزه توسعه است و جایی که همکاری در این زمینه وجود نداشته باشد موفقیتی حاصل نشده است. اگر این تجربه در همه دانشگاه ها اتفاق می افتاد موفقیت بیشتر می شد.
پیش از این بیماری که برای ولیشر و اکسیژن مراجعه می کرد به سارا جامهوری و نواب مراجعه می کرد، اکنون با مذاکره با شرکت های تجهیزات پزشکی این تجهیزات با نازلترین قیمت به درب منزل بیماران تحویل داده می شود.
وی با تاکید بر اینکه مجتمع 13 آبان همچنان قابلیت توسعه دارد و هر چقدر هم که افزایش یابد با توجه به تمایل مردم همچنان لازم است، افزود: داروخانه های دولتی قابل رقابت با بخش خصوصی نیستند و باید توسعه یابند ” 13 آبان نیز اولین گروهی است که در دو فاز توسعه یافته است. هنوز بسیاری از داروخانه ها این کار را انجام نداده اند و به همین دلیل مجوز راه اندازی داروخانه ای در مقابل داروخانه های دولتی داده شده تا مردم بتوانند داروهای ژنریک را از آنجا خریداری کنند و بار کاری از دوش دولت کم شود.
حیدری ابراز امیدواری کرد: در مدت کوتاهی با پرداخت بدهی داروها و تجهیزات کمک شایانی به نظام دارویی کشور شود.
یک سرویس الکترونیکی در مورد داروهای تجویز شده
صیاد محمدی، مدیر داروخانه شبانه روزی 22 آبان نیز درباره برخی از خدمات جدید این داروخانه گفت: ارائه خدمات دارویی تجویزی هم برای تامین اجتماعی و هم برای بیمه سلامت به صورت الکترونیکی انجام می شود. با استقرار این سرویس در داروخانه، بیماران را از مراجعه به مراکز بیمه بی نیاز می کند.
وی ادامه داد: این طرح به صورت آزمایشی اجرا شد و اجرای آن از امروز به صورت گسترده آغاز شد. کارشناسان بیمه روز، بیمه جانبازان و خانواده های شهدا نیز در داروخانه مستقر هستند و خدمات آنلاین به این عزیزان ارائه می شود که بر اساس آن نسخه های آنها را می گیریم و فقط برای مشاوره به داروخانه مراجعه می کنند. و تحویل دارو
hamshahrionline به نقل از تینو