کالبدشکافی انتصابات اقتصادی در دولت چهاردهم | چرا طیب نیا حاشیه نشین شد؟

تبلیغات بنری


به گزارش سایت تینو، ابتدای هفته جاری مسعود پزشکیان رئیس جمهور با صدور حکمی سیدحمید پورمحمدی را به سمت معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه و علی طیب نیا را به عنوان مشاور عالی خود منصوب کرد.

انتصاب علی طیب نیا به عنوان مشاور عالی رئیس جمهور مغایر با انتظاراتی است که در زمان انتخابات وجود داشت.

طیب نیا در زمان انتخابات به عنوان رئیس اقتصادی دولت پزشکی معرفی شد و در ستاد وی شروع به کار کرد. حامیان پزشکیان با توجه به سوابق طیب نیا در وزارت اقتصاد در دولت یازدهم هجوم آوردند و با عناوین مثبتی چون دکتر تورم، وزیر ضد تورم و دکتر اقتصاد ایرانی از وی استقبال کردند.

پس از پیروزی پزشکیان در انتخابات ریاست جمهوری، انتظار می رفت طیب نیا به عنوان معاون اول رئیس جمهور منصوب شود تا رهبری اقتصادی دولت را بر عهده بگیرد. اما برخلاف همه انتظارات، محمدرضا عارف به این سمت منصوب شد. پس از آن، سمت پیش بینی شده طیب نیا معاونت اقتصادی رئیس جمهور به عنوان رئیس اقتصادی دولت بود که آن هم محقق نشد.

انتصاب پورمحمدی به عنوان رئیس سازمان برنامه و بودجه نیز نشان از کاهش نفوذ طیب نیا دارد، زیرا پورمحمدی به حلقه تاجگردون و صفدر حسینی نزدیکتر است تا طیب نیا. بنابراین می توان گفت که طیبینیه در حال حاضر در دولت چهاردهم در حاشیه است و نمی توان او را رهبر اقتصادی دولت نامید.

ترجیح طیبی برای حاشیه نشینی

سه جنبه اقتصاد هر دولتی عبارتند از: بانک مرکزی، سازمان برنامه و وزارت اقتصاد. طبیعتاً اگر قرار بود طیب نیا مدیر اقتصادی دولت باشد، باید این سه نفر را منصوب می کرد. اما با انتصاب پورمحمدی به عنوان رئیس سازمان برنامه مشخص شد که در گام اول شرایط برای طیب نیا خوب پیش نمی رود.

شاید به همین دلیل بود که طیب نیا در نقشی حاشیه ای به عنوان مشاور برای خدمت به دولت چهاردهم انتخاب شد. طبیعی است که وقتی تیم اقتصادی تصمیم نمی گیرد، نمی خواهد به عنوان رهبر اقتصادی دولت شناخته شود و سوابق دیگران در پایش نوشته شود.

مرد همه دولت ها

حمید پورمحمدی در حکم انتصاب رئیس سازمان برنامه و بودجه متعهد به تحقق اهداف سند چشم انداز و سیاست های کلی مصوب مقام معظم رهبری و قانون برنامه توسعه شد. پورمحمدی معاون سازمان برنامه و بودجه در دولت های روحانی و شهید رئیسی بود. وی در دولت احمدی نژاد معاون بانک مرکزی و در دولت خاتمی معاون وزیر اقتصاد بود.

او اکنون با حضور در دولت چهاردهم شاید تنها مدیری شده است که در سطوح بالای مدیریتی در تمامی دولت ها حضور داشته است. به نظر می رسد پورمحمدی از حمایت جریانی نزدیک به غلامرضا تاجگردون (رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس) و صفدر حسینی (رئیس صندوق توسعه ملی در دولت یازدهم) برخوردار باشد.

تبلیغات بنری

hamshahrionline به نقل از تینو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *