دومینوی سقوط بورس های جهان | چرا بورس های جهان سقوط کردند؟

تبلیغات بنری


به گزارش تینو، اقتصاد جهانی در هرج و مرج به سر می برد. در چنین شرایطی، انتشار آخرین آمار از اقتصاد آمریکا، کاهش ارزش ین و بروز علائم رکود در اقتصاد چین، واکنش شدید بازارهای سهام جهانی را به همراه داشت و جمعه گذشته منجر به سقوط گسترده بازارهای سهام در سراسر جهان این در حالی است که بورس توکیو ژاپن بدترین کاهش را به ثبت رساند و همچنین بیشترین کاهش را در جهان به ثبت رساند. شاخص بورس توکیو با افت شدید 6.1 درصدی و شاخص نیکی با افت 5.8 درصدی مواجه شد.

در آمریکا همه شاخص ها با افت قابل توجهی مواجه شدند. شاخص داوجونز 1.5 درصد و شاخص استاندارد اند پورز 500 1.8 درصد سقوط کرد و بورس آمریکا نزدک که دومین بازار بزرگ سهام جهان پس از نیویورک است، با افت شدید 2.4 درصدی مواجه شد.

وضعیت سهام شرکت ها در وال استریت به گونه ای بود که قیمت سهام اکثر شرکت ها کاهش یافت و تنها سهام شرکت های فعال در خدمات شهری و صنایع دفاعی از نزول در امان ماندند. آلمان، فرانسه، انگلیس، اسپانیا، هنگ کنگ، اسپانیا و تقریبا تمام بازارهای سهام اروپا و آسیا با افت شدید مواجه شدند.

شاخص بازارهای نوظهور که تقریباً همه کشورهای آسیای جنوب شرقی و اقیانوسیه را شامل می شود نیز حداقل یک درصد کاهش یافت.

این شاخص عملکرد بازارهای سهام 15 کشور منطقه اقیانوس آرام از جمله استرالیا، چین، هنگ کنگ، هند، اندونزی، ژاپن، کره، مالزی، نیوزیلند، پاکستان، فیلیپین، سنگاپور، سریلانکا، تایوان و تایلند را اندازه گیری می کند. ; اما دلایل این کاهش اپیدمیولوژیک چیست و دومینوها از کجا شروع به سقوط می کنند؟

نشانه های رکود در آمریکا نمایان می شود

ماجرا از آنجا شروع شد که آخرین آمارهای اقتصادی ایالات متحده در روز جمعه منتشر شد و بر اساس این اطلاعات، نرخ اشتغال در ایالات متحده با 3.4 درصد از کل اشتغال، کمترین میزان از مارس 2020 و نیم واحد کمتر از سطح قبلی است. به دلیل همه گیری کرونا. این آمار از اشتغال ایالات متحده ضعیف ترین گزارش از سال 2020 و بالاترین نرخ بیکاری در سه سال گذشته است.

به همین دلیل، فدرال رزرو از کارشناسان، مقامات و مدیران تجاری خواسته است تا در صورتی که وخامت بازار کار به حدی شدید باشد که منجر به رکود شود، وضعیت اشتغال و رشد اقتصادی را بررسی کنند تا روند کاهش نرخ بهره را تسریع بخشند. .

این داده های اقتصادی اولین نشانه های رکود در اقتصاد آمریکاست و به گفته برخی کارشناسان دلیل آن افزایش نرخ بهره بلندمدت در آمریکا است.

ادامه مطلب

در واقع، به دلیل افزایش شدید تورم پس از اپیدمی کرونا، فدرال رزرو مجبور به افزایش نرخ بهره برای کنترل تورم شد. اما این افزایش نرخ ها به قدری ادامه دارد که در صورت تداوم می تواند منجر به رکود اقتصادی در این کشور شود، موضوعی که کارشناسان مدت هاست نسبت به آن هشدار داده اند.

علاوه بر این، همراه با افزایش نرخ بهره رسمی، نرخ بهره کارت های اعتباری ایالات متحده نیز به میزان قابل توجهی افزایش یافته است که هزینه مصرف کنندگان آمریکایی را به شدت افزایش داده و منجر به کاهش قابل توجه استفاده از کارت های اعتباری در آمریکا شده است. .

سایر داده های اقتصادی نشان می دهد که شاخص تولید آمریکا نیز به پایین ترین سطح خود در هشت ماه گذشته رسیده است.

انتشار این اطلاعات اقتصادی دلیل اصلی ریزش بازارهای جهانی در روز جمعه بود که همه بورس ها را به صورت دومینویی تحت تاثیر قرار داد و منجر به کاهش چشمگیر شاخص های بورس شد.

اسکات کرونرت، رئیس استراتژی سهام ایالات متحده می گوید: «سرمایه گذاران به داده های اقتصادی فدرال رزرو واکنش منفی نشان داده اند و بیشتر سرمایه گذاران با این سوال مواجه هستند که آیا اقتصاد ایالات متحده وارد رکود می شود یا خیر. آنها یک بار دیگر در حال مطالعه کتاب های اقتصادی هستند تا ببینند آیا نشانه هایی از رکود شروع به ظهور کرده است یا خیر.

کاهش ارزش ین و رکود در چین

علاوه بر انتشار آمارهای اقتصادی آمریکا که عامل اصلی نزول بازارهای سهام جهانی بود، دو مورد دیگر نیز باعث تشدید روند نزولی بورس های جهانی شد.

همانطور که آمارها نشان می دهد با وجود تلاش های فراوان دولت چین، بحران مسکن در این کشور هر روز ابعاد جدیدی به خود می گیرد و این موضوع هشداری برای اقتصاد چین در مورد رکود اقتصادی است. در همین حال، داده های موجود از اقتصاد چین نشان می دهد که سایر مشاغل سنتی نسبت به قبل وضعیت خوبی ندارند. کاهش رشد اقتصادی در چین می تواند فشار بیشتری را بر اقتصاد جهانی تحمیل کند و قیمت جهانی کالاها را کاهش دهد.

علاوه بر این موضوع، بحران جدی تری نیز به اقتصاد جهانی وارد شده است که بحران بدهی در ژاپن است. بر اساس اطلاعات موجود، نسبت بدهی ژاپن به تولید ناخالص داخلی به 255 درصد رسید که بالاترین نسبت بدهی در جهان است. این امر منجر به کاهش ارزش ین در ژاپن شده است و کسانی که در سال های گذشته واحد پول خود را به ین تبدیل کرده و یا اوراق قرضه دولتی ژاپن را خریداری کرده اند، به دلیل کاهش مداوم ارزش ین و ین، با زیان هنگفتی مواجه شده اند. . خطرات بیشتر کاهش ارزش دارایی‌هایی که آنها با آن روبرو هستند این موضوع همچنین احتمال بحران بدهی جهانی را افزایش داده است، این بار به دلیل بدهی ژاپن.

این موضوع نیز از جمله دلایلی است که در ماه های اخیر منجر به افت بازار سهام ژاپن شد و با انتشار آمارهای اقتصادی آمریکا در روز جمعه، اوضاع بدتر شد و بیشترین کاهش را به همراه داشت.

همانطور که آمار نشان می دهد، شاخص نیکی ژاپن در ماه گذشته بیش از 12.2 درصد کاهش یافت که یکی از بالاترین افت ها در جهان است.

تبلیغات بنری

hamshahrionline به نقل از تینو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *