الهمشهری – نیلوفر ذوالفقاری: بناهای تاریخی که قدمت بسیاری از آنها به دوران قاجاریه و پیش از آن بازمیگردد، امروزه از جاذبههای گردشگری بوده و با معماری خاص خود روایتگر تاریخی هستند که از طولانیترین خیابان خاورمیانه گذشته است.
نام مقصد: خانه پروفسور عادل
عنوان: خیابان ولی عصر، بالاتر از خیابان امام خمینی، پلاک ۴
منطقه: 11
نزدیکترین ایستگاه اتوبوس: نامزد
نزدیکترین ایستگاه مترو: امام علی)
ممکن ها: سرویس بهداشتی و بوفه
معرفی: این خانه به دلیل معماری زیبا و متعلق به پدر جراحی ایران، در سال ۱۳۷۷ با شماره ۲۰۸۱ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید.
خانه پدر جراحی ایران
این ساختمان با قدمتی 93 ساله 1000 متر مربع مساحت دارد. پلان خانه از نوع روسی است و شامل قسمت های خصوصی، پذیرایی، اقامت مهمان، مطب، خانه سرایدار، راننده و خدمه و 3 ورودی مجزا می باشد. دکتر یحیی عادل که تا 94 سالگی به عمل جراحی می پرداخت، به عنوان پدر جراحی ایران شناخته می شود. خانه او به پیشنهاد خودش توسط دولت تملک شد و اکنون به موسسه تحقیقات هنری معروف است. با هماهنگی قبلی می توان از این کاخ بازدید کرد.
نام مقصد: خانه امیر بهادر
عنوان: خیابان ولیعصر، پل شاهزاده بهادر، خیابان البشیری پلاک ۷۱
منطقه: 11
نزدیکترین ایستگاه اتوبوس: امیر بهادر
نزدیکترین ایستگاه مترو: میدان المنیریه
ممکن ها: توالت، کتابخانه، گلخانه، زمین بازی کودکان
معرفی: این خانه متعلق به امیر بهادر وزیر جنگ مظفرالدین شاه معروف به امیربهادر بوده و به عنوان حسینیه دربار وی مورد استفاده قرار می گرفته است.
جوایز انجمن ملی کسب و کار
عمارت ضلع شمالی این خانه بزرگتر و دو طبقه است. سطح زیرین حوض است و زیبایی آن با کاشی کاری و مقرنس کاری دو چندان می شود. طبقه فوقانی مانند تمام خانههای قاجیر دارای تالار بزرگ و اتاقهای متعددی است که برای مجالس روضه، مجالس روضهخوانی، تلاوت، جلسات سخنرانی و آموزش قرآن کریم در نظر گرفته شده است. تزیینات آینه کاری، مقرنس کاری، روسری های رنگارنگ و نقاشی های کمال مولک و آذر صدیقی در این مکان به تصویر کشیده شده و قابل مشاهده است. این خانه به عنوان انجمن آثار و بناهای فرهنگی فعالیت می کند و در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.
نام مقصد: خانا حسین خداداد
عنوان: خیابان ولیعصر پلاک 12 نبش چهارراه برزین بغدادی
منطقه: 1
نزدیکترین ایستگاه اتوبوس: زعفران
نزدیکترین ایستگاه مترو: تراشیدن
ممکن ها: کافه، رستوران، سرویس بهداشتی
معرفی: خانه حسین خداداد بنایی تاریخی مربوط به دوره قاجاریه است که در سال 1382 با شماره 10868 در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
مانیتور زمان
حسین خداداد از تجار و بازرگانی بود که مالکیت بزرگترین کارخانه نساجی و کاخ تماشاقی زمان به نام او ثبت شد. ساختمان خانه قاجاری او در خیابان ولیعصر در یک طبقه ساخته شد و حسین خداداد با بازسازی ساختمان و ساخت یک طبقه در طبقه همکف، تغییراتی در بنا ایجاد کرد. او بهترین صنعتگران را استخدام کرد و 12 سال طول کشید تا کاخ را گچ کاری کرد. این کاخ سالها بهعنوان نمایش زمان برای نمایش مجموعهای از ابزارهای زمانسنجی و زمانسنجی مورد استفاده قرار میگرفت.
نام مقصد: خانه انیس الدوله
عنوان: تهران، خیابان ولیعصر، بالاتر از چهارراه مولوی، روبروی مهدیه
منطقه: 11
نزدیکترین ایستگاه اتوبوس: مولوی
نزدیکترین ایستگاه مترو: راز
ممکن ها: ندارد
معرفی: خانه انیس الدوله متعلق به یکی از همسران ناصرالدین شاه قاجار حدود 150 سال قدمت دارد. این خانه با شماره ثبت 10403 در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.
خانه سوگلی ناصرالدین شاه
عمارت انیس الدوله دو طبقه و بیش از 700 متر مربع مساحت دارد که از سمت خیابان دو در ورودی دارد که یکی به داخل ساختمان و دیگری به داخل حیاط خانه باز می شود. حوض بزرگی با تنه درختان قدیمی در وسط حیاط دیده می شود. قاجاریان این بنا را در دوره پهلوی اول فروختند. این بنا مدتی به عنوان مدرسه مورد استفاده قرار گرفت و دکتر حسبی از فارغ التحصیلان این مدرسه بود. این خانه هم اکنون به عنوان ساختمان اتحادیه قصابان مورد استفاده قرار می گیرد و با هماهنگی قبلی می توانید معماری خاص آن را مشاهده کنید.
hamshahrionline به نقل از تینو