تینو – آزاده سلطانی: تلفن های همراه و دنیای گسترده اینترنت، زندگی مجازی را به زندگی واقعی اضافه کرده اند و حتی برخی از آنها زندگی مجازی پر رنگ تر از زندگی واقعی دارند. آخرین آمار نشان می دهد که شیوع استفاده از این دستگاه هوشمند در جهان 76 درصد است. تقریباً 6 میلیارد نفر روی زمین زندگی می کنند. با تمام مزایای این همراه، باید مراقب عواقب آن باشیم.
6 ساعت استفاده روزانه
طبق آمار، بیش از 30 درصد بیش از 6 ساعت در روز از تلفن همراه خود استفاده می کنند.
15 دقیقه
نرخ مکالمه در تلفن همراه
در بین 24 کشور در رتبه ششم قرار گرفت
نتایج تحقیقات انجام شده توسط محققان دانشگاه مک گیل کانادا نشان داد که کاربران ایرانی از نظر اعتیاد به تلفن همراه در رتبه ششم بین 24 کشور جهان قرار دارند. چین، عربستان سعودی و مالزی در جایگاه های اول تا سوم قرار دارند.
10 سال، اولین برخورد با تلفن
یکی از داده های عجیب این تحقیق در این مورد این است که مشخص شد به طور متوسط یک کودک اولین گوشی هوشمند خود را در سن ده سالگی به دست می آورد.
50 درصد از زمان صرف تلفن همراه می شود
در مطالعه دیگری که در ایران انجام شد، مشخص شد که حدود نیمی از کودکان بیشتر وقت خود را با استفاده از تلفن همراه می گذرانند.
4 نفر به شدت مجروح شدند
سرطان، ناباروری مردان، از دست دادن بینایی و آسیب کلیه نتیجه استفاده از تلفن همراه است.
چرا ترافیک خسته کننده است، اما تلفن ها نه؟ !
1- تفاوت در توجه و درگیری ذهنی:
در ترافیک یا صف ها معمولا ذهن ما کمتر درگیر است. این باعث می شود که به مرور زمان توجه بیشتری داشته باشیم. برعکس، هنگام استفاده از گوشی، ذهن ما به شدت درگیر است و کمتر به زمان توجه می کنیم.
2- نقش دوپامین:
استفاده از شبکه های اجتماعی و اپلیکیشن های موبایل باعث ترشح دوپامین در مغز می شود. این هورمون باعث ایجاد احساس لذت و رضایت می شود و می تواند بر درک ما از زمان تأثیر بگذارد.
3- نظریه توجه زمانی:
بر اساس این نظریه، زمانی که ما کمتر به زمان توجه می کنیم (مانند هنگام استفاده از تلفن هایمان)، زمان سریعتر می گذرد. برعکس، در موقعیت هایی مانند ترافیک که دائماً به ساعت نگاه می کنیم، زمان کندتر می گذرد.
4- تأثیر محرک های مختلف:
در تلفن، با محرکهای متنوع و سریعی مواجه میشویم که زمان را سریعتر میگذراند. در ترافیک، محرک های محدودتری داریم.
5- نظریه چگالی زمان:
این نظریه می گوید که درک ما از زمان به مقدار اطلاعات و تجربیاتی که در آن چارچوب زمانی پردازش می کنیم بستگی دارد. در تلفن، ما اطلاعات زیادی را در مدت زمان کوتاهی پردازش می کنیم.
hamshahrionline به نقل از تینو