گلوله‌ای که استاد جوان را در خون غلتاند | نجات‌اللهی که بود؟

تبلیغات بنری


تینو – بهاری خسروی: به گفته سید رسول امینی تهران بژوه با وجود اینکه بعد از پیروزی انقلاب اسلامی خیابان ویلایی سابق نزدیک دانشگاه پلی تکنیک تهران به نام این شهید مزین شده بود اما او از بچه های محله سلسبیل و کوچه علیجانی (اکنون) بود. شهید عبدالله). عباس زاده).

قصه های خواندنی در تهران اینجا او دنبال میکند

کامران نجات الله جوانترین استاد دانشگاه پلی تکنیک (امیر کبیر) با 24 سال سن در 16 مرداد 1333 در بیجار به دنیا آمد. پدرش عبدالحسین کارمند بود و مادرش فاطمه نام داشت. تحصیلات ابتدایی را بر اساس پیشه پدری در شهرهای خراسان، آذربایجان غربی و کردستان به پایان رساند و دوره متوسطه را در مدرسه راهنمایی دارالفنون به پایان رساند. او لیسانس مهندسی عمران را از دانشگاه علم و صنعت و فوق لیسانس و دکترا را از همان دانشگاه پلی تکنیک گرفت و در همان دانشگاه تدریس کرد.

امینی در ادامه به تشریح ماجرای شهادت این استاد جوان دانشگاه پلی‌تکنیک تهران می‌پردازد و می‌گوید: وی در 14 آذر 57 در اعتراض به ورود ارتش به محوطه دانشگاه به شهادت رسید این استاد جوان با ورود به دانشگاه، زندگی جدید خود را با شور و شوق انقلابی و مبارزه با رژیم پهلوی آغاز کرد و هیچ گاه از وظایف سیاسی و اجتماعی خود غافل نشد و همواره در کنار سایر اقشار جامعه برای پیروزی انقلاب اسلامی با امضای دانشگاهیان بود. مانیفست به مناسبت 17 شهریور و منشور دفاع از حقوق زندانیان و نشست در اوایل دی ماه 1357 در کنار سایر اساتید دانشگاه، بازگشایی دانشگاه در وزارت علوم یکی از فعالیت‌های کامران بود.

پس از شهادت وی، دولت وقت اعلام کرد که این استاد جوان به طور تصادفی مورد اصابت گلوله قرار گرفته است. در مراسم تشییع جنازه کامران نجات الله بین اهالی و نیروهای دولتی درگیری رخ داد که منجر به کشته شدن 5 نفر و زخمی شدن 130 تن دیگر شد. این روشنفکر محله سلسبیل پس از شهادت به یکی از نمادهای انقلاب اسلامی تبدیل شد.

پیکر مطهر این شهید بزرگوار که مراسم تشییع وی با حضور مرحوم آیت الله طالقانی برگزار شد در قطعه 24 بهشت ​​زهرا (سلام الله علیها) آرام گرفته است.

تبلیغات بنری

hamshahrionline به نقل از تینو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *