به گزارش تینو، آمارها گزارش مثبتی از شرایط ارائه می دهد و مسیر همواری را ترسیم می کند که در صورت تداوم شرایط حاکم در اواخر دهه 1390 و درمان یا کنترل دردهای قدیمی اقتصاد ایران، مسیری بسیار ناهموار و لغزنده خواهد بود. این امر به دولت جدید کمک می کند تا با تعهد و کار تخصصی شرایط را به مسیر ایده آلی که مردم انتظار دارند برگرداند.
فصل برداشت میوه های دولت سیزدهم فرا رسیده است و بر اساس آمارهای رسمی کاهش چشمگیر نرخ بیکاری، نرخ مثبت تشکیل سرمایه، کاهش رشد نقدینگی، جهش سرمایه گذاری خارجی و کاهش چشمگیر نرخ بیکاری، مثبت شدن نرخ تشکیل سرمایه، کاهش رشد نقدینگی و … رشد صادرات نفت احیای تجارت خارجی تنها بخشی از نتایج مثبت در کارنامه دولت سیزدهم است.
کنترل نقدینگی تورمی
دولت سیدابراهیم رئیسی، رئیس جمهور فقید ایران، نرخ رشد نقدینگی 40.5 درصدی را از دولت حسن روحانی تحویل گرفت و توانست آن را با کاهش 13.7 درصدی به 26.8 درصد کاهش دهد و نرخ تورم را پایین و پایین بیاورد. نقدینگی به عنوان مهمترین متغیر پولی، نقش مؤثری در شکلدهی به سایر متغیرهای کلان اقتصادی مانند تورم و رشد اقتصادی دارد. زیرا این متغیر به دلیل نقدشوندگی، قابلیت برهم زدن تعادل بازارهای مالی مانند ارز، طلا و سایر دارایی ها را دارد و البته یکی از نیازهای اساسی نهادهای اقتصادی مانند نفت محسوب می شود. در حرکت چرخ اقتصاد ایران و نبود آن بر نهادهای مولد تاثیر می گذارد. در حالی که دولت دوازدهم با رشد نقدینگی 23.8 درصد مدیریت اقتصاد کشور را بر عهده گرفت، با نرخ رشد 40.5 درصدی به دولت سیزدهم منتقل شد. در دوره دولت سیزدهم رشد نقدینگی 13.7 واحد درصد کاهش یافت که نشان دهنده بالاترین میزان کنترل بر رشد نقدینگی در دولت های مختلف پس از جنگ تحمیلی است.
افزایش صادرات نفت
طبق آمار در دولت سیزدهم و در سال 1400 منابع صادرات نفت خام و میعانات گازی در بودجه کل 233 هزار میلیارد تومان و در سال های 1401 و 1402 به 410 و 481 هزار میلیارد تومان می رسید. . به ترتیب. در حالی که منابع صادرات نفت خام و میعانات گازی در بودجه کل کشور در سال پایانی دولت دوازدهم بالغ بر 35 هزار میلیارد تومان بود، در 3 سال دولت سیزدهم تلاش شد تا دیپلماسی فعال انرژی در کشور اتخاذ شود. در این راستا و برای تبدیل تهدیدها به فرصت، باید شرایط صادرات نفت کشور را تغییر داد.
hamshahrionline به نقل از تینو