تینو – مجید الجعبری: 5 سال است که در ایران پروانه شکار صادر نمی شود اما صاحبان سلاح های شکاری دارای مجوز همچنان سالانه سهمیه مهمات را از مراجع ذیربط دریافت می کنند. در همین حال، برخی از افرادی که اسلحه شکاری دارند، تمایل دارند از سهمیه مهمات خود، 100 گلوله در سال استفاده کنند و تیرهای خود را در طبیعت و به سمت حیوانات شلیک کنند. علیرغم تذکرات مکرر رئیس یگان حفاظت محیط زیست کشور و برخورد قانونی با شکارچیان مجاز و غیرمجاز، همچنان هستند افرادی که قوانین را نادیده گرفته و با سلاح های خود حیات وحش را می کشند. اما راه حل چیست؟ از یک طرف مجوز شکار صادر نمی شود و از طرف دیگر صاحبان سلاح های شکاری سهمی از مهمات دریافت می کنند.
بر این اساس، آبان ماه سال گذشته شورای اسلامی شهر ضمن بررسی جزییات برنامه هفتم توسعه، با صدور مصوبه ای به فرجه علاوه بر واگذاری مجوز صدور پروانه سلاح شکاری به نیروی انتظامی، اختیار تهیه را نیز اعطا کرد. بانک اطلاعات پروانه های صادره، جمع آوری سلاح های شکاری غیرمجاز، صدور و لغو پروانه حمل سلاح و اختصاص سهمیه مهمات اسلحه شکاری با تعیین سازمان حفاظت محیط زیست.
سرهنگ جمشید موهبتی خانی فرمانده یگان حفاظت محیط زیست وی همچنین اخیراً از بررسی طرحی در جلسه شورای توزیع اسلحه و مهمات خبر داد که در آن آخرین راهکارها برای تنظیم تعداد سلاح های شکاری دارای مجوز انجام می شود. در این طرح که اواخر سال گذشته به تصویب شورای توزیع اسلحه و مهمات رسید، مقرر شد همکاری الفرجا با فدراسیون تیراندازی برای توسعه و تجهیز باشگاه ها و سالن های تیراندازی در دستور کار قرار گیرد و شکارچیان. همچنین برای محافظت از حیات وحش برای شلیک فشنگ های خود در این باشگاه ها قرار می گیرند. این قانون همچنین قرار است مجوز اسلحه شکاری را به سلاح ورزشی تبدیل کند.
کارت اسلحه معنایی ندارد
فرمانده یگان حفاظت محیط زیست کشور وی در این خصوص گفت: یگان حفاظت به عنوان نماینده رسمی نیروی انتظامی در سازمان حفاظت محیط زیست با مصوبه جدید مجلس در مورد سلاح شکاری آزادی عمل بیشتری خواهد داشت و این موضوع می تواند منجر به کنترل و جمع آوری سلاح های شکاری از آنجایی که چندین سال پیش مجوز شکار صادر نشده بود، این اقدام می تواند گامی مثبت در جهت کنترل و جمع آوری سلاح های شکاری و همچنین لغو مجوز بسیاری از این سلاح ها باشد.
سرهنگ جمشید محبتی خانی در گفتگو با تینو ادامه داد: تا زمانی که مجوز شکار از سوی سازمان محیط زیست صادر نشود، کارت حمل سلاح مفهومی ندارد و حمل آن به صورت قانونی جایز نیست. بنابراین اگر فردی اسلحه شکاری مجاز را بدون مجوز شکار به مناطق چهارگانه برد، محیط بانان وی را دستگیر و تحویل مراجع قضایی می دهند. در صورت تکرار، با تصمیم مقام قضایی اسلحه ضبط می شود.
– شلیک فشنگ در سالن تیراندازی
محبت خانی در تشریح تصمیم شورای مسلمانان گفت: همچنین مقرر شد صاحبان اسلحه دارای مجوز به باشگاه ها و سالن های تیراندازی هدایت شوند. در همین راستا با فدراسیون تیراندازی جلسه ای برگزار کردیم که چون مجوز شکار صادر نشده است، علاقه مندان به تیراندازی باید به باشگاه ها و سالن های تیراندازی و کلاس های تیراندازی در استادیوم های ورزشی و میدان های تیراندازی مراجعه کنند. وی افزود: فدراسیون تیراندازی نیز نظر مثبت خود را اعلام کرد و به زودی جلسه نهایی برای تعیین جزئیات و نحوه انجام آن برگزار می شود.
فرمانده یگان حفاظت محیط زیست کشور با بیان اینکه مقدمات به خوبی پیش رفت و اتحادیه نیز همکاری کرد، گفت: میدان ها و میدان های تیراندازی باید آماده شود که نبود میدان و تیراندازی متاسفانه باعث مرگ تعدادی از شکارچیان می شود. هیولا البته، برخی از صاحبان اسلحه به شکار اهمیتی نمی دهند. در نهایت به نظر می رسد با اتمام این ماموریت، شکار حیوانات وحشی کاهش یافته و آرامش در زیستگاه ها حاکم شود. پیش بینی می شود با کمک دولت جدید این پروژه تا پایان تابستان تکمیل شود.»
hamshahrionline به نقل از تینو