تب دنگی پاندمی می‌شود؟ – تینو

تبلیغات بنری


تینو – یکتا فراهانی: دکتر مصطفی نوری زاده، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی واحد تهران در گروه بیوتکنولوژی درباره نحوه ابتلا به تب دنگی می گوید: در تب دنگی، این ویروس از طریق نیش پشه به انسان منتقل می شود. زیرا بزاق پشه آلوده به ویروس است و این ویروس با گاز گرفتن به انسان منتقل می شود.

وی ادامه می دهد: پشه ها معمولا در طول روز فعالیت بیشتری دارند; بنابراین، بیشتر این نیش ها در عرض چند روز اتفاق می افتد. پشه Aedes در ارتفاعات کم زندگی می کند، به همین دلیل است که بیشتر عفونت های گزارش شده در کشور مربوط به مناطق زیر سطح دریا است.

دکتر مصطفی نوری زاده استاد دانشگاه

گونه های پشه Aedes

به گفته این استاد دانشگاه، پشه Aedes انواع مختلفی دارد که یکی از آنها پشه Aedes aegypti نام دارد که ناقل بسیار قوی تری از ویروس دنگی است. عفونت هایی که در جنوب کشور و کشورهای عربی رخ می دهد معمولاً به این نوع پشه مربوط می شود. اما عفونت هایی که در شمال کشور رخ می دهد به نوع دیگری از پشه به نام پشه Aedes مرتبط است که معمولا ناقل ضعیف تری نسبت به پشه Aedes aegypti است. در واقع، بیشتر موارد دنگی بدون علامت هستند.

علائم

علائمی که می تواند در افراد مبتلا به این بیماری ظاهر شود عبارتند از تب بالای 40 درجه، اسهال، استفراغ، بدن درد به ویژه درد استخوان، بثورات پوستی، درد پشت چشم و غدد متورم.
در برخی موارد امکان مشاهده خون در مدفوع یا خون در استفراغ فرد بیمار وجود دارد و البته در موارد نادری ممکن است فرد پس از عفونت دچار کاهش هوشیاری و اختلالات عصبی شود.

نوری زاده تایید می کند: میزان مرگ و میر ناشی از این بیماری بسیار پایین است. علائم معمولاً 4 تا 10 روز پس از عفونت یا نیش پشه شروع می شود و ممکن است 2 تا 7 روز طول بکشد. اغلب، هیچ درمان خاصی برای تب دنگی وجود ندارد. اما با توجه به اینکه بیشتر علائم مربوط به درد و تب است، معمولا از مسکن برای کنترل درد و تب استفاده می شود.

خطر انتقال بیماری

این استاد دانشگاه در خصوص انتقال این بیماری می گوید: این بیماری فقط از پشه به انسان منتقل می شود. اما انتقال این بیماری از انسان به انسان نادر است. این یعنی این کار فقط از طریق فرآورده های خونی یا انتقال از مادر به کودک امکان پذیر است، بنابراین لازم نیست نگران همه گیری باشیم.

در مورد پیشگیری از این بیماری باید توجه داشت که این بیماری ممکن است توسط پشه های آلوده به ویروس منتقل شود. اما پشه ها می توانند با تخم گذاری ویروس را به نسل بعدی منتقل کنند.

نگران مریض شدن باشید

توجه داشته باشید که اگر یک پشه آلوده شود، می تواند هزاران پشه دیگر را با تخم گذاری آلوده کند. اما به طور کلی عواملی مانند رطوبت، محیط اسیدی و دما در پرورش پشه بسیار موثر است. به همین دلیل در تابستان و در محیطی با رطوبت زیاد یا آب زیاد، پشه ها زاد و ولد و تکثیر می کنند.
اسیدی بودن محیط این امکان را برای پشه ها فراهم می کند. پشه ها با تخمیر محیط شیرین محیط را اسیدی می کنند.

نکات لازم برای پیشگیری از بیماری

به گفته این استاد دانشگاه برای پیشگیری از این بیماری می توان به نکاتی توجه کرد: یعنی برای جلوگیری از مناطقی که این پشه ها یافت می شوند، اجازه ندهید محیط مرطوب باشد. یعنی اگر در منطقه ای باران می بارد دقت کنید که آب در یک جا جمع نشود و یا محیط مرطوبی در خانه ایجاد نشود.

مثلا مطمئن شوید که زیر گلدان ها همیشه خشک باشد. به دلیل اسیدی بودن محیط، ظرف های زباله را خیلی زود خالی کرده و بشویید. سطل های زباله در محدوده شهر باید به سرعت تمیز و در صورت لزوم ضدعفونی شود تا از تجمع و تکثیر پشه جلوگیری شود.. برای محافظت از خود در برابر نیش پشه، بهتر است از لباس های آستین بلند استفاده کنید یا از مواد دافع پشه انسان استفاده کنید. علاوه بر این، در محیط هایی که پشه آئدس گزارش شده است، هنگام خواب می توانیم از پشه بند استفاده کنیم.

آیا تب دنگی تبدیل به یک اپیدمی می شود؟

شیوع این بیماری در کشور است

نوری زاده در خصوص پراکندگی پشه ها در سراسر کشور می گوید: از آنجایی که این پشه ها در مناطق کم ارتفاع بیشتر زاد و ولد می کنند، در استان هایی با این شرایط جغرافیایی امکان مشاهده پشه وجود دارد. اما از آنجایی که انتقال این بیماری از انسان به انسان نیست، به همین دلیل است که مطمئناً همه گیری دیگری نخواهیم داشت و با سردتر شدن هوا، تعداد پشه ها نیز کاهش می یابد.

تدابیر ویژه برای فصل تابستان

به گفته این استاد دانشگاه برای فصل گرما باید تدابیر ویژه ای انجام شود که تا حدودی به خود مردم هم مربوط می شود. ضمن اینکه شهرداری ها و همچنین سازمان های آتش نشانی باید توجه بیشتری به محیط زیست شهر داشته باشند. همه ساله در فصل تابستان حضور این پشه ها در کشورهای آفریقایی و آسیایی که دمای بالا و رطوبت کافی برای تولید مثل پشه ها دارند گزارش می شود. این پشه ها از طریق همسایگان جنوبی وارد کشور ما می شوند. افرادی که به تب دنگی مبتلا می شوند، اگر بیماری های زمینه ای مانند دیابت، سرطان یا نقص ایمنی دارند، بهتر است تحت نظر پزشک باشند.

ادامه مطلب

63 نفر مبتلا به دنگی 2 علامت مهم دنگی تشخیص داده شدند

مهمترین علائم تب دنگی چیست؟

تبلیغات بنری

hamshahrionline به نقل از تینو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *