تینو – گروه سیاسی: تعمیق روابط راهبردی ایران و روسیه در چارچوبی دوجانبه و در قالب نهادها و سازمانهای بینالمللی در شرایطی است که در آستانه آغاز به کار دولت چهاردهم، گمانهزنیهایی مبنی بر گسترش احتمالی همکاریهای تهران به گوش میرسد. و مسکو ادامه می دهد.
این در حالی است که اظهارات دو طرف در روزهای گذشته نشان از تمایل ایران و روسیه برای توسعه همکاری های مشترک دارد. در چنین شرایطی رئیس جمهور روسیه جزو اولین رهبران جهان بود که تلفنی به رئیس جمهور منتخب تبریک گفت. در گفت و گوی تلفنی روز دوشنبه، پزشکان و پوتین بر گسترش بیشتر روابط دوجانبه تاکید کردند.
رئیس جمهور روسیه در این گفتگو از یک سو روابط تهران و مسکو را در بالاترین سطح ارزیابی کرد و ابراز امیدواری کرد با اجرای توافقات دو کشور، روابط دوجانبه گسترش یابد و از سوی دیگر. پزشکان تایید و تایید کردند که اسناد توافقنامه همکاری جامع بین ایران و روسیه تکمیل شده است و آماده امضای آن در حاشیه اجلاس سران بریکس در روسیه هستیم.
در چنین شرایطی کارشناسان بر این باورند که با توجه به گسترش روابط و همکاری های ایران و روسیه، روابط دو طرف نه تنها به حالت سکون در می آید، بلکه به نظر می رسد تهران و مسکو عزم لازم را برای پیشبرد همکاری های راهبردی دوجانبه دارند.
توانمندی های متقابل ایران و روسیه
سفیر سابق ایران در روسیه در گفت و گو با شهروندی آنلاین وی به فصل جدید روابط تهران و مسکو در دولت چهاردهم اشاره کرد و گفت: رابطه ایران و روسیه موضوعی نیست که تحت تأثیر دولت ها تغییر کند یا عقب نشینی کند، زیرا دو طرف همواره گام هایی را در این زمینه برداشته اند. گسترش روابط در سال های اخیر.»
نعمت الله ایزدی با بیان اینکه روسیه بزرگترین همسایه ایران است، اضافه کرد: این کشور دارای ظرفیت های عظیمی است و نادیده گرفتن آنها به نفع کشور نیست. بنابراین، توسعه متوازن همکاری های دوجانبه رویکردی است که مزایای مختلفی برای هر دو طرف دارد.
اولین سفیر ایران در روسیه پس از فروپاشی شوروی تصریح کرد: رویکرد توسعه روابط همسایگی یکی از راهبردهای دولت چهاردهم است که به دنبال فرصت های بی شمار سیاسی و اقتصادی خواهد بود.
یک اصل مهم در توسعه روابط استراتژیک
سفیر سابق ایران در روسیه بر اهمیت ایجاد توازن در روابط تهران و مسکو تاکید کرد و گفت: در گذشته شاهد بودیم که روابط ایران و مسکو از تعادل خارج شد. در چنین شرایطی، مهم پیشبرد روابط دوجانبه بر اساس توازن در همکاری های دو کشور است.
یزیدی با اشاره به اینکه گسترش روابط با روسیه مطابق با ظرفیتهای برابر، امتیازات زیادی برای دو طرف به همراه خواهد داشت، ادامه داد: در برقراری روابط راهبردی با کشورهای مختلف، نباید این تصور در طرف مقابل ایجاد شود که ما تنها گزینه هستیم. . در چنین شرایطی، حفظ یک رابطه متعادل از جمله با روسیه بسیار مهم است.
وی افزود: دولت چهاردهم باید برای توسعه روابط در حوزه سیاست خارجی تلاش کند تا دو طرف احساس نکنند ما تنها گزینه هستیم. اولین اصل در ایجاد روابط خوب و استراتژیک حفظ تعادل است. در چنین شرایطی، تعمیق روابط تهران و مسکو اهمیت ویژه ای پیدا می کند، زیرا هر دو طرف از مزایای متفاوتی برخوردار هستند.
hamshahrionline به نقل از تینو