«مارخور» را به جای بز ایرانی جا زدند | انتشار گسترده تصاویر «دیدن گونه نادر حیات وحش بعد از ۲۰۰ سال » | «پیرمرد کوهستان» کجا زندگی می کند؟

تبلیغات بنری


تینو – مجید الجعبری: پس از انتشار تصاویر «کل مارخور» در شبکه های اجتماعی، بسیاری از رسانه ها و صفحات محیطی بدون احراز صحت و سقم این خبر و تصاویر را بازنشر کردند. انتشار گسترده اخبار جعلی که احساسات مردم را هدف قرار می دهد. اما قضیه چیه؟ آیا این گونه از جانوران وحشی که در فضای مجازی و برخی رسانه ها از آن با عنوان بز کوهی «آروندان» یاد می شود، منشاء ایرانی دارد؟ پیگیری های الکترونیکی همشهری از کارشناسان و مسئولان حوزه محیط زیست و حیات وحش حاکی از صحت این خبر نیست. حیوانی که در فضای مجازی از آن به عنوان “بز آروندان” یاد می شود در واقع یک “گوشتخوار کامل” است و اصالتاً پاکستانی است. کل پراکندگی بیولوژیکی «مارخور» مرزهای شرقی پاکستان و مرزهای شمال شرقی چند کشور همسایه است و مشاهده آن در محیط های ایران به ویژه ارتفاعات البرز غیرممکن است.

آیا شیخ کوهستان ایرانی الاصل است؟

مدیرکل دفتر مدیریت و حفاظت حیات وحش سازمان محیط زیست وی با اشاره به تصاویر و اخبار مشاهده یک نوع جانور وحشی که در فضای مجازی به «بز آروندان» معروف است، گفت: این نوع حیات وحش «کول مارخور» نام دارد و یکی از حیوانات بزرگ بز کوهی است. اندازه بیولوژیکی آن هیچ ربطی به ایران ندارد و به عنوان حیوان ملی پاکستان نامگذاری شده است.

غلامرضا العبدلی، مدیرکل دفتر مدیریت و حفاظت حیات وحش سازمان محیط زیست

غلام رضا ابدالی در گفتگو با شهروندی آنلاین وی افزود: پهنه های زیستی این گونه به هیچ وجه به مرزهای ایران نزدیک نیست که با توجه به زیستگاه رایج در ایران، اصلاً مشخص نیست که چرا این گونه را بز آروندان نامیده اند؟ اخبار و عکس هایی که در فضای مجازی و برخی رسانه ها در این باره بازگردانده شده است، کاملاً نادرست است، ضمن اینکه پراکندگی بیولوژیکی کل مارخور در گذشته در ایران نبوده و تایید نشده است که این بز کوهی متعلق به این بز کوهی است. ایرانی الاصل.

العبدلی تصریح کرد: اگر این نوع حیات وحش در زیستگاه های ایران دیده می شود باید در مرزهای شرقی کشور دیده شود و در ارتفاعات البرز قابل مشاهده نیست.

چرا مارها غذا می خورند؟

نام مارخور از زبان پشتو و فارسی گرفته شده و به این باور باستانی اشاره دارد که “مارخور” مارها را می کشد و می خورد. اعتقاد بر این است که این افسانه منطقه‌ای از شکل مار مانند شاخ بز نشات گرفته است که مانند مار پیچ خورده است و احتمالاً باعث شده است که مردم در دوره‌های تاریخی گذشته آنها را با مارها مرتبط کنند. این بز خارق‌العاده که به پیرمرد کوهستانی نیز معروف است، در واقع حیوان ملی پاکستان است و از سال 2015 در فهرست قرمز اتحادیه بین‌المللی حفاظت از حیات وحش (IUCN) به‌عنوان گونه‌ای در معرض تهدید قرار گرفته است.

بزاق. پادزهر نیش مار

مردم بر این باورند که بزاق دهان «مارخور» پادزهر بسیار ارزشمندی است و به راحتی قابل برداشت است. مارها حیوانات بسیار کثیفی هستند. بنابراین هنگام جویدن غذا، بزاق آنها خارج شده و روی زمین خشک می شود. مردم محلی بزاق این حیوانات وحشی را از زمین جمع آوری کرده و از آن برای درمان مارگزیدگی استفاده می کنند.

جایگزین شده است

تبلیغات بنری

hamshahrionline به نقل از تینو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *