ایران چقدر برنج تولید می کند؟ | روایت آمارها از بازار برنج

تبلیغات بنری


به گزارش سایت تینو و بر اساس آمارهای رسمی، بازار ایران سالانه به حدود 3.2 میلیون تن برنج سفید نیاز دارد که حدود یک سوم آن وارداتی و مابقی تولید داخل است. در این صورت با تقویت تولید داخلی در استان های دارای مزیت آبی (شمال کشور)، وابستگی بازار به محصولات وارداتی کاهش می یابد.

بر اساس آمار وزارت جهاد کشاورزی، میزان تولید برنج ایرانی در سال گذشته 2.5 میلیون تن بوده که 19 درصد بیشتر از میزان تولید برنج در سال 1400 است. توقف افزایش قیمت برنج در داخل کشور. بازار نیز یکی از ملموس ترین نتایج این رشد تولید بود.

اکنون با توجه به رشد تولید برنج ایرانی، بازار داخلی آرام است، اما در ابتدای دولت سیزدهم و به دلیل ممنوعیت واردات برنج در فصل برداشت داخلی، افزایش قیمت ها آغاز شد و به منظور جلوگیری از این امر. فشار بر مردم حدود یک میلیون و 783 هزار تن برنج گزارش شده است که از این میزان یک میلیون و 363 هزار تن از بخش خصوصی بوده است.

در زیر، واردات برنج به گونه ای مدیریت شده است که تقاضای بازار با موجودی متعادل شده و ضرری برای تولید داخلی نداشته باشد تا بخش خصوصی بدون هیچ آسیبی به تنظیم و عرضه بازار برنج رسیدگی کند. چالش ها و مسائل.

چگونه تولید برنج افزایش یافته است؟

طی سه سال گذشته، مزارع برنج را حفظ کردیم، تولید در واحد سطح را افزایش دادیم، بذر اصلاح شده و ارقام مرغوب و پرمحصول را استفاده و عرضه کردیم، ماشین‌های خرمنکوبی برنج را بازسازی و مرمت کردیم، مکانیزاسیون برنج را توسعه دادیم و گیاهان تغذیه و کشت کردیم. مصرف متعادل کودهای نیتروژن، فسفات و پتاسیم، مبارزه با آفات، بیماری ها و علف های هرز، توسعه روش های نوین مانند کشت مکانیزه با نهالستان و دیم در مناطق تحت تنش آبی، برداشت مکانیزه با دروگرهای مخصوص برنج و افزایش سطح رتین. اقدامات خوبی است که باعث بهبود کیفیت و کاهش ضایعات برنج سفید شده است.

بر اساس آمار، سطح زیرکشت برنج کشور در دولت سیزدهم به 770 هزار هکتار رسید، هرچند در استانداری های شمالی کشور افزایشی در سطح زیرکشت برنج مشاهده نشد، اما تلاش دولت ادامه دارد. حمایت دولت از تولیدکنندگان و استفاده از مکانیزاسیون در شالیزارها باعث رشد تولید این محصول استراتژیک شده است.

همچنین با ورود ماشین های برداشت جدید و تخصصی، اصلاح ساختار خرمنکوبی برنج و مدیریت صحیح در شالیزارها، نرخ تبدیل برنج افزایش مطلوبی داشت، حتی در دولت سیزدهم، مکانیزاسیون کشت و برداشت برنج حدود 10 درصد افزایش یافت. در سه سال گذشته به ترتیب به 72 و 90 درصد رسیده است.

در گذشته برنج کاران برنج را با خرمنکوب یا دروگرهای مورد استفاده در مزارع برنج خرمنکوب می کردند که علاوه بر شکستن دانه های برنج باعث هدر رفت و ریزش زیادی در هنگام برداشت می شد اما با ورود کمباین های جدید برنج و همچنین اصلاح آن. از نظر ساختار برنج‌کوب، هدر رفت برنج در زمان برداشت و تولید پس از برداشت کاهش یافته است.

کمباین‌های جدید به دلیل برخورداری از فناوری‌های روز، ورود به مزارع برنج و انجام عملیات برداشت برنج را به موقع و در بهترین زمان ممکن آسان‌تر می‌کنند که همگی منجر به کاهش هزینه‌های تولید، سهولت برداشت و افزایش عملکرد شده است. و بازده. تولید در مزارع برنج.

تبلیغات بنری

hamshahrionline به نقل از تینو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *