داعش در سوریه زنگ خطر را برای عراق به صدا درآورد

تبلیغات بنری


به گزارش «تینو»، «تداوم تلاش‌های داعش برای گسترش دامنه فعالیت‌های خود در مناطق بیابانی سوریه و افزایش فعالیت‌های خود تهدیدی مستقیم برای عراق و کشورهای منطقه است». خالد عبدالله، تحلیلگر روابط بین الملل در این باره می گوید.

مهمترین مشکل امنیتی

داعش از مناطق وسیع بیابانی و حضور ضعیف امنیتی دولت مرکزی سوریه برای تثبیت حضور خود در این کشور استفاده می کند و به دنبال دستیابی به سلاح های پیشرفته ای است که توانایی آن را برای انجام حملات گسترده افزایش می دهد. از سوی دیگر، حضور اعضای این سازمان در زندان های سوریه به دلیل احتمال فرار یا آزادی، خطری همیشگی محسوب می شود.

به گفته خالد عبدالله، این تحولات امنیتی مستقیماً بر عراق که با سوریه هم مرز است، تأثیر خواهد گذاشت. نفوذ و تحرکات کنونی تروریست های داعش منشا تهدیدی برای ثبات مناطق مرزی عراق است و گسترش مجدد فعالیت های این گروه تروریستی تهدیدی برای بی ثبات کردن ثبات در کشورهای همسایه است. این امر مستلزم همکاری جدی منطقه ای برای مقابله با این وضعیت است.

چند هفته پیش دیده بان حقوق بشر سوریه گزارش داد که گروه تروریستی داعش در شش حمله خود به صحرای سوریه 70 نفر از جمله 18 غیرنظامی را کشته است. این نشان می دهد که این گروه تروریستی از هرج و مرج امنیتی و تغییر نقشه کنترل در صحرای سوریه سوء استفاده کرده است.

نقش عراق در حل بحران

به گزارش پایگاه اینترنتی المعلومه، عراق با در نظر گرفتن نیاز به ارزیابی خطرات و اولویت مداخله در این زمینه، این تحولات را از نزدیک رصد می کند.
دولت عراق با برگزاری نشست های عربی و منطقه ای مانند اجلاس عقبه، رویکرد دیپلماتیک موثری را با هدف تقویت همکاری های منطقه ای اتخاذ کرده است.

بغداد در تلاش است تا یک کنفرانس بین المللی را با هدف گردهم آوردن کشورهای همسایه و جامعه بین المللی برای یافتن راه حل هایی برای بحران سوریه برگزار کند.

داعش در سوریه به عراق هشدار داد

دیدگاه جامع عربی برای حل بحران سوریه

عبدالله توضیح داد که رویکرد روشن اعراب برای حمایت از تغییرات همه جانبه در سوریه بر اساس مشارکت همه طرف ها در سوریه در روند ساخت کشور جدید وجود دارد. هدف این رویکرد دستیابی به ثبات بلندمدت و از بین بردن عواملی است که منجر به بازگشت سازمان های تروریستی مانند داعش می شود.

داعش در سوریه به عراق هشدار داد

اقدامات پیشنهادی برای حل مشکل

در این راستا باید اقدامات لازم برای غلبه بر این چالش ها از جمله تقویت هماهنگی منطقه ای برای یکسان سازی تلاش های کشورها در مبارزه با تروریسم و ​​فعال سازی مجدد نمایندگی های دیپلماتیک عراق در سوریه برای ارتقای همکاری های مشترک به منظور جلوگیری از بروز این چالش ها اتخاذ شود. نفوذ عناصر تروریستی

خلاء امنیتی در سوریه یک چالش بزرگ برای عراق و کل منطقه است، زیرا به گروه‌های تروریستی اجازه می‌دهد تا خود را دوباره تأسیس کنند. بنابراین، مرحله کنونی نیازمند همکاری های بین المللی و منطقه ای برای مقابله با بحران سوریه، تضمین ثبات منطقه ای و حفظ امنیت ملی کشورهای همسایه است.

تبلیغات بنری

منبع : خبرگزاری hamshahrionline

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *