چرا بعضی وقت‌ها گوش‌ مان زنگ می‌ خورد؟

تبلیغات بنری


تینو – پروانه بندپی: ممکن است بارها در میانه گفتگو با یکی از دوستان یا اعضای خانواده، یا در حین رانندگی یا در حین شستن ظرف ها، دراز کشیدن روی مبل در حال تماشای تلویزیون یا هنگام خواندن کتاب برای شما اتفاق افتاده باشد. ، یا در حین انجام کارهای دیگر ناگهان سوت یا زنگ ممتد را در گوش خود می شنوید که منبع خارجی ندارد. صدایی که گاهی آرام و گاهی بلند و آزاردهنده است و چند ثانیه قطع می شود و می تواند تمرکز شما را مختل کند.

بسیاری از مردم با گوش های خود شوخی می کنند یا بر اساس باور قدیمی می گویند: “یکی الان پشت سر من حرف می زند” یا “من امروز باید خبرهای خوبی بشنوم” یا “یکی در حال حاضر پشت سر من صحبت می کند”. او می گوید: «حالم خوب است.» اما واقعیت فراتر از این حرف هاست و به گفته کارشناسان، این زنگ یا وزوز دلایل پزشکی و علمی زیادی دارد و ربطی به باورهای قدیمی ندارد.

چرا ناگهان گوش هایمان زنگ می زند؟

اما چرا گوش های ما ناگهان بی دلیل زنگ می زند یا صدای سوت ممتد در گوش می شنویم؟ اگر چنین صداهایی را شنیدیم چه کنیم؟ چه زمانی باید به پزشک مراجعه کنیم؟

دکتر علی محمد اصغری، گوش پزشک، متخصص گوش و استاد دانشگاه علوم پزشکی ایران به تمامی این سوالات پاسخ داد و به تینو گفت: صدای زنگ در گوش دلایل زیادی دارد و همه علل مربوط به خود گوش نیست. این عارضه می تواند ناشی از مشکلات گوش خارجی مانند جرم گوش یا عفونت گوش خارجی باشد که باعث انسداد مجرای گوش می شود. همچنین می تواند با مشکلات گوش میانی یا گوش داخلی همراه باشد.

اصغری ادامه می دهد: همانطور که گفتم مشکل وزوز گوش یا وزوز ممکن است ارتباط مستقیمی با گوش نداشته باشد. به خصوص صداهای ضربانی که به دلیل مشکلات رگ های خونی اطراف گوش شنیده می شود. حتی در برخی موارد، اگر مشکلی در مفاصل دهان وجود داشته باشد، می تواند باعث زنگ زدن در گوش شود. یا مثلاً افرادی که در مهره های گردن مشکل دارند یا ضربه ای به گردنشان وارد شده است ممکن است صدای زنگ در گوش خود بشنوند.

به گفته این استاد دانشگاه، شیوع اختلالات و بیماری ها به این معضل مربوط می شود که برخی از آنها شناخته شده و برخی ناشناخته است. به عنوان مثال، تومورهایی که در عصب شنوایی ایجاد و رشد می کنند می توانند باعث ایجاد صدا در گوش داخلی و حتی در مغز شوند. بنابراین علل بسیار متنوع است و تشخیص صحیح نیاز به معاینه بسیار دقیق گوش و بررسی وضعیت شنوایی و حتی معاینه فک و گردن دارد و تشخیص علت و نتیجه گیری آسان نیست. .

خطر وزوز گوش در گوش این افراد

وزوز گوش، کم شنوایی در سنین بالا، عفونت گوش، جرم گوش، کمبود برخی ویتامین ها مانند ویتامین B12، اختلالات مفصلی در دهان، مشکلات گردن، برخی بیماری های مزمن مانند دیابت، اختلالات تیروئید، میگرن، احتمال ابتلا به تومور مغزی و حتی اختلالات خود ایمنی می تواند باعث وزوز گوش شود.

اصغری در این زمینه می گوید: افرادی که به مدت طولانی در معرض صدای بلند هستند ممکن است به اشکال مختلف وزوز گوش مبتلا شوند. به عنوان مثال، کسانی که همیشه به موسیقی با صدای بلند گوش می دهند یا در کارگاه های پر سر و صدا، مانند چرخش و پلان زدن کار می کنند، یا شغل پر سر و صدا دارند. مثلاً آسیاب کردن در کارخانه یا افرادی که زیاد شلیک می کنند. به دلیل آسیب های صوتی، دائماً صداهای بلندی را می شنوند که می تواند به شنوایی آنها آسیب برساند و مشکلاتی مانند وزوز گوش ایجاد کند.

آلودگی صوتی شهری و وزوز گوش

آلودگی صوتی یکی از مهم ترین عوامل محیطی است که می تواند بر سلامت گوش و وزوز گوش تأثیر بگذارد. ساکنان کلانشهرهایی مانند تهران، به ویژه آنهایی که دائماً در معرض آلودگی صوتی بلند هستند، در معرض آسیب شنوایی و شنوایی هستند.

اصغری در پاسخ به این سوال که آیا ساکنان شهری مانند تهران با آلودگی صوتی زیاد مشکلاتی مانند کم شنوایی دارند، می گوید: این مشکل همه افراد را به یک اندازه درگیر نمی کند. تنها افرادی که مدت زیادی را در خیابان و در ترافیک سپری می کنند ممکن است دچار کم شنوایی و کم شنوایی شوند. مثل رانندگان تاکسی

این متخصص شنوایی بیشتر توضیح می دهد و می گوید: ترافیک بین 85 تا 90 دسی بل سر و صدای تولید می کند و کسانی که رانندگی می کنند اغلب از کاهش شنوایی در گوش چپ خود و مشکلاتی مانند وزوز گوش رنج می برند. دلیل آن این است که بیشتر اوقات پنجره سمت آنها – سمت چپ – باز است و دائماً در معرض صداهای بالای 85 دسی بل هستند.

بیشتر؛

مشکلات مربوط به تمام سنین

وزوز گوش می تواند در هر سنی رخ دهد. هم در کودکان و هم در افراد مسن. اصغری این را می گوید و ادامه می دهد: افرادی که به دلیل سرماخوردگی دچار بیماری گوش می شوند، مایعی در پشت پرده گوش جمع می شود که باعث زنگ زدن در گوش آنها می شود. این مشکل به دلیل شیوع عفونت گوش در کودکان بسیار شایع است.

به گفته این پزشک ناشنوا، بیماری مانند اتواسکلروز که یکی از بیماری های گوش میانی است باعث گرفتگی صدا در بزرگسالان می شود. در افراد مسن ممکن است دچار کم شنوایی و وزوز گوش شوند. یعنی وزوز گوش می تواند در نتیجه کم شنوایی فرد ظاهر شود. حتی مواردی مانند خستگی، اضطراب و افسردگی می توانند باعث وزوز گوش شوند.

اصغری تاکید می کند: زنگ زدن در گوش یا در گوش دلایل زیادی دارد و نظر دقیق در مورد آن نیازمند معاینه دقیق و گرفتن شرح حال بیمار است.

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کنیم؟

وزوز گوش در بیشتر افراد نادر و موقتی است، اما برخی می گویند که این یک مشکل عود کننده و مزمن در گوش آنهاست که خواب، تمرکز یا زندگی روزمره آنها را مختل می کند.

بسیاری از افراد می پرسند چگونه می توان متوجه شد که مشکل وزوز گوش یا وزوز گوش جدی است یا خیر؟ و چگونه می توان فهمید که آیا مراجعه به پزشک ضروری است یا خیر؟ اصغری در این باره می گوید: اگر صداها متناوب و ثابت نباشند و از چند ثانیه تا چند دقیقه ایجاد شوند، خیلی مهم نیست و به خودی خود ارزش پیگیری ندارد. اگر همراه با این مشکل کم شنوایی وجود نداشته باشد، باید بررسی شود.

به گفته این متخصص گوش، حتی وزوز گوش که کمتر از 3 ماه فرد را مبتلا می کند و بعد از آن اثری از خود باقی نمی گذارد، باز هم جزو بیماری های مزمن محسوب نمی شود. البته نه اینکه نیازی به ردیابی نباشد. همانطور که گفتم اگر کم شنوایی همراه با کم شنوایی باشد و زندگی روزمره را مختل کند، حتما باید با پزشک مشورت کرد. اما اگر با مشکل دیگری همراه نباشد، اورژانسی نیست.

تبلیغات بنری

منبع : خبرگزاری hamshahrionline

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *