تینو – یکتا فراهانی: در سال 2023، در کوههای آلپ ایتالیا، زنی به نام کلودیا استیونسن به همراه همسرش در پارک کوهستانی Veltellina Urobi در حال پیادهروی بود که چیزی که به نظر میرسید یک تکه بتون بود را پیدا کرد. اما آنچه او کشف کرد نه تنها شگفت آور، بلکه مهم بود. فسیلهای ردپای پیش از دایناسورها یک اکوسیستم گرمسیری و سواحل دریاچهای را نشان میدهند که میلیونها سال پیش زمین را پوشانده بودند..
رازهای شگفت انگیز طبیعت در دل کوه
این کشف تصادفی در کوه های آلپ نه تنها تاریخ باستان را روشن می کند، بلکه به ما یادآوری می کند طبیعت هنوز در دل کوه ها و دریاچه ها رازهای شگفت انگیزی دارد که در دنیای مدرن ما می توان با آن مواجه شد. با تغییرات آب و هوایی که سیاره با آن مواجه است، شاید این سنگ ها درس هایی از گذشته برای آینده ما باشند.
آغاز تحقیقات علمی مهم
در یک روز معمولی پیادهروی، کلودیا استیونسن صخرهای با نقشهای دایرهای عجیب و غریب روی آن پیدا کرد. با بررسی دقیق تر، او متوجه شد که اینها ردپای پیش دایناسورها هستند. این کشف به دانشمندان اجازه داد تا نگاه دقیق تری به اکوسیستم مربوطه بیندازند و در نهایت به کشف بزرگ دنیای گمشده 280 میلیون ساله دست یابند.
بیشتر:
آثاری از حیوانات و گیاهان قبل از دایناسورها
به نقل از وب سایت Livescience با بررسی فسیل ها و ردپاها، محققان دریافتند که این آثار مربوط به اکوسیستمی است که متعلق به دوره پریمیان است. همانطور که سیاره تغییرات شدید آب و هوا و افزایش دما را تجربه کرد. سنگ های کشف شده شامل بقایای خزندگان، دوزیستان و حشرات است که هنوز در لایه های سنگ طبیعی حفظ شده اند. علاوه بر این، این یافته همچنین حاوی آثاری از گیاهان از جمله دانهها، ساقهها، برگها، حتی اثرات قطرات باران و سنگهای گیاهی از جمله دانهها، برگها و ساقهها و حتی اثرات قطرات باران و امواج دریاچه بود.
شرایط شگفت انگیز حفظ فسیل ها؛ تاثیر آب بر حفظ رد پا
فسیل ها به دلیل نزدیکی به آب به طرز شگفت انگیزی حفظ شده اند. لایههای سنگی که این سنگها در آن قرار گرفتهاند، نشاندهنده سطح آب در کنارههای رودخانهها و دریاچهها در دوران باستان است. خشک شدن فصلی این لایه ها و متعاقب آن برگشت آب در ردپاها باعث ایجاد لایه های محافظ شده و در نتیجه جزئیات بسیار دقیقی از گیاهان و جانوران آن زمان حفظ شده است..
رد پای حیوانات غول پیکر قبل از دایناسورها
به نظر می رسد برخی از حیواناتی که در این منطقه زندگی می کردند به اندازه اژدهای کومودو در دنیای امروزی بودند. این موجودات شبیه خزندگان غول پیکر با طول 2 تا 3 متر بودند و به عنوان شکارچیان یا حیوانات بزرگ زمان خود در این اکوسیستم شناخته می شدند.
تهدیدی جدی برای تنوع زیستی کره زمین
این کشف نه تنها دریچه ای به گذشته است، بلکه به ما یادآوری می کند که تغییرات آب و هوایی امروز ممکن است بسیار شبیه به آنچه در گذشته اتفاق افتاده باشد. دانشمندان چنین می گویند این فسیلها شواهدی از دورهای دور هستند که در آن تغییرات شدید آب و هوایی، مانند تغییرات دما و شرایط آب و هوایی، باعث انقراض دسته جمعی شده است.. این کشف در دنیای امروز به ما هشدار می دهد که تغییرات آب و هوایی می تواند به تهدیدی جدی برای تنوع زیستی کره زمین تبدیل شود.
درس هایی برای امروز از دنیای باستان
این اکتشافات به طرز شگفت انگیزی از دنیای قدیم صحبت می کنند که به طور کلی در دوره پریمیان وجود داشت و به ویژه با بحران های اقلیمی و انقراض های دسته جمعی همراه بود. این اکتشافات ممکن است در نهایت به ما نشان دهند که چگونه تغییرات اقلیمی می تواند سیاره را با چنان سرعت و شدتی تغییر دهد که ممکن است در آینده ای نه چندان دور دوباره شاهد رویدادهای مشابه باشیم.