این سریال های حسن فتحی که خاطره ساز شدند

تبلیغات بنری


به گزارش تینو، چند روز پیش ماجرای شکسته شدن شیشه ماشین بهرنگ علوی و عروسک وحشتناکی که مثل طلسم داخل آن انداخته شد در شبکه های اجتماعی دست به دست شد. علاوه بر این پس از مدتی بهرنگ علوی ویدئوی دیگری منتشر کرد که در آن توسط افراد ناشناس ناپدید شد. همه اینها تبلیغ سریال جدید حسن فتحی بود که گفته می شود 5 دی ماه اکران می شود.

حسن فتحی دو سال پیش فیلمبرداری سریال «عزازیل» را به همراه کارهای پایانی فیلم «مست عاشق» آغاز کرد که قرار بود تابستان امسال اکران شود اما به دلیل اجرای اصلاحات ساترا با تاخیر مواجه شد و اخیرا مجوز این سازمان را دریافت کرد. عزازیل که در گیلگی و مازندرانی به معنی شر است، داستان دایه ای به نام فرشته است که با مردی به نام رضا که به نظر شوهرش است زندگی می کند. در یک مهمانی در خانه فرشته، همسایه جدیدشان مرجان ناپدید می شود و پلیس ناپدید شدن این زن را با ناپدید شدن دو زن دیگر مرتبط می کند و به دنبال کشف راز این اتفاقات است.

پرینوزی ایزدیار یکی از بازیگران اصلی این سریال است که پس از شهرزاد، جیران و زمانه برای چهارمین بار با فتحی همکاری می کند. مریلا زارعی بعد از تجربه سریال جیران دوباره در عززیل فتحی ظاهر شد. پیمون مدی، بابک حمیدیان، گوهر خیراندیش، صبح برومند، بهرنگ علوی و محمد بحرانی دیگر بازیگران این سریال هستند.

پیش از اکران عزازیل، سریال ما ساخته حسن فتحی را ببینید. او تا به امروز سریال های متعددی ساخته است که برخی از آنها اکنون نوستالژیک هستند. این سریال ها را می توان به سریال های ویژه عید، محرم و رمضان، سریال های غیر اختصاصی و همچنین سریال هایی که از شبکه نمایش خانگی پخش می شد تقسیم بندی کرد.

سریال های گاه به گاه

حسن فتحی فعالیت خلاقانه خود را با سریال همسایه ها آغاز کرد که در سال ۱۳۷۲ در ماه رمضان پخش شد. این سریال با بازی بویوک میرزایی، شهلو ریوهی، فریبا تشکر، زهرو سعیدی، کتایون ریوهی، مریم متفبره، داریوش موفق و کامرون ملکمتی، داستان چند همسایه بود که در هر قسمت با مشکلات و چالش هایی مواجه می شدند و در نهایت با همسایه های دیگر به توافق می رسیدند ، مشکل حل می شد همسایه ها در واقع دومین ویژه ماه رمضان بعد از مهمان بود.

فتحی در سال 1380 سریال شب دهم را برای شبکه یک تولید کرد که در واقع هم سریال عید بود و هم سریال محرم. اولین قسمت های این سریال که داستان دوستی حیدر و یوور و سپس عشق حیدر به شاهزاده خانم قاجار بود در اولین روزهای نوروز سال 1359 پخش شد و به تدریج که به روزهای تاسوعا و عاشورا رسیدیم. ماجرای نماز حیدر و سپس مرگ او را دید. شب دهم حکایت حیدر بود که در بحبوحه سلطنت رضاشاه برای رسیدن به شاهزاده قاجار و چون تعزیه ممنوع شد تسلیم درخواست شاهزاده شد و ده شب تسلیت گفت. در این سریال حسین یوری در نقش حیدر هوشمرام و کتایون ریاحی نقش فخرالزمان را بازی کردند. ثریا قاسمی، پرویزی پورحسینی، اکرم محمدی، رویو تیموریان و محمودی پاک نیت از دیگر بازیگران این سریال بودند که در زمان پخش آن محبوبیت فوق العاده ای پیدا کردند و در پایان آن موسیقی علیرضا قربانی و شعر افشین یداللهی ماندگار شد. . بادوام

فتحی ۶ سال بعد از شب دهم و در سال ۱۳۸۵ سریال «میوه ممنوعه» را به عنوان سریال تعطیلات ساخت. میوه ممنوعه داستان شیخ صنون و عشق او به دختر ترسا بود. حاج یونس فتوحی (علی نصیریان) در سنین پیری عاشق دختر جوانی (هانی طوسلی) می شود و هفتاد سال از عمر و عبادت خود را با این عشق تلف می کند. این سریال در زمان پخش بسیار مورد توجه قرار گرفت و از آنجایی که همچنان جزو سریال های «حتما ببینید» ماه رمضان بود، این سریال نیز از محبوبیت بالایی برخوردار بود. این بار موسیقی از احسان خوجه امیری به کار اضافه شد تا هم موسیقی و هم سریال خاطره انگیزتر شود.

نوروز 88 سریال حسن فتحی به نام اشک ها و لبخندها پخش شد. اشک ها و لبخندها داستان زنی به نام شمسی بود که پس از تصادف در زندان به سر می برد و برای سر و سامان دادن به زندگی تنها پسرش خسرو که او هم تبهکار است و برادرش 15 روز از زندان مرخصی می گیرد. دخترش حشمت که صاحب یک سینمای قدیمی است، غافل از این دروغ، به پسرش حشمت که جرات نه گفتن به خواهرش را ندارد، دروغ جدیدی به شمسی می گوید. کوچک به نظر می رسد، همه چیز را خراب می کند. مهدی هاشمی، گوهر خیراندیش، لیلا اوتادی و هومن برکنورد بازیگران این سریال بودند.

با موفقیت میوه ممنوعه، فتحی یکی دیگر از سریال های رمضانی و آخرین سریال را تا به امروز در سال 1388 انجام داد. سریالی به نام “در راه زاینده رود” که داستان فوتبالیست جوانی با بازی اشکان خطیبی بود که برای عقد قرارداد با باشگاه اصفهان به اصفهان می آید و به طور اتفاقی جوانی به نام مسعود مصیب را می کشد. یک فعال فرهنگی ، در یک تصادف حسینی محجوب، مهدی سلطانی، مهرونی مهین ترابی، بهنوش طباطبایی، مسعود رایگان و مهدی بهوربیگی بازیگران این سریال بودند. عنوان این سریال بار دیگر توسط احسان خوجه امیری خوانده شد.

این سریال های حسن فتحی که خاطره ساز شد

بیکار

حسن فتحی علاوه بر سریال های مناسبتی، دو سریال بزرگ برای تلویزیون تولید کرده است. «مدار صفر صفر» سریالی تاریخی بود که به عشق حبیب پارسا و دختر فرانسوی سارا آستروک در جنگ جهانی دوم می‌پردازد. فتحی درباره ساخت مدار «سطح صفر» گفت: در سال 1381 به طور اتفاقی مصاحبه احسان ناروقی مشاور دبیرکل وقت یونسکو را در ماهنامه خواندم که احسان ناروقی در آن گفت که ما اسنادی برای اثبات اینکه ما ایرانی ها از طریق سفارتخانه هایمان در جنگ جهانی دوم شرکت کرده ایم، جان صدها شهروند یهودی که به اردوگاه ها فرستاده شده اند را داشته باشیم. بعد از گذشت دو هفته از این اتفاق، از شبکه اول سیما پیشنهاد کار به من شد، اما طرحی را که در سر داشتم نپذیرفتم.

فیلمبرداری سریال عالی مدار صفر در زمستان 2018 آغاز شد و پس از طی مراحل مختلف فیلمبرداری در ایران، مجارستان و فرانسه در بهار 2018 به پایان رسید. این سریال با بازی شهوب حسینی، رویا تیموریان، آتنه فقیه نصیری، لعیا زنگنه، ایرج راد، رحیم نوروزی، مسعود رایگان و پیام دهکردی با استقبال زیادی مواجه شد و حتی روزنامه وال استریت ژورنال آمریکا در شماره 7 سپتامبر خود دادوا نوشت که حسن فتحی چهار سال پیش با مطالعه اسناد سفارت ایران در فرانسه در دوران جنگ جهانی، ایده ساخت این سریال را به ذهنم خطور کرد. دوم، فرآیند صدور پاسپورت ایرانی برای نجات جان یهودیان طراحی شد.

یکی دیگر از سریال های نامناسب تولید شده توسط فتحی برای تلویزیون، «پهلوان نیران» بود. این سریال در سال 1351 پخش شد و داستان آن در تهران در زمان قاجار اتفاق افتاد که چند کشتی گیر یکی پس از دیگری کشته شدند و یکی از کشتی گیران و پلیس از سوی دیگر به دنبال قاتل بودند. جمشد مشایخی، فهری خروش، فریمایی فرجمی، مصطفی عبداللهی، عبدالرضا اکبری، کتایون ریوهی، عنایت الله بخشی، حمیدی مظفری، علی اوسیند و هادی مرزبان در این سریال نوستالژیک بازی کردند. این سریال دوبله شد و به جای بازیگران، گویندگانی چون رفعت حسین پور، مینا غزنوی، زهره شکوفنده، فهیمه راستکار، مریم شیرزد و مریم نیشیبا صحبت کردند.

این سریال های حسن فتحی که خاطره ساز شد

شبکه نمایش خانگی

حسن فتحی به غیر از عزازیل دو سریال برای شبکه خانگی تولید کرده است که به زودی منتشر می شود. در سال 1373 فصل اول شهرزاد را ساخت که در واقع محبوب ترین سریال شبکه خانگی تا به امروز بوده است. شهرزاد اولین سریال شبکه خانگی است، آن هم در زمانی که سریال هایی چون «قهوه تلخ» و «عشق تعطیل نیست» نیمه تمام مانده بود و مخاطب دیگر مطمئن نبود که تماشای آن را آغاز کند. آخرین سریال ساخته شده بینندگان زیادی را جذب کرد. سریال «هزار و یک شب» با اشعاری از نگمه سومینی و حسن فتحی بود. شهرزاد برای نجات جان فرهاد محبوبش مجبور به ازدواج با قبد می شود و وارد دفتر دوان سولور می شود. اما بعد از مدتی قباد را رام می کند. اما این قباد است که به دستور عمویش او را طلاق می دهد و حالا شهرزاد با ماجراهای فراوانی که از سر گذرانده، دوباره به سراغ فرهاد می آید. فصل های بعدی «شهرآزد» به خصوص فصل دوم به اندازه فصل اول مورد استقبال قرار نگرفت و جذابیت کمتری برای مخاطب داشت. بعدها به دلیل مشکلاتی که برای تهیه کننده اش پیش آمد و کمبود منابع مالی به حاشیه رفت. اتفاقا «شهرزد» با سه نسل بازیگر پرهزینه ترین سریال تلویزیونی است. علی نصیریان، تارونا علیدوستی، شهوب حسینی، مصطفی زمانی، پرینوز ایزدیار، مهدی سلطانی، محمود پاک نیت، ابوالفضل پورعرب، هومن برکنورد، پرویز فلاحی پور، غزل شکری، رویا نونهالی، فریبا تشمان و سهیلا. در اردیبهشت 1393 تا خرداد 1397 منتشر شد.

یکی دیگر از سریال های ساخته شده توسط حسن فتحی برای سکوها، داستان عشق شاه قاجار و محبوبش تجریشی جیرون بود. «جیران» در 52 قسمت منتشر شد اما هرگز به موفقیت شهرزاد نزدیک نشد. علاوه بر این، همزمان سریال «آهوی من مارال» مهرداد غفارزدا با همین مضمون در حال ساخت بود و کارگردان آن از فتحی به دلیل نقض کپی رایت شکایت کرد، البته مشخص شد فتحی هیچ حق چاپی را نقض نکرده است.

تبلیغات بنری

منبع : خبرگزاری hamshahrionline

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *