قدیمی‌ترین نقشه سه‌بعدی جهان ۲۰ هزار ساله است‌ | عکس

تبلیغات بنری


به گزارش تینو، این نقشه که در کف سنگی غار حک شده است، به نظر می رسد مدلی مینیاتوری از دره اطراف باشد و توسط شکارچیان ماقبل تاریخ ساخته شده است. محققان معتقدند اولین ساکنان این غار نه تنها با تراش و صیقل دادن سنگ های کف، نقشه ای از محیط اطراف خود ایجاد کردند، بلکه از سیستم جریان طبیعی آب نیز تقلید کردند.

به گفته پزشک، زمانی که آب باران از کانال ها، برکه ها و فرورفتگی های این حجاری عبور می کرد، نقشه زنده ای از رودخانه ها، دلتاها، برکه ها و تپه ها در کف غار به نمایش درآمد. اگرچه این نقشه دقیقاً با جغرافیای واقعی مطابقت ندارد و به عنوان مثال، کناره های دره به شکل وارونه تراشیده شده است تا با شیب طبیعی غار مطابقت داشته باشد، اما محققان این کنده کاری ها را «کارتوگرافی» پیشرفته می دانند.

غار Ségognol 3 بخشی از مجموعه ای از سازه های ماسه سنگی معروف در فرانسه است که شامل بیش از 2000 کنده کاری عصر حجر است. اما قدمت این غار خاص به پایان عصر حجر (پارینه سنگی فوقانی) برمی گردد، یعنی زمانی که انسان ها اولین خانه های دائمی خود را ساختند.

در میان کنده کاری های این غار، تصویر دو اسب بر روی دیوار شیب دار غار حک شده است. در کنار این تصاویر یک مثلث حکاکی شده به شکل لگن، ران و کمر انسان دیده می شود. جالبتر اینکه کانالی که از مرکز این مثلث می گذرد مانند دستگاه تناسلی زنانه طراحی شده است. این تلفیق هنر و طبیعت، تخیل و بینش خلاقانه مردم آن زمان را نشان می دهد.

با مطالعه الگوهای جریان آب در داخل غار، محققان به این نتیجه رسیدند که انسان های اولیه دقیقاً با تغییر و دستکاری کف غار، مسیر آب را کنترل می کردند. باران از طریق شکاف های سنگ ها وارد غار شد و به فرورفتگی هایی سرازیر شد که به نظر می رسید توسط انسان ها عریض یا عمیق تر شده اند.

قدیمی ترین نقشه سه بعدی جهان 20 هزار سال قدمت دارد

بزرگ ترین این حوضچه ها که در ارتفاع زیاد قرار داشت نقش یک برج آب را ایفا می کرد و باران را به نقاط دیگر منحرف می کرد. در پایین دست، آب به دو شاخه تقسیم می شود: یکی از مثلث و دیگری از کانال های نقشه. تپه های گرد کوچک حک شده بر روی نقشه توسط خندق های عمیق احاطه شده اند و بسیار شبیه تپه های واقعی هستند.

محققان بر این باورند که کنده کاری های کف غار، دره اطراف غار را به تصویر می کشد. قسمت های مسطح غار شبیه تپه های اطراف است. کانال های میانی مسیر رودخانه اکول و شاخه های آن را نشان می دهد. برخی استخرها احتمالاً حوضچه‌ها را نشان می‌دهند و فرورفتگی‌های افقی در برخی مناطق ممکن است نشان‌دهنده دره‌ها یا آب‌های طبیعی باشد. حتی تپه های کوچک تراشیده شده با تپه های واقعی منطقه مطابقت نسبی دارند.

برنامه ریزی برای شکار، مطالعه یا مراسم؟

اگرچه تفسیر دقیق این کنده کاری هنوز به تحقیقات بیشتری نیاز دارد، اما محققان گزینه های مختلفی برای استفاده از این نقشه دارند.

  • برنامه ریزی شکار: نقشه ها می توانستند به انسان های اولیه در طراحی مسیرهای شکار کمک کنند.
  • آموزش و پرورش: شاید این نقشه به نسل های جوان آموزش داده است که محیط زیست و منابع طبیعی منطقه را بشناسند.
  • داستان ها: از نقشه ها می توان برای گفتن داستان هایی در مورد زمین، آب و طبیعت استفاده کرد.
  • آیین های مذهبی: آب در بسیاری از فرهنگ های باستانی نماد زندگی و تقدس بوده و این نقشه را می توان برای اجرای مراسم مربوط به آب طراحی کرد.

این نقشه نه تنها افزایش آگاهی افراد بدوی از محیط اطراف خود را نشان می دهد، بلکه توانایی آنها در تفکر انتزاعی و ایجاد مدل های نمادین را نیز نشان می دهد. این کشف ثابت می کند که حتی 20000 سال پیش مردم می توانستند اطلاعات پیچیده را به صورت بصری و قابل درک نمایش دهند.

قدیمی ترین نقشه سه بعدی جهان 20 هزار سال قدمت دارد

این نقشه سه بعدی به ما کمک می کند تا دیدگاه جدیدی نسبت به زندگی و خلاقیت افراد ماقبل تاریخ داشته باشیم. این کشف نشان می دهد که از آغاز زمان، انسان ها به دنبال ثبت و درک محیط اطراف خود نه تنها برای زنده ماندن، بلکه برای برقراری ارتباط و درک بهتر جهان بوده اند.

تبلیغات بنری

منبع : خبرگزاری hamshahrionline

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *