یاد آب ‌آلو و لبوخوری‌ دم رختکن بخیر!

تبلیغات بنری


همشهر آنلاین – بهاری خسروی: سید رسولی امینی تهران-پژوه درباره غذاهای لذیذی که در میان صحبت های مردم در سرویس بهداشتی استفاده می شد، می گوید: «اولین مشتری این غذاهای لذیذ بچه ها بودند. خیلی از بچه ها با وعده این خوراکی های لذیذ بعد از سوزاندن چشمانشان از شستن با صابون و درد کشیدن کیسه ها، با بزرگترهایشان به بازاری که در آن لگنی از آلوچه و آب گذاشته شده بود، رفتند در کنار آن چند کاسه کوچک با قاشق های چوبی که در زمستان با کمی سرکه جایگزین می شد. بچه ها خیلی محبوب بودند. .

ادامه مطلب را اینجا بخوانید

به گفته امینی، البته این ماجرا در تابستان و گرمای سال کمی متفاوت بود و اغلب نوشیدنی های خنک مانند آبلیمو، آب آلبالو، زعفران، هندوانه و… و در زمستان انار مصرف می کردند. از دانه ها به عنوان پای استفاده شد. البته با گذشت زمان و با تغییر سبک زندگی، مشروبات الکلی برند معروف Kanadara Yellow جزء لاینفک سرویس بهداشتی سفارش شده توسط اکثر مشتریان شده است.

این عالم تهرانی در بخشی دیگر از سخنان خود از غذا خوردن زنان در گرمابه های تهران قدیم و ورود به همراه خدمتکاران و کنیزان یاد می کند: «زنان بیشتر از مردان در غسالخانه می گذراندند و به همین دلیل به غسالخانه مجهز می رفتند. همچنین برای نمایش ثروت و دارایی و طبقه اقتصادی خود، خدمتکاران و خدمتکاران خود را همراه با مقدار زیادی غذا از جمله سوپ سوماناکو به حمام بردند.

تبلیغات بنری

منبع : خبرگزاری hamshahrionline

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *