استفاده از هوش مصنوعی در مدیریت شهری | راهی پر چالش برای فردایی روشن

تبلیغات بنری


شهروندی آنلاین یکتا فراهانی: به همت موسسه آموزش علمی کاربردی و آموزش عالی کاربردی روز شنبه 3 آذرماه نشستی با حضور جمعی از اساتید و صاحب نظران حوزه هوش مصنوعی در ساختمان مرکزی شهرداری تهران برگزار شد. ، شهرداری تهران و با همکاری اتاق های فکر این کار را انجام دادند.

* نیاز به تمرکز بر مهارت های هدفمند

سارا ناصر ناصر، مدیر روابط عمومی دانشگاه علمی و کاربردی شهرداری وی در خصوص برگزاری این نشست می گوید: در دانشگاه جامع علمی کاربردی شهرداری تهران علاوه بر توجه به رشته های تخصصی در راستای سیاست های مجموعه مدیریت شهری، مهارت ها و قابلیت های اجرایی و اجرایی را توسعه می دهیم و از آنجایی که تمرکز بر روی این دانشگاه به سمت مهارت ها هدایت می شود. سلسله نشست های علمی و عملی با محوریت ارتقای مهارت های گروه مدیریت شهری برگزار کرده ایم و چشم انداز ما در این نشست ها ارتقای مهارت های مدیران و سیاست گذاران است.

* مسیری چالش برانگیز به سوی فردای روشن

مسعود ندوان، رئیس موسسه آموزش عالی علمی کاربردی شهرداری تهران وی درباره ضرورت برگزاری چنین جلساتی می گوید:

سلسله نشست های تخصصی تهران آینده و کمیته مهارت و مدیریت بر اساس هویت اصیل دانشگاه علمی و کاربردی شهرداری و با هدف بهبود روش ها و برنامه های مجموعه مدیریت شهری با هدف آینده برنامه ریزی شد. و در راستای سیاست های پایتخت های جهان در مسیر پیشرفت.

با نگاهی علمی و عملی به مسائل کلان جهانی در حوزه مدیریت شهری، بر آنیم تا ضرورت ها و الزامات حرکت به سمت ارتقای مهارت های مدیریتی و تحلیل تجربیات جهانی را برجسته کنیم.

در سومین جلسه مشاوره تخصصی، الزامات و زمینه های کاربرد هوش مصنوعی در آینده سیستم مدیریت شهرهای بزرگ را مورد مطالعه و تحقیق قرار دادیم.

هوش مصنوعی به تجزیه و تحلیل داده ها در مدیریت شهری کمک خواهد کرد و با مطالعه تکنیک های هوش مصنوعی، چالش ها و حوزه های شایستگی، می توان امیدوار بود که بهره وری و مدیریت منابع در برنامه ریزی بهبود سیستم ها در مسیر آینده نگاری افزایش یابد.

حضور اساتید متخصص و ممتاز نیز چراغ راه مدیران و سیاستگذاران در مسیری پر چالش برای آینده ای روشن در آینده نظام مدیریت شهری است.

بیشتر بخوانید:
چالش های مدیریت شهری در شهر تهران

تست هوش مصنوعی در ترافیک شهری

* مطالعه الزامات آینده برای مدیریت شهری

محمدحسین بوچانی، رئیس مرکز تحقیقات پژوهشکده آموزش عالی علمی کاربردی شهرداری تهران وی در خصوص ضرورت برگزاری چنین جلساتی می گوید: هوش مصنوعی به ما این امکان را می دهد که به مشکلات به گونه ای دیگر نگاه کنیم که باید به عنوان دستیار با ما همکاری داشته باشد.

به گفته وی؛ با توجه به نیاز مدیریت شهری، دانشگاه علمی و کاربردی می تواند برای توسعه رشته های مختلف در زمینه هوش مصنوعی برنامه ریزی کند.

چه کسی در جهان هوش مصنوعی را توسعه می دهد؟

دکتر هادی وایسی، استاد دانشگاه تهران و عضو شورای علمی مرکز نوآوری و توسعه هوش مصنوعییکی از دلایل مهم برگزاری این جلسات، شناسایی و تحلیل مسائل پیش روی مدیریت شهری است

به گفته وی اکنون زمان اقدام و مستندسازی است و نکته مهم در مستندسازی طرح این سوال است که چه کسانی در دنیا هوش مصنوعی را توسعه می دهند.

استفاده از هوش مصنوعی در مدیریت شهری راهی چالش برانگیز به سوی فردای روشن است

* نگران قدرت هوش مصنوعی

این استاد دانشگاه تهران شناسایی، درک، تفکر، برنامه ریزی و توانایی یادگیری را از وظایف مهم هوش مصنوعی می داند و می گوید: ملاک اصلی در هوش مصنوعی خود انسان است. برخلاف هوش مصنوعی، انسان می تواند چندین کار را همزمان انجام دهد. البته هوش مصنوعی همچنین می‌تواند چندین کار را همزمان در لایه AGI انجام دهد و حتی می‌توان پیش‌بینی کرد که هوشمندتر و کارآمدتر از انسان‌ها شود. چیزی که باعث نگرانی برخی افراد می شود.

استفاده از هوش مصنوعی در مدیریت شهری راهی چالش برانگیز به سوی فردای روشن است

* توسعه برادرانه یا یک ضرورت قطعی!؟

دکتر علی زهری امیری مجری دوره های علوم داده و هوش مصنوعی دانشگاه تهران وی با طرح بیانیه ای به نقش هوش مصنوعی در توسعه شهری پرداخت. هوش مصنوعی هوشمند یک توسعه برادرانه است و یک ضرورت قطعی نیست.

به گفته وی، سازمان ها مملو از جلسات یا پروژه ها هستند، اما این گفته تنها در مرحله عملیاتی صادق است. البته نه تنها در زمینه هوش و هوش مصنوعی; حتی کلمات کلیدی نزدیک به این حوزه مانند کلمات کلیدی علم داده یا علم داده و تحول دیجیتال نیز سرنوشتی مانند هوش مصنوعی پیدا خواهند کرد.

* دانستن وضعیت موجود در مدیریت شهرداری ضروری است

به گفته دکتر زاغیری امیری، اگر وضعیت خدمات و اهداف را در حوزه توسعه اقتصادی، توسعه پایدار در شهرداری ها و مدیریت شهری ندانیم، هر چه فناوری داریم، باز هم نمی توانیم ثابت کنیم که انجام خواهیم داد. بهتر

* الگوها را از دل داده ها کشف کنید

دکتر امیررضا تجلی، مدرس دانشگاه و پروژه های علم داده وی در خصوص نقش هوش مصنوعی می گوید: تمرکز اصلی در این مورد بحث و استخراج دانش و همچنین کشف الگوهایی از دل و جان داده ها است.

او سه کلمه کلیدی را ذکر می کند که گاهی اشتباه است; یکی از کلیدواژه ها اتوماسیون، هوش و هوش مصنوعی است.

در بحث مدیریت زباله در شهر علاوه بر اتوماسیون با هوشمندی می توان آن را ارتقا داد. سیستم همچنین می تواند نقص دستگاه را متوجه و شناسایی کند. یعنی می‌توان از نوعی تعمیر و نگهداری پیش‌بینی‌کننده استفاده کرد که هوش مصنوعی بتواند مشکلات و نقاط قوت آن را با توجه به راه‌حل‌های مبتنی بر هوش مصنوعی بازآموزی و بررسی کند.

* رشد سریع جمعیت شهری

آرش حسینی، دکترای هوش مصنوعی و رباتیک و مدیر فناوری اطلاعات و هوش مصنوعی در صنعت پتروشیمی وی می گوید: در دو دهه اخیر جمعیت شهری در ایران تقریباً 50 درصد افزایش یافته و با رشد سریع جمعیت شهری مواجه بوده ایم و از آنجایی که منابع ما محدود است، فشارهای بیشتری از سوی آنها به ما وارد شده است. که نمی توان پاسخ داد؛ بنابراین ما نیازمند سیستمی با مدیریت بهینه در این زمینه هستیم و خدمات خود را سریعتر و با کیفیت تر ارائه کنیم و البته شهروندان را در این تصمیم گیری مشارکت دهیم. در شهرهای هوشمند، وقتی داده‌ها را از حسگرها، حسگرها، سیستم‌های حمل‌ونقل و حتی شبکه‌های مجازی جمع‌آوری می‌کنیم، این داده‌ها با کمک هوش مصنوعی کاهش می‌یابد و برای تصمیم‌گیری‌های فوری یا برنامه‌ریزی بلندمدت استفاده می‌شود.

استفاده از هوش مصنوعی در مدیریت شهری راهی چالش برانگیز به سوی فردای روشن است

* انسان ها تصمیم می گیرند یا هوش مصنوعی؟

محمد شاه جهان اقبال; نایب رئیس کارگروه کمیته استاندارد مالزی در حوزه شهر هوشمند وی با تاکید بر اینکه باید درک کنیم که هوش مصنوعی چگونه به تجزیه و تحلیل کلان داده ها و ساختن آینده شهر کمک می کند، می گوید: ما باید حاشیه های امنیتی را تعریف کنیم و قوانینی داشته باشیم که تعیین کند آیا هوش مصنوعی تصمیم گیرنده است و انسان ها از آنها پیروی می کنند یا خیر. یا برعکس، هوش داده ها را تجزیه و تحلیل می کند و انسان ها تصمیم می گیرند.

* افزایش ایمنی و کارایی

علیرضا نوری محقق حمل و نقل شهری در دانشگاه بریتیش کلمبیا شمالی است. اعتقاد بر این است که تکنیک‌های هوش مصنوعی از جمله یادگیری ماشین، شبکه‌های عصبی، تحلیل الگو و شبیه‌سازی به بهبود زمان‌بندی سیگنال ترافیک، تجزیه و تحلیل داده‌های ترافیک و بهبود سیستم‌های نظارت تصویری کمک می‌کنند.
به گفته وی، با وجود پیشرفت فناوری، چالش هایی مانند کیفیت داده ها، حفظ حریم خصوصی و پیاده سازی نیز وجود دارد. اما فرصت های زیادی برای بهبود سیستم های حمل و نقل و کاهش ترافیک با استفاده از هوش مصنوعی وجود دارد که می تواند به افزایش ایمنی و کارایی کمک کند.

تبلیغات بنری

منبع : خبرگزاری hamshahrionline

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *