۱۴ عیار به جای ۱۸ عیار! | چرا فروش طلای دست دوم ممنوع شد؟

تبلیغات بنری


به گزارش سایت تینو، تورم بالای سال های گذشته و رشد قیمت سکه و طلای ساخته شده تحت تاثیر تورم، مردم را به سمت خرید طلای مستعمل سوق داد. دلیل آن این است که طلای مستعمل توجه مردم را به خود جلب می کند زیرا هزینه ساخت ندارد و نسبت به سایر طلاسازها کارمزد کمتری دارد. این موضوعی است که سندیکای طلافروشان سال ها پیش برای جلوگیری از این موضوع نامه هایی نوشت. زیرا معاملات و کلاهبرداری های طلای مستعمل از یک سو باعث کاهش درآمد و اعتبار طلافروشان و از سوی دیگر موجب آسیب به مردم می شد. اکنون در تازه ترین اتفاق، طبق اعلام رئیس کمیته تخصصی اتاق اصناف ایران، فروش طلای مستعمل ممنوع شده است.

قانون استاندارد و بازار طلا

با رونق فروش طلای مستعمل در سال های اخیر تخلفات زیادی صورت گرفته و شکایات بی شماری به اتحادیه طلا و جواهر ارائه شده است.
به گفته کارشناسان اکثر شکایات قابل پیگیری نیست و خانواده ها متحمل خسارات زیادی می شوند. طبق قانون استاندارد، فروش مصنوعات طلا باید مطابق با موازین قانونی باشد. یعنی طلای در گردش باید دارای کد شناسایی و رهگیری مختص اداره استاندارد باشد در حالی که طلای مستعمل فاقد کد شناسایی استاندارد است و معلوم نیست عیار آن درست است یا خیر.

14 قیراط به جای 18 قیراط!

در چنین شرایطی در بسیاری از مواقع به جای طلای مستعمل، طلای تقلبی یا بی کیفیت، طلای غیراستاندارد که ارزش واقعی ندارد فروخته می شد که همین امر موجب افزایش چشمگیر شکایات شد.
محمد کشتی آرای کارشناس صنعت طلا درباره ممنوعیت ایجاد شده برای فروش طلای مستعمل می گوید: بحث برقراری این ممنوعیت مدت هاست مطرح شده است. این ممنوعیت به دلیل تخلفات متعدد افراد سودجو در پوشش طلای مستعمل و حجم بالای شکایات ایجاد شده است.
وی با تاکید بر اینکه تقاضای مردم برای خرید طلای مستعمل زیاد است، تاکید کرد: اغلب به جای طلای مستعمل فروخته می شود یا طلای 14 عیار را به جای طلای 18 عیار می فروشند.
وی می افزاید: طلای نو و بی کیفیت می سازند و به عنوان طلای مستعمل می فروشند. خریدار در این زمینه آگاهی کافی ندارد. اما در زمان فروش و اندازه گیری عیار پایین طلا مشخص می شود و قربانی اصلی خریدار است.

اتحادیه های متخلف تعطیل خواهند شد

کیومرث امیریان، رئیس کمیته تخصصی اتاق اصناف ایران: اتحادیه های سراسر کشور می توانند با اطلاع و ارسال اطلاعیه لازم به اتحادیه های صنفی تحت پوشش و تعیین مهلت یک ماهه نسبت به اخذ مجوز اقدام کنند. برای اجرای مواد 27 و 28 قانون نظام صنفی، واحدهای تجاری که طلای مستعمل را بدون استاندارد می فروشند، تخلف می کند.

این ممنوعیت به نفع طلافروشان است

به نظر می رسد منفعت اصلی ممنوعیت فروش طلای مستعمل نصیب طلافروشان خواهد شد، زیرا بیشتر طلای مستعمل خارج از سندیکای طلافروشان و در بازاری نامنظم معامله می شد و این امر تاثیر بسزایی بر درآمد طلافروشان داشت. . تاکنون آمار دقیقی از معاملات طلافروشان ارائه نشده است، اما پیش از آن آیت محمدولی رئیس سابق اتحادیه طلا و جواهر تهران گفت: معاملات طلا و جواهر کاهش چشمگیری داشت به طوری که بر اساس برآوردها حدود 60 مورد. درصد از حجم معاملات در بازار به صورت طلا منحل و مابقی به صورت سکه است.

این اعداد به این معنی است که تحت تأثیر رشد معاملات طلای مستعمل در بازار سیاه، فعالان صنعت طلا متحمل زیان هنگفتی شده اند. در چنین شرایطی ممنوعیت فروش طلای مستعمل می تواند بار دیگر زمینه رشد معاملات طلا و مصنوعات طلا را در صنف طلافروشان فراهم کند. همچنین آمارها حاکی از آن است که بیش از 8000 نفر در این اتحادیه مشغول به کار هستند که ممکن است درآمد آنها را تحت تاثیر قرار دهد.

تبلیغات بنری

hamshahrionline به نقل از تینو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *