الهمشهری – نیلوفر ذوالفقاری: قدم زدن در بازارهای بازار بزرگ تهران، حتی اگر قصد خرید نداشته باشید، روزی لذت بخش و پر از نوید خواهد بود.
نام مقصد: بازار بازه
آدرس: بخش مرکزی بازار بزرگ تهران، خیابان بازار
نحوه رفتن: از خیابان 15 خرداد به سمت جنوب تا ورودی بازار ادامه دهید.
سن: 200 سال
مقدمه: بازار بازها یکی از راسته های شلوغ شمال به جنوب بازار تهران است که دومین راسته بازار و یکی از طولانی ترین بازارهای ایران است.
دومین سفارش قدیمی در بازار
در این بازار قدیمی که صنایع مختلف در آن مستقر هستند، می توانید کالاهایی مانند طلا، ساعت، پارچه، چرم، عطر و ادکلن، قهوه، جوراب و لباس زیر، شال و روسری، لباس، بدلیجات، لوازم خانگی، ظروف آشپزخانه، پرده خریداری کنید. و تهیه اصول اولیه این بازار در گذشته تنها مبادله انواع پارچه و منسوجات بود. معماری سلولی این بازار به همان سبک قدیمی است و قسمت هایی از بازار در این سال ها بازسازی شده است.
نام مقصد: بذر بن الحرمین
آدرس: غرب بازار بزرگ تهران
نحوه رفتن: از ورودی مسجد امام به چپ و بعد از اولین تقاطع به راست بپیچید.
سن: 150 سال
مقدمه: اگر به دنبال فروشگاه لوازم التحریر هستید، بازار بن الحرمین دقیقاً جایی است که می توانید تمام اجناس مورد نیاز خود را با قیمت مناسب در آن پیدا کنید.
میخانه و بازار بن الحرامین
این بازار از چهارراه مسجد جامع تهران شروع می شود و به مسجد امام خمینی (ره) می رسد و علاوه بر لوازم التحریر، ابزار طراحی و لوازم آرایشی و بهداشتی نیز در این بازار یافت می شود. اواخر تابستان و اوایل پاییز شلوغ ترین زمان برای این بازار است. در قسمت دیگری از بازار بن الحرمین می توانید به باری به نام میخانه بن الحرمین که توسط مرحوم حاج حسین آقا مالک تأسیس شده است، مراجعه کنید.
نام مقصد: زرگرها بازار
آدرس: بخش مرکزی بازار بزرگ به موازات بازار بزازها
نحوه رفتن: در خیابان 15 خرداد، بعد از میدان سبزه، وارد خیابان بازار زرگرها شوید.
سن: 400 سال
مقدمه: این بازار اولین بازار رسمی طلافروشان در تهران محسوب می شود. سنگ بنای بازار زرگرها در زمان طهماسب صفوی گذاشته شد.
زرگران از صفویان تا امروز
بازار زرگرها از زمان صفویه هویت خود را حفظ کرده و انواع طلا و جواهرات و ساعت در آن به فروش می رسد. تجمع زرگرها و طلافروشی های قدیمی در این مکان، بازار زرگرها را به مهم ترین مرکز عرضه طلای پایتخت تبدیل کرد. در سال های اخیر چندین باند طلافروشی به بازار طلافروشی ها اضافه شده است که از آن جمله می توان به کوچه فروردین، لین اردیبهشت و بازار مکاری اشاره کرد.
نام مقصد: بازار الجعفری
آدرس: ابتدای قسمت غربی بازار تهران
نحوه رفتن: بعد از خروجی 15 مترو خرداد به خیابان اعتضاد بروید.
پیری: 50 سال
مقدمه: بازار جعفری یکی از مقاصد محبوب زنانی است که به دنبال خرید شال و روسری با قیمت مناسب هستند.
تعویض روسری و لباس زنانه
در بازار جعفری علاوه بر روسری، لباس های زنانه زیادی نیز می توانید پیدا کنید. محصولاتی مانند دستکش، کلاه و سایر لوازم تزئینی نیز در این قسمت از بازار به فروش می رسد. حجره ها و راهروهای این بازار در چند کوچه متقاطع قرار دارد و اکثر مغازه ها به صورت عمده فروشی دارند. این قسمت از بازار سال هاست که ساخته نشده است اما در بافت تاریخی بازار بزرگ قرار دارد و معماری آن به سبک کوچه پس کوچه های بازار است.
hamshahrionline به نقل از تینو