همشهری سعیده مرادی: اگر شما هم به گل و گیاه علاقه دارید و دیدن گیاهان سبز و بودن در کنار آنها باعث آرامش روح و روان می شود، حتماً به شما توصیه می کنیم که سری به مراکز تخصصی گل و گیاه بزنید و از این موزه های سبز زنده دیدن کنید.
موزه گل محمدی در ایران
یکی از موزههای ایران تخصصی در زمینه گل محمدی است که با هدف گسترش آگاهی نسبت به این گل معطر تأسیس شده و جهتگیری شناختی آن از مهمترین ویژگیهای آن محسوب میشود.
موزه دانش بنیان
موزه گل محمدیه در ایران در سال ۱۳۸۸ توسط ایرج رستگر تأسیس شد. اینجا تقریباً یک هکتار گلخانه گل محمدی وجود دارد که در ایران و جهان بی نظیر است. این موزه که دارای آزمایشگاه تخصصی دانمارکی بانیان است، نهال های سالم و اصیل محمدیه تولید می کند. تاریخچه کشت گل محمدیه، روش های کشت، نگهداری، برداشت، استخراج اسانس گل محمدیه و انواع دستگاه های گلاب گیری از گذشته تا به امروز در موزه گل محمدی ارائه شده است.
عنوان: خیابان رستگر، صنعت 5، منطقه صنعتی پاسارگاد – کاظم آباد، کیلومتر 18 بزرگراه تهران-ساوه.
نزدیکترین ایستگاه اتوبوس: ایستگاه اتوبوس وارد
نزدیکترین ایستگاه مترو: میدان آزادی
ساعات ملاقات: همه روزه از ساعت 9 صبح تا 12 ظهر
ممکن ها: توالت، کافه
باغ گیاهان دارویی موزه برکت
بیش از 20 سال از افتتاح باغ موزه گیاهان دارویی می گذرد. این موزه در این سال ها فضایی برای معرفی، ارائه و نمایش دستاوردهای مربوط به پزشکی و گیاهان دارویی در ایران دارد.
تاریخچه براشکی و داروسازی در باغ موزه گیاهان دارویی برکت
مسئولان موزه در بخشهای مختلف این موزه تلاش کردهاند تا مردم را با تنوع، فراوانی، فواید و خواص گیاهان دارویی در ایران آشنا کنند. باغ گیاهان دارویی موزه برکت شامل بخشهای مختلفی است: اتاق عطر ایرانی، گالری گیاهان دارویی، گالری تاریخ داروها و مراکز درمانی و بیمارستان های ایران از جمله بخش های جذاب این پارک موزه منحصر به فرد است. یکی دیگر از بخش های موزه، جدول زمانی تاریخ پزشکی ایران و جهان است. در کنار این قسمت فضایی برای نمایش وسایل مورد استفاده پزشکان ایرانی در نظر گرفته شده است.
عنوان: بزرگراه تهران- قزوین، ابتدای کردان، شهر دارویی برکت
نزدیکترین ایستگاه اتوبوس: ایستگاه آزادی
نزدیکترین ایستگاه مترو: گلشهر
ساعات ملاقات: همه روزه از ساعت 11 صبح تا 4 بعد از ظهر
ممکن ها: کافه، توالت، بوفه
موزه گیاه شناسی دارآباد
این موزه یکی از کامل ترین مراکز نمایش گونه های طبیعی در ایران است. با بازدید از این موزه می توانید وارد دنیای گیاهان شوید و 600 نوع کارخانه خودروسازی از مناطق مختلف کشور را ببینید.
اولین موزه گیاه شناسی ایران در دارآباد
تالار گیاه شناسی موزه دارآباد بر اساس مناطق جغرافیایی گیاه شناسی (جغرافیای گیاهی) تقسیم شده است و شامل منطقه هیرکانی، منطقه ایران و تورانی و منطقه خلیج فارس عمان است. در این گروه حداقل 50 گونه بومی در بین گیاهان دیده می شود. این تالار به عنوان اولین موزه گیاه شناسی ایران نیز شناخته می شود که در سال 1393 فعالیت خود را آغاز کرد و در تالار گیاه شناسی نیز می توانید تاکسیدرمی های جالبی را ببینید و از دیدن آن لذت ببرید. بزرگترین این تاکسیدرمی ها متعلق به زرافه است که یکی از متمایزترین تاکسیدرمی های مجموعه به حساب می آید.
عنوان: میدان نیاوران، خیابان دارآباد، بعد از آجودانی
نزدیکترین ایستگاه اتوبوس: ایستگاه آنها
نزدیکترین ایستگاه مترو: پایه جدید
ساعات ملاقات:همه روزه از ساعت 11:00 الی 21:00
ممکن ها: پارکینگ، کافه، رستوران، سرویس بهداشتی
هرباریوم مرکزی دانشگاه تهران
هرباریوم مرکزی دانشگاه تهران یکی از هرباریوم های درجه یک جهان است که در طبقه سوم پردیس علوم دانشگاه تهران واقع شده و به موزه گیاه شناسی دانشگاه تهران نیز معروف است.
105 هزار نمونه گیاهی در دانشگاه تهران
هرباریوم مرکزی دانشگاه تهران در سال 1363 توسط دکتر احمد قهرمان تأسیس شد. هرباریوم مجموعه ای از گیاهان خشک و نگهداری شده برای تحقیقات علمی و نگهداری است. این موزه در حال حاضر دارای حدود 105000 نمونه است و بیش از 5200 گونه از 8000 گونه گیاهی ایران در هرباریوم هستند. این مکان دارای کتابخانه ای از گیاهان منطقه ای و کتاب های گیاه شناسی است. بازدید از هرباریوم برای عموم با هماهنگی قبلی امکان پذیر است. مدارس، موسسات آموزشی و پژوهشی نیز می توانند با هماهنگی از این موزه بازدید کنند.
عنوان: میدان خبر، دانشگاه تهران
نزدیکترین ایستگاه اتوبوس: انقلاب
نزدیکترین ایستگاه مترو: انقلاب
ساعات ملاقات: با هماهنگی قبلی
ممکن ها: حمام
hamshahrionline به نقل از تینو