گفت‌وگوهای ایران و اروپا به دور سوم رسید | با آمریکا گفت‌وگویی نداریم | اینها گفت‌وگوست و مذاکره نیست

تبلیغات بنری


به گزارش «تینو» به نقل از فارس، شهر ژنو میزبان سومین دور مذاکرات ایران و سه کشور اروپایی عضو برجام (انگلیس، فرانسه و آلمان) و همچنین معاونت سیاست خارجی این کشور خواهد بود. 24 و 25 ژانویه (12 و 13 ژانویه) اتحادیه اروپا.

دور اول مذاکرات در ماه اکتبر در حاشیه هفتاد و نهمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک و دور دوم مذاکرات در تاریخ 9 دسامبر در ژنو برگزار شد.

یک روز پیش از آن، پنجشنبه 17 آذرماه، نشستی با حضور غریب آبادی و مجید تختوانچی معاونان وزیر امور خارجه ایران با انریکه مورا، معاون سابق سیاست خارجی اتحادیه اروپا برگزار شد.

این یک گفتگو یا مذاکره نیست

در این گفت وگو که اسماعیل بکایی، سخنگوی وزارت امور خارجه تاجیکستان در کنفرانس مطبوعاتی هفتگی در 17 ژانویه گفت، طیف گسترده ای از موضوعات از جمله مسائل منطقه، روابط دوجانبه با اتحادیه اروپا و موضوع هسته ای مورد بحث و بررسی قرار گرفت. و افزود: این گفتگوها در ادامه روند توافق شده قبلی گام دیگری در روند گفت و گوی ایران و سه کشور اروپایی است. موضوع هسته ای و لغو تحریم ها از جمله موضوعات مورد بحث در این مذاکرات است.
سخنگوی این نهاد دیپلماتیک نیز 12 آذر ماه از گفت و گو خبر داد و نه مذاکره و افزود: گفت و گو به این معناست که درباره یکسری مسائل بین المللی و منطقه ای صحبت کنیم. مطالبات و نگرانی های خود را در رابطه با سیاست های این کشورها چه در رابطه با منطقه و چه در رابطه با سایر موضوعاتی که مورد علاقه و نگرانی طرفین است بیان خواهیم کرد و موضوع هسته ای یکی از این موضوعات است.

چین و روسیه نیز در این مذاکرات شرکت کردند

در این دور از مذاکرات، علاوه بر مذاکره با نمایندگان سه کشور اروپایی، مانند دورهای گذشته، با انریکه مورا، معاون سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز گفتگو خواهد شد.

مذاکرات کاظم غریب آبادی معاون حقوقی و بین الملل وزارت امور خارجه می گوید باید وارد مذاکره شویم تا ببینیم چه می شود. او روز چهارشنبه ۲۱ دی بار دیگر در جمع خبرنگاران تاکید کرد که «این یک گفت وگو است نه مذاکره. برای روشن شدن مسائل و رایزنی‌های بیشتر تا ببینیم مذاکرات با چه روش، چارچوب و روش‌شناسی برگزار می‌شود یا خیر.»

جمهوری اسلامی ایران پس از این مذاکرات، جزئیات مذاکرات با سه کشور اروپایی را به اطلاع دو عضو دیگر برجام یعنی چین و روسیه رساند. این کار پس از نیویورک انجام شد و پس از مذاکرات ژنو، در سفر دو معاون عراقچی، مجید تخت روانچی و کاظم غریب آبادی به مسکو و چین، این دو کشور نیز در مذاکرات شرکت کردند.

مجید تختروانچی معاون سیاسی وزارت امور خارجه در گفت و گو با نشریه ایتالیایی آفاری اینترناسیونالی و رادیو رادیکال گفت: با اعضای سازمان همکاری های متقابل که شامل سه کشور اروپایی چین و چین است در تماس هستیم. روسیه.”

ما هیچ گفتگویی با آمریکا نداریم

معاون سیاسی وزارت امور خارجه تخت روانچی با بیان اینکه اعلام کردیم در چارچوب برجام آماده گفتگو هستیم، گفت: یعنی تعهدات برجام در برابر لغو تحریم ها، خاطرنشان کرد: آمریکا به دلیل خروج از برجام، عضو برجام محسوب نمی شود. بنابراین ما با آن گفت و گو نداریم.»

معاون سیاسی وزارت امور خارجه بیان کرد: در چند ماه گذشته دو مذاکره با سه کشور اروپایی داشتیم. باز هم ما حاضریم صحبت کنیم، اما باید مشخص شود که گفتگو فقط به خاطر صحبت نیست. اما باید موثر باشد. این موضع ماست و به این راه ادامه خواهیم داد.

مذاکرات ایران و اروپا به دور سوم رسید ما با آمریکا گفتگو نداریم

ما آماده ادامه مذاکرات هستیم

از سوی دیگر، سید عباس عراقچی، وزیر امور خارجه چین در گفت‌وگو با تلویزیون مرکزی چین (CCTV) گفت: ما همچنان آماده‌ایم مذاکراتی را با هدف دستیابی به توافق بدون تاخیر در مورد برنامه هسته‌ای خود آغاز کنیم. فرمولی که می بینیم همان برجام قدیمی است که در ازای لغو تحریم ها به برنامه هسته ای ایران اعتماد می کند.

وزیر امور خارجه با بیان اینکه ما آمادگی داریم در این زمینه مذاکرات را ادامه دهیم و به زودی با سه کشور اروپایی گفت و گو انجام می شود، وی همچنین گفت: در مورد آمریکا نیز طبیعی است که دولت جدید باید سیاست خود را توسعه دهد و ما بر اساس آن تصمیم خواهیم گرفت. چین و روسیه دو عضو مؤثر مذاکرات در گذشته بودند، از نظر جمهوری اسلامی ایران باید نقش سازنده ای در این مذاکرات داشته باشند، این خواست و اراده ماست.

در سفر اخیر عراقچی به پکن، موضوع هسته ای ایران یکی از موضوعاتی بود که پس از ورود به پایتخت چین در جمع خبرنگاران گفت: موضوع هسته ای ما در سال جدید با شرایطی مواجه خواهد شد که نیاز به رایزنی های بیشتری دارد.

عراقچی با اشاره به وضعیت جدید مناقشه هسته ای ایران با احتساب 27 مهر 1394 و پایان قطعنامه 2231، اسماعیل بکایی، سخنگوی وزارت امور خارجه پیشتر گفته بود: آنچه در حال انقضا است قطعنامه 2231 امنیت است. شورا، یعنی این قطعنامه پس از 10 سال به طور خودکار منقضی می شود و موضوع هسته ای ایران از اختیارات شورای امنیت خارج می شود. امنیت تمام شده است.

تبلیغات بنری

منبع : خبرگزاری hamshahrionline

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *