کلید معمای انفجار پیجرها در این کشور است

تبلیغات بنری


Gold Apollo اعلام کرد که این دستگاه ها تحت لیسانس شرکتی به نام BAC مستقر در بوداپست، پایتخت مجارستان ساخته شده اند. اما ماجرای این تماس ها و ساخت آنها چیست و چگونه وارد لبنان شدند؟

استفاده از مواد منفجره

یک منبع امنیتی ارشد لبنانی به رویترز گفت که سرویس اطلاعاتی اسرائیل موسوم به موساد که سابقه طولانی در انجام عملیات تروریستی در نقاط مختلف جهان دارد، ماه ها قبل از انجام چندین بمب گذاری در روز سه شنبه، مواد منفجره را در داخل پیجرهای وارد شده توسط حزب الله قرار داد منابع مختلف به رویترز گفتند که به نظر می رسد این طرح ماه ها در حال انجام است.

دستکاری پیجر

یک منبع امنیتی ارشد لبنانی عکسی از مدل پیجر AR-924 منتشر کرد. او می‌گوید که این دستگاه‌ها «در حین تولید» توسط موساد دستکاری شده‌اند. این منبع گفت: “موساد پانل حاوی مواد منفجره را در داخل دستگاهی که کد دریافت می کند، قرار داده است.” دانستن آن به هر شکلی بسیار سخت است. حدود 3000 پیجر به طور همزمان از کار افتادند و با ارسال پیام رمزگذاری شده برای آنها مواد منفجره را فعال کردند. یک منبع امنیتی لبنانی دیگر به رویترز گفت که حداکثر سه گرم مواد منفجره در پیجرهای جدید پنهان شده بود.

رد پا به بوداپست می رسد

یک منبع ارشد امنیتی لبنان می گوید که حزب الله 5000 پیجر از گلد آپولو درخواست کرده است که در ابتدای سال جاری وارد کشور شده است.
هسو چنگ کوانگ، بنیانگذار Gold Apollo، گفت که پیجرهای مورد استفاده در انفجار توسط یک شرکت در اروپا ساخته شده است که Gold Apollo در بیانیه ای که توسط BAC منتشر شده است به آن اشاره کرده است. هسو روز چهارشنبه در دفتر این شرکت در شمال شهر نیو تایپه به خبرنگاران گفت: «این محصول ما نبود. “برند ما فقط روی آن بود.”
آدرس تبلیغاتی BAC Consulting در بوداپست، پایتخت مجارستان، یک ساختمان کرم رنگ بود که در یک خیابان مسکونی حومه شهر قرار داشت. جالب اینجاست که نام این شرکت بر روی درب شیشه ای یک واحد مسکونی روی کاغذ A4 درج شده است. فردی در ساختمان که خواست نامش فاش نشود، گفت که BAC Consulting در آنجا ثبت شده است اما حضور فیزیکی ندارد. مدیر عامل این شرکت کریستیانا بارسونی آرسیدیاکونو در صفحه شخصی خود در لینکدین نوشت که به عنوان مشاور در سازمان های مختلف از جمله یونسکو فعالیت داشته است. فعالیت های ثبت شده BAC متنوع است. از انتشار بازی های رایانه ای گرفته تا مشاوره فناوری اطلاعات و استخراج نفت خام.

بیشتر بخوانید:

گزارش ها از خرابکاری موساد

نیویورک تایمز گزارشی درباره انفجار پیجرها در لبنان را بررسی کرد و مواردی را فاش کرد. این روزنامه به نقل از برخی مقامات آمریکایی که ترجیح دادند نام آنها را ذکر کنند، نوشت: حزب الله لبنان درخواست خرید پیجر را به شرکت گلد آپولو در چین تایپه ارائه کرد و اسرائیل قبل از اینکه این تماس ها مقداری مواد منفجره را وارد لبنان کند، موفق شد.
از سوی دیگر، الرشتودی در گزارش خود اعلام کرد که اعضای موساد هزاران پیجر را با مواد منفجره آلوده و سپس در لبنان توزیع کردند. به نوشته این روزنامه روسی، همانطور که شواهد پیدا می شود، موساد پیام ویژه ای ارسال کرده که باعث گرم شدن باتری این دستگاه ها و سپس انفجار مواد منفجره پلاستیکی داخل دستگاه ها شده است.

تکذیب مقامات چین تایپه

این حادثه توجه ناخوشایندی را به چین تایپه و صنعت فناوری مشهور آن در جهان جلب کرده است که بخش عمده تراشه های مورد استفاده در تقریباً همه دستگاه های الکترونیکی جهان را تولید می کند. وزارت امور اقتصادی چین تایپه اعلام کرد که سابقه صادرات مستقیم این دستگاه ها به لبنان را ندارد و ممکن است این پیجرها پس از تولید تغییر کرده باشند.

احتمال انفجار باتری

باتری‌های لیتیوم یون یا لیتیوم پلیمری که در دستگاه‌هایی مانند پیجر و تلفن‌های همراه استفاده می‌شوند تحت شرایط خاصی در معرض خطر انفجار قرار دارند. عواملی مانند نقص در ساخت، افزایش بیش از حد دما، شارژ بیش از حد، استفاده از شارژرهای غیر استاندارد یا آسیب فیزیکی به باتری می تواند باعث ناپایداری شیمیایی و انفجار شود. با این حال، این حوادث بسیار نادر هستند و معمولاً با رعایت نکات ایمنی می توان از آنها جلوگیری کرد.

نوع انفجاری

در مورد انفجار پیجر در لبنان، اگرچه گزارش های رسمی به طور خاص نوع ماده منفجره را مشخص نکرده اند، اما ممکن است از مواد منفجره بسیار حساس و با اندازه کوچک مانند پنتریت (PETN) یا هگزوژن (RDX) استفاده شده باشد. این مواد به دلیل استحکام بالا و تراکم پذیری در مقادیر کم برای قرار دادن در دستگاه های کوچک مانند پیجر مناسب هستند. این نوع مواد به دلیل وزن و اندازه کوچکی که دارند می توانند در دستگاه های الکترونیکی پنهان شده و با سیگنال از راه دور فعال شوند.

کلید راز انفجار پیجرها در مجارستان

تبلیغات بنری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *