به گزارش پایگاه اینترنتی تینو. اگرچه قدمت دقیق این لوح نامشخص است، اما محققان تخمین میزنند که این لوح در اواخر عصر برنز یا اوایل عصر آهن (هزاره اول قبل از میلاد) بر اساس آثاری که همراه آن از جمله خردههای سفال و ملات سنگ ساخته شده است.
ابعاد لوح سنگ بازالت اصلی 24.1 در 20.1 سانتی متر و شامل 60 علامت است که 39 مورد از آنها در هیچ متن باستانی شناخته شده ای معادل دقیقی ندارد. نمادهای حک شده بر روی این تخته سنگی با استفاده از مته مخروطی شکل ایجاد شده و با ابزار گرد پرداخت شده است که این خود نشان دهنده مهارت بالایی است.
به گزارش یورونیوز، دریاچه باشبیلامی بر روی یک فلات آتشفشانی قرار دارد که توسط تپه ها احاطه شده و از شاخه های کوچک رودخانه ماچاویرا تغذیه می شود. این منطقه به دلیل اکتشافات باستان شناسی متعدد، به ویژه در مورد بقایای انسانی که قدمت آن به 1.8 میلیون سال پیش می رسد، مشهور است.
اگرچه این منطقه قبلاً شاهد کاوشهای باستانشناسی محدودی بوده است، اما کشف قطعات سرامیک، ملات سنگ و قطعات ابسیدین در بالای آن، نشاندهنده امکان فعالیت چشمگیر انسانی در این منطقه است.
این دال بازالت شامل 39 نماد منحصر به فرد است که در هفت خط افقی چیده شده اند. برخی از این نمادها تکراری هستند، اما در مجموع 60 حرف را روی سطح سنگ تشکیل می دهند. چینش و تکرار برخی از حروف نشان می دهد که ممکن است برای نشان دادن اعداد یا علائم نگارشی استفاده شده باشد.
روی این لوح سنگی چه نوشته شده است؟
شناخته شده است که این صنعتگران باستانی از روش های پیچیده ای مانند استفاده از مته های مخروطی برای ایجاد خطوط اولیه نمادها و سپس ابزارهایی با نوک گرد برای صیقل دادن علائم استفاده می کردند. با توجه به سختی سنگ بازالت و دقت این علائم نوشتاری، می توان گفت که این لوح حکایت از مهارت بالا و برخورداری از تکنیک های پیشرفته حکاکی در آن زمان دارد.
باستان شناسان حدس می زنند که این نوشته ممکن است غنایم نظامی، پروژه های ساختمانی یا هدایایی به خدایان را ثبت کرده باشد.
محققانی که روی این لوح کار میکنند در مجله «تاریخ باستان و باستانشناسی» اشاره کردند که «به طور کلی، کتیبه پاشابالامی با هیچ متن شناختهشدهای مطابقت ندارد، اما حاوی نمادهایی است که در نسخههای خطی خاورمیانه و سایر مناطق دوردست مانند هند و هند یافت میشود. مصر.» و ایبریا در غرب یافت می شود.
جذاب ترین ویژگی های این حکاکی چیست؟
شباهت نسبی این کتیبه به بسیاری از منظومه های نوشتاری باستانی از جذاب ترین ویژگی های آن است. به طوری که این کتیبه شبیه مهرهای دوران پیش از مسیحیت است گرجستان این شامل یک متن پروتو-کارتولی (قفقازی) است که قدمت آن به هزاره چهارم قبل از میلاد باز می گردد.
علاوه بر این، برخی از نمادهای آن شبیه به خطهای اولیه قفقازی مانند الفبای آلبانیایی و گرجی میرگلوانی و همچنین سیستمهای نوشتاری خاور نزدیک مانند فنیقی و نیاسین است.
با وجود این شباهتها، کتیبه پاچپالمی با هیچ سیستم نوشتاری شناخته شده مطابقت ندارد و نشان میدهد که ممکن است خطی منحصر به فرد یا محلی باشد.